De keuken van
Familie Thakur

  • Hoogglans witte eilandkeuken
  • Moderne, industriële look & feel
  • Keukenapparatuur van AEG

Volop werkruimte in hoogglans witte eilandkeuken

"We hebben een moderne, industriële smaak en wilden dit doortrekken naar de keuken"

Anand Thakur woont met zijn vrouw en zoontje in een jaren ’30 woning in Nijkerk. De woning heeft een moderne, industriële inrichting en ook de keuken is voorzien van deze zelfde stoere stijl. In een interview vertelt Anand hoe de nieuwe keuken tot stand is gekomen.

Een moderne, industriële smaak

Onlangs heeft familie Thakur een woning uit 1928 gekocht. De woning moest volledig gerenoveerd worden, want hij was behoorlijk gedateerd. Daarover vertelt Anand het volgende: “We hebben een moderne, industriële smaak en wilden dit doortrekken naar de woninginrichting én de keuken. In onze zoektocht naar een moderne en industriële keuken hebben we verschillende keukenspeciaalzaken bezocht. Hier hebben we een dag voor uitgetrokken. We waren positief over twee keukenzaken, waaronder Superkeukens. Hier was de indruk gelijk goed! De andere keukenzaak viel al snel af, want het duurde weken voordat we terugkoppeling kregen op ons eerste gesprek.” 

Ontwerp van onze eilandkeuken

“Bij Superkeukens Amersfoort zijn we geholpen door adviseur Romano. Eerst hebben we door de showroom gelopen en verschillende showroomkeukens bezichtigd. Tijdens het adviesgesprek kregen we een kostenindicatie voor alle keukenapparatuur en bespraken we de verschillende mogelijkheden. Vervolgens hebben we een nieuwe afspraak gemaakt voor een ontwerp op maat. Romano tekende onze keuken met een 3D-planner. We wilden een eilandkeuken en daarachter een keukenwand met kasten. We moesten wat schuiven met de opstelling, anders paste het niet in de ruimte. Uiteindelijk is de kastenwand schuin achter het eiland geplaatst, in dezelfde lijn.” 

Witte hoogglans keuken

“Aanvankelijk wilden we een witte keuken met matte afwerking. Romano vertelde ons dat je op matte keukenkastjes vingerafdrukken ziet. Niet handig met een kindje van anderhalf jaar oud dat rondloopt en alles aanraakt. We hebben vervolgens gekozen voor een witte hoogglans keuken. Het keukenblad van keramiek heeft een betonlook en dit past helemaal bij het industriële karakter dat we voor ogen hebben. Ook de keukenkraan heeft een stoere look & feel. Hij is van donker metaal en heeft een zwarte rubberen uittrekslang. De kraan was prijziger dan andere kranen, maar hier wilden we graag extra in investeren.”

Keukenapparatuur van AEG

“Bijna alle keukenapparaten zijn van AEG, want we vinden dat de apparaten van dit merk een mooi design hebben. De koelkasten zijn van het merk Juno. Ja, we beschikken over twee koelkasten. Deze zijn geplaatst aan weerszijden van de koffieautomaat en oven. Zo hebben wel altijd voldoende koelruimte. De vaatwasser is van AEG Comfort Lift. Trek je de onderste lade naar je toe, dan komt deze automatisch omhoog. Zo kan je de lade gemakkelijk in- en uitladen met vaat. De inductiekookplaat is eveneens van AEG en is voorzien van een geïntegreerde afzuiging.”

Proactieve monteur

“De keuken is in oktober 2019 geleverd én gemonteerd door RS Montage, een montagebedrijf waar Superkeukens Amersfoort mee samenwerkt. De montage verliep hartstikke netjes. De monteur zag dat er tijdens het transport een frontje was beschadigd. Nog voordat wij dit in de gaten hadden, had de monteur hier al melding van gemaakt bij Superkeukens. Binnen enkele uren kregen we al een mailtje dat het frontje opnieuw besteld was. Vaak krijg je in zulke gevallen te horen dat je het met de klantenservice moet opnemen, maar de monteur was heel proactief en regelde alles al. Top!”

Keuken bevalt uitstekend

“Inmiddels hebben we de keuken enkele maanden in gebruik en hij bevalt uitstekend! We hebben volop werkruimte in de keuken en je kan gemakkelijk met zijn tweeën aan het aanrecht staan en koken. De keuken heeft veel opbergruimte en hij is praktisch ingedeeld. Het is een kwalitatieve keuken en ook over de prijs waren we het snel eens. En helemaal prettig: nadat we de keuken besteld hadden, wilden we nog een paar dingen wijzigen. Zo hebben we achteraf de kraan veranderd en hebben we ook voor een andere vaatwasser gekozen. Dit was allemaal geen probleem!”

De beoordeling van
Anand Thakur

10

