De keuken van
De keuken van Nina en Jeffry

  • Moderne donkergrijze keuken
  • Schiereiland met hoge kastenwand
  • Apparatuur van AEG
  • Downdraft afzuiging

Ruime moderne keuken met bijpassende apparatuur

“Een keuken koop je niet zomaar, dus een goede klik is heel belangrijk”

Nina van Sluijs woont met haar man Jeffry en hun twee kinderen in Nieuw- en Sint Joosland, Zeeland. In hun keuken zaten de kastjes vol deuken en de apparatuur werkte niet meer. Een duidelijk teken dat de 20 jaar oude keuken aan vervanging toe was! Nina vertelt over het aankoopproces en de nieuwe keuken.

Vertrouwd gevoel bij Superkeukens

De keuze voor Superkeukens was snel gemaakt. Bij Superkeukens in Middelburg werkt namelijk een bekende van het stel: keukenadviseur Diona. “Hierdoor voelden we ons meteen op ons gemak. Het contact verliep soepel en dat is voor mij erg belangrijk. Een keuken koop je niet zomaar, dus een goede klik is heel belangrijk,“ vertelt Nina. Ze bespraken uitgebreid de eerste ideeën van het stel, maar uiteindelijk werd de keuken compleet anders. “Diona heeft veel ervaring. Ze ontwerpt elke dag keukens. Dankzij haar tips en tricks hebben we nu een prachtige ‘superkeuken’.”

Schiereiland met hoge kastenwand

Nina en Jeffry hadden een aantal wensen voor de nieuwe keuken. Zo wilden ze graag een kastenwand over de hele breedte van de muur en een kookeiland. Nina: “We waren van plan om een aantal muren door te breken om meer ruimte te creëren. Maar alsnog zou een kookeiland erg veel ruimte in beslag nemen en dat vonden we zonde. Dus op advies van Diona, die een prachtige 3D-tekening had gemaakt, besloten we voor een schiereiland te gaan.” Dit leverde het gezin veel extra opbergruimte op. “Onze vorige keuken had maar weinig keukenkastjes, dus de extra opbergruimte klonk als muziek in onze oren,” vertelt Nina enthousiast.

Meedenkend en geduldig

Het stel bezocht de showroom meerdere keren voordat ze het definitieve ontwerp hadden. “Je gaat toch twijfelen,” zegt Nina. “Op een dag kwamen we een kleur tegen waar we meteen verliefd op waren.” Ze hadden oorspronkelijk een lichtere kleur in gedachten, maar uiteindelijk kozen ze voor de frontkleur supermat Shiefergrijs, met een kunststof werkblad in decor leisteen grijs. “De frontkleur lijkt meer op zwart en past perfect bij de zwarte greeplijsten van de keuken en de matzwarte apparatuur,” vertelt ze. “Diona had veel werk aan ons, maar ze bleef geduldig en hielp ons uitstekend.”

Inductiekookplaat met downdraft afzuiging

In de kastenwand vind je drie apparaten van AEG symmetrisch naast elkaar: een wijnklimaatkast, een koffiezetapparaat en een combi-oven. Nina: “Dit geeft de keuken een prachtige moderne uitstraling.” Daarnaast hebben Nina en Jeffry een inductiekookplaat met downdraft afzuiging. “Hierdoor is de afzuiging geen storende factor meer. Pas wanneer je hem nodig hebt, laat je hem met één druk op de knop omhoog komen.”

Vakantiegevoel in eigen keuken

Vorig jaar april namen Nina en Jeffry contact op met Superkeukens en de keuken zou oorspronkelijk in september geplaatst worden. “Helaas moesten we door de verbouwing de plaatsing uitstellen. Superkeukens ging hier heel flexibel mee om,” vertelt Nina. Uiteindelijk werd de keuken 2 maanden later geplaatst. Nina en Jeffry zijn ontzettend blij met hun nieuwe keuken. “In het begin voelde het alsof we op vakantie waren, omdat de opstelling zo anders is dan we gewend waren. Diona heeft geweldig werk geleverd. We genieten vooral van het schiereiland; het is zo gezellig. Het hele gezin is daar elke dag te vinden.”

Wil je ook uitgebreid en deskundig keukenadvies ontvangen? Maak een afspraak en we ontwerpen samen jouw droomkeuken!