Ovens van
Superkeukens

Daar waar vroeger het noodzakelijk was om een oven en magnetron apart in de keuken te laten plaatsen, omdat ieder haar eigen functie had, is het tegenwoordig mogelijk om combi-oven in te bouwen. Een combi oven of combimagnetron is een keukenapparaat die dient voor beide functies. Het is prettig tijdens het koken om beide in de keuken te hebben, zodat gerechten gelijktijdig kunnen worden klaargemaakt. Of om een aparte oven te kiezen voor het bakken van taart, gebak of koek, erg handig tijdens feesten en partijen.

Een conventionele oven of gasfornuis in combinatie met een combimagnetron is dan ook een veel voorkomende keus. Er zijn verschillende type ovens met ieder weer haar eigen unieke eigenschappen.

Verschillende types ovens

Er zijn allerlei verschillende soorten ovens, met ieder haar eigen voordelen. Vanzelfsprekend is een eenvoudige oven voordeliger in aanschaf dan een oven met meerdere functies.

 • Conventionele oven: Een conventionele oven werkt met verwarming aan de onderzijde en bovenzijde, waar je bij moderne exemplaren beide afzonderlijk van elkaar kan regelen.
 • Stoomoven: Populair onder de chefkoks onder ons. Behoud smaak en structuur van een gerecht en werkt ook nog eens erg snel. Een stoomoven is meestal ook als gewone magnetron te gebruiken.
 • Multifunctionele oven: Een oven met meerdere functies is in basis bedoeld om als oven gebruikt te worden, maar heeft daarnaast extra kookfuncties zoals grillen, braden, stomen en koken.
 • Magnetronoven: Zoals de naam al doet vermoeden is dit een normale oven met magnetronfunctie. Geschikt om snel gerechten mee te bereiden en ideaal als de keuken wat kleiner is omdat er nu niet twee apparaten nodig zijn.
 • Elektrische oven: Een elektrische oven is te onderscheiden in een tweetal hoogtes. Een compacte oven met een nishoogte van 45cm is zeer compact en daardoor snel op temperatuur Een oven met een nishoogte van 60cm biedt extra oveninhoud, ideaal voor het bereiden van grotere ovengerechten.
 • Combioven: Een combioven is een oven met de functies van een grilloven of heteluchtoven en de mogelijkheden van een magnetron. Een aparte grilloven komt bijna niet meer voor, met de intrede van de combioven, combimagnetron en multifunctionele oven.
 • Heteluchtoven: Een oven die technisch gezien anders werkt dan de conventionele oven, omdat hierbij de lucht via ventilatoren door de oven wordt geblazen. Een heteluchtoven is ideaal om tegelijkertijd meerdere gerechten klaar te maken.

Moderne apparatuur

De moderne ovens van tegenwoordig zijn uitgerust met functies om koken en schoonmaken te vereenvoudigen. Voorkomende extra's zijn:

 • Zelfreinigende functie
 • Speciale vooraf ingestelde kookprogramma's
 • Eenvoudige tip-toetsbediening
 • Taalkeuze
 • Kindveilige deurconstructies
 • Soft close deursluiting

Om een strak design en een opstelling die er uit ziet als één geheel te creëren, is er een ruimte keuze aan inbouwapparatuur beschikbaar. Superkeukens biedt een breed programma aan inbouwapparatuur die in het keukenontwerp kunnen worden geïntegreerd.

Bezoek onze
showrooms

Wil je een prachtige nieuwe keuken aanschaffen voor een eerlijke en transparante prijs? Kom langs bij één van de 43 showrooms van Superkeukens en vertel onze adviseurs hoe jouw keuken eruit moet zien. Laat ons je verbeelding prikkelen met een 3D-keukendesign of bekijk je keuken in Virtual Reality op een groot scherm in de showroom. Samen met onze keukenadviseurs ontwerpen we jouw droomkeuken! De koffie staat klaar!