Koelkasten van
Superkeukens

De koelkast is een vaste waarde in de keuken. Tegenwoordig kan uw nieuwe keuken al worden uitgevoerd met een koelkast van 178cm hoog. Koelkasten kennen vele variaties, en het aantal verschillende modellen is eindeloos.

Verschillende maten koelkast

Er zijn onderbouw koelkasten voor onder het aanrechtblad, maar de meeste worden als inbouw koelkast in een halfhoge of hoge kast ingebouwd. Je hebt koelkasten, meestal een koel-vriescombinatie, die tot over de twee meter hoog gaan wat je een hele hoop ruimte geeft. Deze worden vrijwel altijd ingebouwd in een hoge inbouwkast wat qua ergonomie beter is.

Koelen en/of vriezen

Voor iedere maatwerk inrichting van een nieuwe keuken is een passende koelkast beschikbaar. Of je nu alleen een koelkast wil, een koel-vriescombinatie, een dubbeldeurs koel-vriescombinatie, een wijnkoeler of een koelkast met barfunctie. Vrijwel alles is mogelijk. Je ziet ook mensen kiezen voor een kleinere combinatie of alleen een koelkast in de keuken, waarna een grote koelkast of combinatie in een bijkeuken wordt geplaatst.

Bij vriezers of combinaties moet je letten op hoeveel sterren de vriezer heeft als je voedsel lang wil bewaren. Als je minimaal 3 sterren hebt kan je vaak ingevroren voedsel wel bewaren gedurende enkele maanden. Drie sterren vriezen staat gelijk aan -18 graden.

De meest gekozen koelkast is een combinatie van koelkast en vriezer met een inbouwmaat van 178 centimeter. Dit past keurig in een inbouwkast en is ook nog bereikbaar voor de gebruiker van gemiddelde Nederlandse lengte als hij op hoogte is ingebouwd.

Energiezuinige koelkasten

Diverse fabrikanten leveren koelkasten met een behoorlijke mate van energiezuinigheid. A klasse koelkasten zijn in vrijwel alle maten beschikbaar en ook Amerikaanse koelkasten zijn niet noodzakelijk meer de energieslurpers waarvoor ze altijd bekend stonden. Ook met een luxe koelkast met mogelijkheden is het mogelijk om op uw energierekening te besparen.

Voor meer informatie over koelkasten in de keuken, kan je contact opnemen met een van onze adviseurs of langskomen in een Superkeukens winkel bij jouw in de buurt!

Bezoek onze
showrooms

Wil je een prachtige nieuwe keuken aanschaffen voor een eerlijke en transparante prijs? Kom langs bij één van de 43 showrooms van Superkeukens en vertel onze adviseurs hoe jouw keuken eruit moet zien. Laat ons je verbeelding prikkelen met een 3D-keukendesign of bekijk je keuken in Virtual Reality op een groot scherm in de showroom. Samen met onze keukenadviseurs ontwerpen we jouw droomkeuken! De koffie staat klaar!