Knop en handgrepen

De kasten en lades in jouw keuken kan je voorzien van knoppen en handgrepen. Dankzij deze grepen kan je de kasten en lades openen en sluiten. Er zijn tal van grepen beschikbaar, zoals RVS-grepen, kunststof grepen en stoffen grepen. Ook kan je kiezen voor een keuken zonder grepen, de greeploze keuken. Lees hier meer over alle knoppen en handgrepen van Superkeukens.

Handgrepen in alle soorten en maten

Handgrepen voor keukens komen in heel veel soorten, maten en kleuren, zoals:

  • Knoppen
  • Gekleurde grepen
  • Chromen grepen
  • Edelstaal grepen
  • Relinggrepen
  • Greeplijsten
     

Materiaal handgrepen

Qua materiaal zijn bijna alle handgrepen van enige kwaliteit van metaal gemaakt. In sommige gevallen zit er een metalen afwerklaag om een hardkunststof kern. Er zit veel variatie in de vormen van de keuken handgrepen, omdat een handgreep de keuken verandert. Zo kan je op een simpele manier jouw eigen accent aan de keuken geven. RVS is net als chroom een populaire kleurvariant, waarbij mat en glanzend allebei veel gevraagd worden. De uitgesproken kleuren handgrepen als brons en koper worden vooral bij landelijke keukens toegepast.
 

Greeploze keukens

Wat je ook veel ziet in keukenland, is de zogenaamde greeploze keuken. Hierbij is er een opening aan de bovenkant van de lade over de volle breedte, hetzij in de lade (of deur natuurlijk) of in de lijst erboven. Door deze opening kan je in de bovenkant van de lade of deur grijpen en is er toch een soort handgreep in de keuken.

Met name de huidige categorie hoogglans keukens is vaak voorzien van greeploze lades. Wel is het zo dat in de praktijk om simpele redenen als vuil, er toch voor keuken handgrepen wordt gekozen in plaats van greeploos. Ook zijn er tegenwoordig lades die door een kleine druk op de voorkant automatisch opengaan. Dan kan je dus met een tikje van jouw elleboog of knie de deur of lade openen als je vieze of volle handen hebt. Greeplijsten zijn lijsten die over de volle breedte of hoogte van de deur of lade gaan en die een uitstekende maar niet heel opvallende greep hebben. Dit wordt ook wel semi greeploos genoemd. Voor meer informatie kan je contact opnemen of langskomen bij één van onze showrooms!