Knop en handgrepen

De kasten en lades in jouw keuken kan je voorzien van knoppen en handgrepen. Dankzij deze grepen kan je de kasten en lades openen en sluiten. Er zijn tal van grepen beschikbaar, zoals RVS-grepen, kunststof grepen en stoffen grepen. Ook kan je kiezen voor een keuken zonder grepen, de greeploze keuken. Lees hier meer over alle knoppen en handgrepen van Superkeukens.

Handgrepen in alle soorten en maten

Handgrepen voor keukens komen in heel veel soorten, maten en kleuren, zoals:

 • Knoppen
 • Gekleurde grepen
 • Chromen grepen
 • Edelstaal grepen
 • Relinggrepen
 • Greeplijsten
   

Materiaal handgrepen

Qua materiaal zijn bijna alle handgrepen van enige kwaliteit van metaal gemaakt. In sommige gevallen zit er een metalen afwerklaag om een hardkunststof kern. Er zit veel variatie in de vormen van de keuken handgrepen, omdat een handgreep de keuken verandert. Zo kan je op een simpele manier jouw eigen accent aan de keuken geven. RVS is net als chroom een populaire kleurvariant, waarbij mat en glanzend allebei veel gevraagd worden. De uitgesproken kleuren handgrepen als brons en koper worden vooral bij landelijke keukens toegepast.
 

Greeploze keukens

De greeploze keuken is al een aantal jaar bijzonder populair. Greeploze keukens hebben geen zichtbare handgrepen om lades of kastdeuren te openen of sluiten.

KIes je voor een greeploze keuken, dan is het handig met de volgende zaken rekening te houden:

 • Minder grip: een greeploze keukenlade of kastdeur kan wat moeilijker open te maken zijn dan een keukendeur met greep.
   
 • Vlekken en vingerafdrukken: Bij het openen of sluiten van een greeploze keukenkast wordt vaak een groter oppervlakte vastgepakt. Met vingerafdrukken en vlekjes als gevolg. Voordeel is wel dat je het oppervlakte met een vochtig doekje weer eenvoudig schoon krijgt zonder dat er een greep in de weg zit.
   
 • Moderne look: hou je van een moderne en strakke uitstraling dan is een greeploze keuken een heel goede keuze. Wil je liever een landelijke of klassieke uitstraling dan bereik je dit gemakkelijker met een mooie greep.

Naast een greeploze uitvoering kun je ook kiezen voor semi geeploos.De keukenkasten en lades zijn hierbij uitgevoerd met greeplijsen. Greeplijsten zijn lijsten die over de volle breedte of hoogte van de deur of lade gaan en die een uitstekende maar niet heel opvallende greep hebben. Dit wordt ook wel semi greeploos genoemd.

Bij Superkeukens vind je een breed assortiment keukens met handgrepen, greeplijsten en greeploze uitvoeringen.