Vaatwassers van
Superkeukens

Hoewel het met de hand doen van de vaat nog door een behoorlijk aantal mensen wordt gedaan is inmiddels een grote meerderheid van de verkochte nieuwe keukens voorzien van een vaatwasser. Traditionele argumenten tegen het gebruik van de afwasmachine zijn inmiddels verleden tijd. De nieuwste generatie vaatwassers zijn niet alleen stil en ruim van binnen, ze verbruiken ook nog eens minder energie en water dan bij een gewone afwasbeurt.

Inbouw of vrijstaand

De meeste vaatwassers worden ingebouwd in de keuken hetgeen wil zeggen dat deze zogeheten inbouw vaatwasser in een compartiment zit met een keukenfront voor de deur. Wanneer hij gesloten is, zie je bijna niet dat er een vaatwasser achter zit. Alleen bij een keuken met lades onderbreek je de lijn van de lades door de hoge deur, dit kan voorkomen worden door een speciaal front wat lijkt op een ladefront. Een inbouw vaatwasser is iets duurder dan een vrijstaande vaatwasser. Bij de meeste varianten zit ook de tiptoetsbediening aan de binnenzijde van de vaatwasser, zodat de machine volledig onttrokken is aan het zicht.

Vaatwastemperaturen en programma’s

Een beetje afhankelijk van hoe luxe jouw vaatwasser is, heb je meerdere programma’s en hogere wastemperaturen. Bijvoorbeeld een snel programma of een eco-programma als je er niet zoveel in heeft zitten, of als het een lage vervuilingsgraad betreft. Dit soort programma's maken vaatwassers geschikt voor kleine en grote huishoudens.

Geluidsniveau vaatwasser

Let erop bij het beslissen over een vaatwasser dat je een laag geluidsniveau uitzoekt als de keuken direct aan de woonkamer zit, of in het geval van een open keuken. Het is best vervelend als je met bezoek zit of een film kijkt en je moet luisteren naar het geluid van de vaatwasser. Dit is ook niet nodig want er zijn modellen die onder de 43dB blijven wat vrijwel onhoorbaar is in een normale thuissituatie.

Aantal couverts

Het is ook goed om te kijken hoeveel ruimte in de vaatwasser zit, want als je een vaatwasser met grotere inhoud kan selecteren, dan kan dat nuttig zijn als je veel vaat verbruikt. Door slimme benutting van plintruimte en de hoogte onder het keukenblad kan er steeds meer in een vaatwasser. Als je deze dan ook nog eens economisch inruimt, dan kan je veel vaat in jouw vaatwasmachine kwijt.

Bezoek onze
showrooms

Wil je een prachtige nieuwe keuken aanschaffen voor een eerlijke en transparante prijs? Kom langs bij één van de 43 showrooms van Superkeukens en vertel onze adviseurs hoe jouw keuken eruit moet zien. Laat ons je verbeelding prikkelen met een 3D-keukendesign of bekijk je keuken in Virtual Reality op een groot scherm in de showroom. Samen met onze keukenadviseurs ontwerpen we jouw droomkeuken! De koffie staat klaar!