De keuken van
Familie Hillenaar

lr__DSC0039-lr.jpg

  • Landelijke keuken met bijpassende bijkeuken met doorloopdeur
  • BORA inductiekookplaat
  • Keramiek aanrechtblad Glamerous white

Een ruime moderne klassieke keuken met bijkeuken

“Ontzettend blij met de ruime keuken en bijpassende bijkeuken”

Elvira, haar man en haar twee kinderen hadden al enige tijd problemen met hun verouderde keuken in Bleiswijk. De kastjes waren versleten en de apparatuur werkte niet meer naar behoren. Hoog tijd voor een nieuwe keuken, mét heuse matching bijkeuken! Het stel besloot naar Superkeukens Gouda te gaan. Elvira deelt graag haar ervaring.

Frontkleur

Mogelijkheden ontdekken

Met een behoorlijk ruime keukenruimte tot hun beschikking, moest het stel eerst de gewenste indeling voor zowel de keuken als de bijkeuken bepalen voordat ze de eerste stappen konden zetten. Achter de keuken bevond zich namelijk een klein kantoortje, dat Elvira en haar man graag wilden integreren met de keukenruimte. Elvira legt uit: “Helaas stond er een dragende muur die niet kon worden verwijderd, dus daar moesten we rekening mee houden.”

Begeleiding van A tot Z

Elvira en haar man bezochten verschillende keukenzaken, maar Superkeukens sprong eruit met een prachtig keukenontwerp. “Het ontwerp van Superkeukens maakte optimaal gebruik van de ruimte, en dat was voor ons van groot belang,” Aldus Elvira. Gedurende het hele proces werden ze begeleid door keukenadviseur Stef. “Het was erg prettig om met hem zowel de keuken als de bijkeuken te ontwerpen. Hij luisterde goed naar onze ideeën en wensen, dacht met ons mee, was geduldig en had veel kennis van zaken.”

Unieke kastenwand met deur naar de bijkeuken

De keuken heeft een moderne klassieke uitstraling. Elvira legt uit: “We houden van keukenkastjes met die klassieke lijsten; dat is echt traditioneel en tegenwoordig niet zo vaak meer te vinden.” De grijze fronten combineren mooi met het keramieken aanrechtblad. "We hebben gekozen voor een marmerlook. Deze combinatie geeft de keuken een prachtige, landelijke uitstraling,” vertelt Elvira enthousiast.

Om zowel deze sfeer te bewaren als de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten, heeft het stel besloten geen standaarddeur naar de bijkeuken te plaatsen. In plaats daarvan hebben ze gekozen voor een kastenwand waarvan het middelste paneel een deur naar de bijkeuken is. Elvira: “Je zou op het eerste gezicht niet zeggen dat hier een deur zit. Deze doorloopdeur maakt onze keuken echt helemaal af!”

Goede adviezen van keukenadviseur Stef

Keukenadviseur Stef heeft veel aandacht besteed aan het keukenontwerp. De balans tussen de beschikbare ruimte en de benodigde opbergruimte was hierin een belangrijke factor. Elvira: “Bijvoorbeeld, eerst dachten we dat er niet genoeg opbergruimte was omdat er geen bovenkasten in het ontwerp waren getekend. Ook leek de bijkeuken kleiner dan we in eerste instantie voor ogen hadden. Maar het blijkt dat we genoeg opbergruimte hebben en de ruimte in de bijkeuken is prima, vooral omdat de kinderen toch ouder worden.

Hoewel het stel oorspronkelijk een kookeiland wilde, bleek daar onvoldoende ruimte voor te zijn. Ze voegt toe: “Gelukkig had Stef goede alternatieven. Nu hebben we een gezellig barretje in de keuken.” Zonder de hulp van Stef hadden we dit resultaat nooit kunnen bereiken.

Fijn koken in de nieuwe keuken

In de vorige keuken kookten Elvira en haar man nog op gas. Maar voor de nieuwe keuken wilden ze graag overstappen naar inductie. Dus kozen ze voor een BORA inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. “Dat is wel even wennen, haha!” zegt Elvira. “Het koken gaat nu heel prettig, en we zijn enorm blij dat we voor Superkeukens hebben gekozen. Bij de levering bleek dat er een onderdeel ontbrak, maar dat hebben ze gelukkig snel opgelost. Ook de kinderen vinden de keuken geweldig!”

Wil jij ook genieten van een nieuwe keuken met bijkeuken? Maak een afspraak en wij denken graag met je mee!