De keuken van
Myrthe en Colin

  • Schiereiland met keukenbar
  • Hoge kastenwand
  • Apparatuur van AEG
  • BORA kookplaat met geïntegreerde afzuiging

Een sfeervolle open keuken met moderne accenten

“Bij Superkeukens konden we ál onze wensen realiseren”

Een jaar geleden bouwden Myrthe en Colin hun droomhuis in Ovezande, Zeeland. Als eerste eigenaren konden ze het huis volledig naar eigen smaak inrichten, inclusief het kiezen van een nieuwe keuken. Na verschillende keukenzaken bezocht te hebben, was het snel duidelijk dat ze opnieuw voor Superkeukens zouden kiezen. Myrthe en Colin vertellen er meer over!

Opnieuw de keuze voor Superkeukens

Tijdens een verbouwing van hun vorige woning kochten Myrthe en Colin al eens een keuken bij Superkeukens. Ze waren daar heel tevreden over. Myrthe vertelt: “Eerst wilden we breder kijken, maar we vonden niet wat we zochten bij andere keukenzaken.” Uiteindelijk bezochten ze toch de showroom van Superkeukens in Middelburg en dat voelde meteen goed. Colin voegt toe: “Er was veel mogelijk en het is zo prettig dat je niet hoeft te onderhandelen over de prijs, die is vanaf het begin helder.”

Geen standaard keuken

Het stel had al een duidelijk beeld van hoe ze de keuken wilden indelen. Myrthe legt uit: “We wilden geen standaard keuken. We zochten naar een open verbinding tussen de keuken en de eethoek, dus hebben we besloten de kastenwand niet parallel aan de keuken te plaatsen. Hierdoor kunnen we tijdens het koken uitkijken op de eettafel.” Ze waren ook erg te spreken over de suggesties van keukenadviseur Diona. Zij stelde een hoogteverschil bij de kastenwand voor, waardoor er een gezellige koffiecorner gecreëerd kon worden. “En de perfecte plaats voor de wasbak en kookplaat op het schiereiland? Diona wist precies waar die moesten komen!”

Een grote wens

Myrthe en Colin wilden graag een sfeervolle, maar moderne keuken. “Onze grootste wens was een Dekton aanrechtblad, bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen krassen, stoten en hoge temperaturen,” vertelt Colin. Hoewel Superkeukens dit aanrechtblad niet standaard in het assortiment heeft, was het toch mogelijk om hun keuken ermee samen te stellen. Myrthe: “Het was fantastisch dat we dit konden realiseren!” Daarnaast kozen ze voor een schiereiland met een afwerking in zand ultramat en een wandkast in decor eiken nero.

Apparatuur van AEG

Het stel heeft vooral voor apparatuur van AEG gekozen omdat ze daar goede ervaringen mee hebben. Verder viel hun oog op een BORA kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Colin: “Dat vinden we veel mooier en praktischer, want dan heb je geen afzuigkap nodig.” De wijnkoeler en de (stoom)oven hebben ze geselecteerd omdat deze perfect bij de rest van de keuken passen.  

Ontzettend blij met de indeling

In augustus 2022 namen Myrthe en Colin contact op met Superkeukens en kochten al snel daarna hun keuken. “De keuken is in juli 2023 geplaatst, gelijktijdig met de oplevering van onze woning. Eerst wilden we de keuken zelf plaatsen, maar achteraf zijn we blij dat we dit door Superkeukens hebben laten doen. Ze hebben uitstekend werk verricht,” aldus Myrthe. Het stel is heel tevreden met hun keuken, die praktisch is ingedeeld en perfect functioneert. “We brengen veel tijd door aan het barretje; daar eten, werken en borrelen we.” Colin voegt lachend toe: “We zitten er nu ook, haha!”