Werkbladen

Een belangrijk onderdeel van de keuken is het werkblad. Het werkblad is verkrijgbaar in tal van materialen, kleuren, designs en formaten. Wil je een extra dik werkblad van natuursteen? Of kies je voor een spierwit keukenblad? De keuze is aan jou! Bij Superkeukens laten wij jou graag kennismaken met alle mogelijke werkbladen. Lees hier meer.

Aanrechtbladen van spaanplaat of multiplex

Keukenbladen zijn in zeer verschillende materialen en uitvoeringen leverbaar. Zo kan je kiezen voor aanrechtbladen van spaanplaat met een kunststof laag. Dit zijn de meest prijsvriendelijke aanrechtbladen. Multiplex-werkbladen met een kunststof zijn een duurder alternatief, maar hierbij is het mogelijk een spoelpak in het blad te verzinken – dit is niet mogelijk bij een aanrechtblad van spaanplaat. 

Werkblad van composiet en natuursteen

Je kan ook kiezen voor een aanrechtblad van composiet. Composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit hars, quartz en afvalgruis van natuursteen. Doordat het een samengesteld product is, heeft het zeer goede producteigenschappen en is het minder bewerkelijk dan natuursteen. Natuursteen is zeer gevoelig voor vetvlekken en aantasting door agressieve schoonmaakmiddelen. 

Afwerking en vorm van het aanrechtblad

Aanrechtbladen kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden, zoals met een matte finish of een beschermende of vochtwerende laag. Aanrechtbladen van natuursteen worden het meest afgewerkt, zodat dit materiaal optimaal wordt beschermd tegen vocht en bijtende vloeistoffen. Aanrechtbladen zijn te leveren als vlakke platen en platen met een waterkering. Dit is een iets verhoogde rand waardoor vloeistoffen niet zomaar op de grond lopen als deze geknoeid is. De meeste aanrechtbladen zijn zo’n twee centimeter dik, maar je ziet ook dikkere werkbladen. Deze zijn zo dik doordat er gebruik is gemaakt van randafwerking, waarbij stroken tegen de toplaag gezet zijn – al dan niet met een versteviging.

Vraag het onze keukenspecialisten

Wil je meer informatie over aanrechtbladen en de mogelijkheden? Schroom niet en neem contact op met Superkeukens! Kom langs bij een vestiging bij je in de buurt of lees meer op onze website. Wil je een diepgaand keukenadvies ontvangen, maak dan een afspraak voor een adviesgesprek. Hierin kunnen onze keukenspecialisten de mogelijkheden van je keuken met je bespreken!