Werkbladen

Een belangrijk onderdeel van de keuken is het werkblad. Het werkblad is verkrijgbaar in tal van materialen, kleuren, designs en formaten. Wil je een extra dik werkblad van natuursteen? Of ga je voor een werkblad met een chique marmerlook? De keuze is aan jou! Bij Superkeukens laten wij jou graag kennismaken met alle mogelijkheden. 
Wil je thuis alvast wat werkbladstaaltjes bekijken? Vraag deze dan eenvoudig en gratis aan via onze werkbladstaal service.
 

Werkbladen van composiet

Composiet is als materiaal voor keukenbladen erg populair. Composiet is een samengesteld product wat als voordeel heeft dat het niet poreus is, krasbestending en in veel verschillende kleuren en tinten leverbaar is. Bij Superkeukens vind je een groot assortiment composiet werkbladen, passend bij elke keukenstijl.

 

Werkbladen van graniet

Graniet is een harde steensoort en zeer krasbestendig. Een granieten werkblad geeft jouw keuken een luxe uitstraling. Kies je voor een granieten werkblad dan kun je kiezen voor verschillende afwerkingen; gepolijst, gezoet of riverwashed. Onze keukenadviseurs laten je graag de mogelijkheden zien van een granieten keukenblad.

Werkbladen van keramiek

Keramiek bestaat voornamelijk uit kleipoeder dat onder extreem hoge druk wordt geperst, waardoor dit stenen blad hitte-, vlek- én krasbestendig is. In verhouding met andere bladen van steen is dit blad wel gevoeliger voor breuk-en stootschade.

Bekijk hier productinformatie over onze werkbladen van keramiek.

Aanrechtbladen van toplaminaat

Keukenbladen zijn in veel verschillende materialen en uitvoeringen leverbaar. Zo kan je kiezen voor aanrechtbladen van spaanplaat met een kunststof laag. Dit zijn de meest prijsvriendelijke aanrechtbladen. Multiplex-werkbladen met een kunststof zijn een duurder alternatief, maar hierbij is het mogelijk een spoelbak in het blad te verzinken – dit is niet mogelijk bij een aanrechtblad van spaanplaat. 

Afwerking en vorm van het aanrechtblad

Aanrechtbladen kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden, zoals met een matte finish of een beschermende of vochtwerende laag. Aanrechtbladen van natuursteen worden het meest afgewerkt, zodat dit materiaal optimaal wordt beschermd tegen vocht en bijtende vloeistoffen. Aanrechtbladen zijn te leveren als vlakke platen en platen met een waterkering. Dit is een iets verhoogde rand waardoor vloeistoffen niet zomaar op de grond lopen als deze geknoeid is. De meeste aanrechtbladen zijn zo’n twee centimeter dik, maar je ziet ook dikkere werkbladen. Deze zijn zo dik doordat er gebruik is gemaakt van randafwerking, waarbij stroken tegen de toplaag gezet zijn – al dan niet met een versteviging.