Afzuigkappen van
Superkeukens

Een afzuigkap is een noodzakelijk item in de keuken. Niet alleen worden overdreven kookluchtjes door de afzuigkap verwijderd, maar ook wordt een deel van de kookdamp uit het huis gehaald wat voor de vochthuishouding goed is. Er zijn veel soorten wasemkappen (andere naam voor afzuigkap) en het is goed om ook dit onderdeel van jouw nieuwe keuken goed af te stemmen op jouw huis en keuken.

Verschillende technieken voor een afzuigkap

Afzuigkappen zijn er in meerdere varianten, waarbij de belangrijkste scheiding ligt tussen de recirculatiekappen en de afzuigkappen met een afvoer naar buiten. De eerste zijn gemakkelijker aan te leggen en bieden esthetische voordelen omdat er geen afvoerbuis hoeft te worden verstopt in een koof of verlaagd plafond. Echter is de waterafvoer bij een recirculatie afzuigkap natuurlijk weinig functioneel. De filtering in een recirculatiekap gebeurt door middel van een koolstoffilter die om de aantal maanden vervangen of gereinigd moeten worden.

Recirculatiekappen hebben als groot voordeel dat ze geen warmte uit het huis weghalen. Zeker bij situaties waarbij de keuken direct aan de eet- of woonkamer zit - zoals vaak bij keukeneilanden het geval is - kan je tegen het probleem aanlopen dat jouw verwarmingskosten omhoog gaat en jouw gevoel van behaaglijkheid omlaag gaat. Een goede afzuigkap ververst de lucht in de keukenruimte 5 tot 6 keer per uur. Zo moet je ook de capaciteit van de afzuigkap berekenen. Echter als je praat over een woonkamer van 60 vierkante meter met een plafondhoogte van 2,65 meter, dan heb je al snel een capaciteit van 1.200 m3.

Modelvariaties in afzuigkappen

Door de steeds groter wordende vraag naar een keuken met eiland en andere vrijstaande varianten, zijn ook afzuigkappen in modelbreedte enorm toegenomen. Of je nu een eilandafzuigkap hebt, een inbouwafzuigkap, een plafond-schouwkap of een uit het werkblad omhoog komende afzuiginstallatie: allen moeten zij het werk kunnen klaren.

Materialen van afzuigkappen

Verreweg de meeste afzuigkappen worden gemaakt van RVS. Waar vroeger nog wel eens afzuigkappen gemaakt werden met een plastic klaprand, zie je dat steeds minder. Je hebt glimmende afzuigkappen en matte, geborstelde versies, en zelfs matzwart is leverbaar. Over het algemeen zijn de kleurvariaties bij een RVS-afzuigkap beperkt, de meeste keukenkopers kiezen voor een metaaluitstraling. In combinatie met inbouwapparatuur zoals een inbouwkoelkast, inbouwvaatwasser of inbouwoven (ook uitgevoerd in RVS) wordt hiermee een modern geheel gevormd.

Direct de beste prijs afzuigkappen

Bij Superkeukens hoef je niet te onderhandelen over de eindprijs van jouw nieuwe afzuigkap. Wij hanteren al vele jaren 'Altijd direct de beste prijs', wat inhoudt dat je direct de laagste prijs krijgt. Bij een vrijblijvende offerte van een Superkeukens-vestiging bij jouw in de buurt ontvang je een open en transparant overzicht waarin alle artikelen vermeld zijn. Je weet dus precies wat je koopt en betaalt voor bijvoorbeeld een nieuwe afzuigkap. Zo weet je zeker dat je een goedkope keuken hebt van top kwaliteit.

Bezoek onze
showrooms

Wil je een prachtige nieuwe keuken aanschaffen voor een eerlijke en transparante prijs? Kom langs bij één van de 44 showrooms van Superkeukens en vertel onze adviseurs hoe jouw keuken eruit moet zien. Laat ons je verbeelding prikkelen met een 3D-keukendesign of bekijk je keuken in Virtual Reality op een groot scherm in de showroom. Samen met onze keukenadviseurs ontwerpen we jouw droomkeuken! De koffie staat klaar!