Kookplaten van
Superkeukens

Bij het kopen van een nieuwe keuken is de kookplaat een belangrijk element. Omdat in de meeste huishoudens de kookplaat een intensief gebruikt keukenapparaat is, hebben wij een zeer brede keuze in types en uitvoeringen kookplaten. Er zijn verschillende typen kookplaten zoals de Inductiekookplaat, de keramische kookplaat, de gaskookplaat, de gas-op-glas kookplaat en het fornuis.

Inductiekookplaten enorm populair

Steeds meer mensen stappen over van een gaskookplaat naar een inductiekookplaat. Iuctiekookplaten winnen steeds meer terrein. Koken op inductie is het meest energiezuinig en in steeds meer wijken in Nederland worden geen gasleidingen meer aangelegd. Daarnaast zijn inductiekookplaten bijzonder veilig in gebruik aangezien er geen vlam meer aan te pas komt. Ook schoonmaken van dit type kookplaat is zeer eenvoudig. Na gebruik neem je de kookplaat eenvoudig af met een vochtige doek of behandel de kookplaat met een speciale inductie reiningingsspray.

 

Afzuigsysteem in de kookplaat

Tegenwoordig zien we steeds meer huishoudens die kiezen voor een inductiekookplaat waarbij een kookveld afzuigsysteem is ingebouwd. Het grote voordeel hiervan is dat een afzonderlijke afzuigkap niet meer nodig is. Zeker in de ontwerpfase van een nieuwe keuken is dit ideaal. De afzuiging is ingebouwd in de kookplaat en bevindt zich meestal in het midden van de kookplaat. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals een uitschuifbaar element of een ventilatierooster.

De afzuiging zuigt kookdampen, geuren, vet en dampen direct vanuit de kookplaat naar beneden, in plaats van dat ze zich door de keuken verspreiden.

Over het algemeen biedt een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging een gestroomlijnde en ruimtebesparende oplossing voor keukens, omdat het zowel kook- als afzuigfuncties combineert in één apparaat. Afzuigsystemen zijn er in allerlei vormen; van rond tot langwerpig, in het midden van de kookplaat of aan het uiteinde. Bij Superkeukens vind je inductiekookplaten van gerenomeerde merken zoals Bora, AEG en Novy.

 

Kookplaat formaat

Er zijn veel maten kookplaten die variëren van 30 centimeter modules tot fornuizen van 90cm breed. Een groot voordeel van een brede kookplaat, vergeleken met de vroegere standaard van 60 centimeter, is dat je gemakkelijk meerdere en/of grotere pannen tegelijk op de kookplaat kunt zetten.

 

Fornuis met inductie

Hou je van een groot nostalgisch fornuis maar wil je geen gas meer gebruiken? Denk dan eens aan een fornuis met inductie? Deze fornuizen zijn voorzien van een of meerdere ovens én een inductiekookplaat. Zo combineer je een karakteristiek, landelijk fornuis met de voordelen van koken op inductie.

Neem voor meer informatie over kookplaten gerust contact op met een van onze adviseurs of  kom langs in een van onze Superkeukens winkels bij jou in de buurt.

Bezoek onze
showrooms

Wil je een prachtige nieuwe keuken aanschaffen voor een eerlijke en transparante prijs? Kom langs bij één van de 43 showrooms van Superkeukens en vertel onze adviseurs hoe jouw keuken eruit moet zien. Laat ons je verbeelding prikkelen met een 3D-keukendesign of bekijk je keuken in Virtual Reality op een groot scherm in de showroom. Samen met onze keukenadviseurs ontwerpen we jouw droomkeuken! De koffie staat klaar!