Kookplaten van
Superkeukens

Bij het kopen van een nieuwe keuken is de kookplaat een belangrijk element. Omdat in de meeste huishoudens de kookplaat een intensief gebruikt keukenapparaat is, hebben wij een zeer brede keuze in types en uitvoeringen kookplaten. We hebben de verschillende typen voor je op een rijtje gezet:

  • Gaskookplaat
  • Inductiekookplaat
  • Keramische kookplaat
  • Gas-op-glas kookplaat
  • Gas of elektrisch in combinatie met fornuis

Fornuis en inductie in opmars

Hoewel de meest verkochte kookplaten nog van het type gaskookplaat zijn, rukken zowel het gasfornuis als de inductiekookplaat op. Fornuizen zijn populair door de breedte en luxe uitstraling qua grote branders en integratie met de oven. Inductiekookplaten winnen terrein door het praktische aspect van de kindveiligheid door het niet hebben van echte warmteoverdracht. Daarnaast is inductiekoken het meest energiezuinig en zijn er wijken in Nederland waar geen gasleidingen worden aangelegd omdat ze op stadsverwarming of warmtepompen verwarmd worden en gas niet beschouwd wordt als energiezuinig.

Kookplaat formaat

Er zijn veel maten kookplaten die variëren van 30 centimeter modules tot fornuizen van 90cm breed. Een groot voordeel van een brede kookplaat, vergeleken met de vroegere standaard van 60 centimeter, is dat je gemakkelijk meerdere en/of grotere pannen tegelijk op de kookplaat kunt zetten. Tevens heb je bij bredere kookplaten vaak de beschikking over een speciale wokbrander. Dit is erg fijn want een wokbrander op een gas- of inductiekookplaat heeft een veel hogere capaciteit dan de gewone branders, en is nodig voor het bakken op hoge temperatuur wat wokken is. Erg populair zijn ook keukeneilanden met daarop een brede kookplaat waarin zelfs ook de afzuiging kan worden geïntegreerd.

Schoonmaken van een kookplaat

Qua praktisch gebruik met name op het vlak van het schoonmaken en schoon houden van de kookplaat hebben inductiekookplaten voorsprong op keramische kookplaten of gas op glas. Bij de laatste twee is er een hoge temperatuur waardoor vlekken op termijn kunnen inbranden. Zeker een gasfornuis met pannendragers is niet altijd praktisch of prettig om schoon te maken. 

Voor meer informatie over kookplaten, kan je contact opnemen met een van onze adviseurs of langskomen in een Superkeukens-winkel bij jouw in de buurt!

Bezoek onze
showrooms

Wil je een prachtige nieuwe keuken aanschaffen voor een eerlijke en transparante prijs? Kom langs bij één van de 44 showrooms van Superkeukens en vertel onze adviseurs hoe jouw keuken eruit moet zien. Laat ons je verbeelding prikkelen met een 3D-keukendesign of bekijk je keuken in Virtual Reality op een groot scherm in de showroom. Samen met onze keukenadviseurs ontwerpen we jouw droomkeuken! De koffie staat klaar!