Kokendwaterkranen

Kokend waterkranen worden steeds populairder vanwege hun gemak en efficiëntie. Ze worden vaak gebruikt voor taken zoals het zetten van thee of koffie, het koken van pasta, het steriliseren van keukengerei en andere toepassingen waarbij direct kokend water nodig is.

Een kokend waterkraan werkt meestal op dezelfde manier als een normale kraan, maar het verschil is dat het in staat is om water te verwarmen tot het kookpunt en het onmiddellijk beschikbaar te stellen voor gebruik in de keuken.

Een kokend waterkraan heeft een ingebouwd verwarmingssysteem dat water snel kan opwarmen tot het kookpunt, meestal binnen enkele seconden. Het apparaat heeft een geïsoleerd reservoir waarin water wordt bewaard en op temperatuur wordt gehouden totdat het wordt gebruikt. Dit reservoir kan verschillende capaciteiten hebben, afhankelijk van het merk en model van de kokend waterkraan. 

Vanwege het potentieel gevaar van kokend water, zijn kokend waterkranen uitgerust met verschillende veiligheidssystemen om ongelukken te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld een kinderslot zijn om te voorkomen dat kinderen per ongeluk de kraan openen en kokend water laten stromen. 

Veel kokend waterkranen zijn voorzien van een ingebouwd filtersysteem dat onzuiverheden uit het water verwijdert, wat resulteert in zuiverder en smakelijker water.

Bekende, gerenommeerde merken kokendwaterkranen zijn de kranen van Quooker en Selsiuz. Nieuw zijn kokendwaterkranen die ook gefilterd water, gekoeld- en bruisend water geven. Bezoek een Superkeukens-showroom bij jou in de buurt en laat je adviseren over de verschillende modellen van Quooker en Selsiuz.