Werkoppervlak keuken

Eén van de meest gestelde vragen aan mensen die een keuken gaan kopen, is: wat vind je belangrijk in je keuken? Het antwoord is dan meestal: voldoende werkoppervlak. Het is immers prettig om niet steeds je koffiezetapparaat en uw waterkoker opzij te hoeven schuiven wanneer u groente aan het snijden bent. Daarom is het belangrijk om je keuken goed in te delen.

Vorm van jouw keuken

Een bepalende factor bij het werkoppervlak is natuurlijk de vorm van je keuken. Heb je een U-vormige keuken? Dan bof je, want daarmee heb je lekker veel werkruimte! Je hebt immers twee hoeken, waarin je apparatuur zoals een waterkoker kwijt kunt. Ook heb je veel ruimte op je aanrechtblad om bijvoorbeeld deeg te kneden of je maaltijd voor te bereiden. Heb je een keuken met een kookeiland? Dan ben je helemaal spekkoper. Met een kookeiland heb je namelijk heel veel werkoppervlak tot je beschikking: zowel op het eiland zelf, als op het aanrechtblad tegen de muur.
 

Materiaal werkoppervlak

Met jouw keuze voor de vorm van je keuken ben je er trouwens nog niet. Je hebt nog meer beslissingen te nemen! Bijvoorbeeld het materiaal waarin je je werkoppervlak uitgevoerd wilt hebben. Het aanrechtblad is namelijk in verschillende uitvoeringen mogelijk. Kies je voor een kunststof aanrechtblad, dan heb je een budgetvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden werkoppervlak. Maar ook een aanrechtblad van composiet of natuursteen is mogelijk. Dat ziet er sjiek uit en is heel vlak, waardoor je er bijvoorbeeld heel goed deeg op kunt kneden. Wel is het vaak wat duurder in aanschaf.
 

Jouw droomkeuken

Je ziet: er zijn volop keuzes op het gebied van het werkoppervlak van je keuken. Wil je eens kijken wat de mogelijkheden zijn om jouw droomkeuken samen te stellen? Kom dan langs bij Superkeukens! Wij helpen je bij het ontwerpen van je keuken. We hebben 42 keukenzaken in Nederland, dus er is er altijd een bij je in de buurt. Doe op onze site alvast inspiratie op en bekijk onze hele keukencollectie. Zien we je snel?