Werkoppervlak keuken

Eén van de meest gestelde vragen aan mensen die een keuken gaan kopen, is: wat vindt u belangrijk in uw keuken? Het antwoord is dan meestal: voldoende werkoppervlak. Het is immers prettig om niet steeds uw koffiezetapparaat en uw waterkoker opzij te hoeven schuiven wanneer u groente aan het snijden bent. Daarom is het belangrijk om u keuken goed in te delen.

Vorm van uw keuken

Een bepalende factor bij het werkoppervlak is natuurlijk de vorm van uw keuken. Heeft u een U-vormige keuken? Dan boft u, want daarmee heeft u lekker veel werkruimte! U heeft immers twee hoeken, waarin u apparatuur zoals een waterkoker kwijt kunt. Ook heeft u veel ruimte op uw aanrechtblad om bijvoorbeeld deeg te kneden of uw maaltijd voor te bereiden. Heeft u een keuken met een kookeiland? Dan bent u helemaal spekkoper. Met een kookeiland heeft u namelijk heel veel werkoppervlak tot u beschikking: zowel op het eiland zelf, als op het aanrechtblad tegen de muur.
 

Materiaal werkoppervlak

Met u keuze voor de vorm van uw keuken bent u er trouwens nog niet. U heeft nog meer beslissingen te nemen! Bijvoorbeeld het materiaal waarin u uw werkoppervlak uitgevoerd wilt hebben. Het aanrechtblad is namelijk in verschillende uitvoeringen mogelijk. Kiest u voor een kunststof aanrechtblad, dan heeft u een budgetvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden werkoppervlak. Maar ook een aanrechtblad van composiet of natuursteen is mogelijk. Dat ziet er sjiek uit en is heel vlak, waardoor u er bijvoorbeeld heel goed deeg op kunt kneden. Wel is het vaak wat duurder in aanschaf.
 

Uw droomkeuken

Uziet: er zijn volop keuzes op het gebied van het werkoppervlak van uw keuken. Wilt u eens kijken wat de mogelijkheden zijn om uw droomkeuken samen te stellen? Kom dan langs bij Superkeukens! Wij helpen u bij het ontwerpen van uw keuken. We hebben 42 keukenzaken in Nederland, dus er is er altijd een bij u in de buurt. Doe op onze site alvast inspiratie op en bekijk onze hele keukencollectie. Zien we u snel?

Neem contact op

Heeft u vragen?

Heeft u vragen omtrent de service en garantie van uw keuken of gaat uw vraag over een geheel ander onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.