Ontdek onze industriële keukens

Ruw en stoer

Zoek je een nieuwe keuken, denk dan eens aan één van de laatste keukentrends: de industriële keuken! Deze keuken is niet strak afgewerkt, maar voorzien van ruwe randjes en stoere materialen als RVS, beton, hout en bakstenen. Deze stijl kan je doorvoeren van de achterwand tot de verlichting, apparatuur en meubels.

Gebruik van oude bakstenen in een industriële keuken

De industriële keuken is geïnspireerd op industriepanden en grote loodsen. Een ware eyecatcher hierin is het gebruik van bakstenen. Het is natuurlijk helemaal geweldig als je onder jouw muur een authentieke bakstenen muur verscholen hebt zitten, maar anders kan je de bakstenen met een oude look ook kopen. Er zijn prachtige bakstenen in de kleuren rood, geel, grijs en zwart. Meer industrieel krijg je het niet!

Snoeren en leidingen in het zicht

Wat ook vaak te zien is bij een industriële keuken is de aanwezigheid van snoeren en leidingen. Deze hoeven niet perse weggewerkt te worden, maar kunnen bijvoorbeeld op het plafond in het zicht zijn. De verlichting kun je hier goed op afstemmen: zo kies jij voor materialen in dezelfde kleur als de buizen en leidingen. Ook kun je ervoor kiezen om de snoeren van de hanglampen niet weg te werken, maar mee te nemen in het ontwerp van een industriële keuken. 

Inspiratie voor jouw industriële keuken

Daarnaast kan je bij een industriële keuken kiezen voor opvallende achterwanden, het gebruik van beton(look) en grote, opvallende keukenapparatuur, zoals robuuste fornuizen of spoelbakken. Bekijk op internet of in het inspiratieboek van Superkeukens alle voorbeeldkeukens met een industriële uitstraling. Ontdek wat je mooi vindt en pas dit toe in jouw eigen industriële keukenontwerp!

Adviesgesprek over jouw industriële keuken

Wil jij een industriële keuken ontwikkelen? Maak kennis met Superkeukens! Kom langs in één van onze showrooms of plan vooraf een adviesgesprek in met onze keukenadviseurs. Wij nemen de tijd en bespreken jouw wensen. Hierin nemen wij de mogelijkheden van de keuken mee. Dit verwerken wij in een keukenontwerp die tegemoet komt aan jouw verwachtingen en deze zelfs overtreft! Zo is jouw industriële keuken binnen handbereik.