Kranen

Welke kraan kies jij in jouw keuken? Je kan gaan voor een standaard model, maar je kan ook kiezen voor een kraan in een matte afwerking, in een zwarte of witte kleur of met een handige spoelkop. En wat denk je van een kokendwaterkraan? Tegenwoordig zijn er zelfs kokendwaterkranen op de markt die ook gekoeld, gefilterd en koolzuurhoudend water kunnen tappen. Ideaal! Lees hier meer over de kranen van Superkeukens. 


 

Mengkranen

Mengkranen worden in de keuken gebruikt om op een handige manier warm en koud water uit één kraan te laten komen in de keuken spoelbak. De keukenkasten, keukenblad en keukenapparatuur zijn de hoofd elementen van een keuken, maar het zijn de details die de keuken afmaken zoals de keukenverlichting, achterwand keuken en de mengkraan. Er zijn verschillende soorten mengkranen beschikbaar:

  • Tweegreeps- of tweeknopsmengkraan
  • Eengreepsmengkraan
  • Thermostatische mengkraan
     

Tweegreepsmengkraan

De tweegreepsmengkraan heeft zoals de naam al zegt twee knoppen of grepen. De ene knop regelt de stroom koud water en de andere de stroom warm (heet) water. Door de twee knoppen te regelen bepaal je zowel de temperatuur van het uitstromende water als ook de stroomsnelheid van het water.
 

Eengreepsmengkraan

De eengreepsmengkraan heeft de functies van warm en koud water geïntegreerd in een greep die je op twee verschillende vlakken kan regelen. Links of rechts bewegen is meestal het verschil tussen warm en koud water en daartussenin wordt de temperatuur geregeld. Als je een eengreepsmengkraan naar boven beweegt verhoog je meestal de stroomsnelheid van het water. De eengreepsmengkraan is daarmee al weer een stuk gebruikersvriendelijker dan de tweegreepsversie.

Kokendwaterkraan

Momenteel zijn er diverse kokendwaterkranen op de markt, waarmee je in een handomdraai kokendheet water uit de kraan kan laten komen. Dit is handig wanneer je tijdens het koken de pan wil vullen met kokend water of wanneer je een kop thee wil zetten. Bekende gerenommeerde merken kokendwaterkranen zijn de kranen van Quooker en Selsiuz. Daarnaast zijn er tal van andere aanbieders met kokendwaterkranen. Nieuw zijn kokendwaterkranen die ook gefilterd water, gekoeld water en bruisend water geven. Bezoek een Superkeukens-showroom bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden!