De keuken van
Christel Veeling

  • Kookeilandkeuken met bar en aparte kastenwand
  • Matzwarte fronten met lederen handgreepjes
  • Goudkleurige spoelbak en kranen
  • Keukenapparatuur van AEG

Sfeervolle matzwarte keuken in eeuwenoude boerderij

“Ik heb het plezier in koken hervonden!”

Christel Veeling woont in een 250 jaar oude boerderij in Herwijnen, Gelderland. De woning is voorzien van een matzwarte kookeilandkeuken van Superkeukens Arkel. Christel is ontzettend blij met de nieuwe keuken: “Ik kan mij de hele dag verheugen om ’s avonds eten te koken. Ik heb het plezier in koken hervonden!”

Intrek in eeuwenoude boerderij

Christel Veeling is geboren en getogen in de buurt van Amsterdam. Jarenlang heeft ze in het onderwijs gewerkt. Toen ze vorig jaar met pensioen ging, besloot ze het roer om te gooien en te verhuizen. Ze trok in bij haar zoon Bram. Hij woont samen met vriendin Kim en zoon Brett in Herwijnen. In dit kleine dorp in de Betuwe wonen ze in een bijna 250 jaar oude boerderij. De boerderij is zó groot, dat Christel haar intrek zou nemen in een apart gedeelte van de boerderij. Christel vertelt erover.

Een jaar lang verbouwen

“Mijn woongedeelte is volledig verbouwd, want het was niet bewoonbaar. De ruimtes deden vroeger dienst als stal en berging en moesten worden verbouwd tot volwaardige woning met woonkamer, slaapkamer, badkamer én keuken. Samen met mijn zoon en schoondochter heb ik de woning ontworpen – zij fungeerden als aannemer en namen het contact met het bouwbedrijf op zich. De verbouwing heeft ruim een jaar geduurd en ik ben ontzettend blij met het resultaat! De woning is modern en licht van kleur, maar de authentieke elementen zijn behouden. Zo is de acht meter hoge keuken voorzien van de oorspronkelijke spanten en balken.” 

Zelfde keuken als Sanne van Enstijl

Gedurende de verbouwing heeft Christel zich gestort op de inrichting. Ze had specifieke ideeën over de keuken, maar die ideeën zijn gaandeweg veranderd. “Ik wilde heel graag een keuken met beton, steigerhout en een gietijzeren gasfornuis. Al gauw bleek dit niet praktisch. Ik ben bij verschillende keukenspeciaalzaken geweest, maar ik zag nergens een keuken die ik mooi vond. Tót ik bij Superkeukens Arkel kwam. In de showroom zag ik meerdere mooie keukens – met name grijze keukens. Mijn zoon wees mij op deze zwarte keuken en ik moest er even over nadenken. Maar hoe langer ik nadacht, hoe enthousiaster ik werd. Vooral toen ik een kijkje nam op de Instagram-pagina van Sanne van Enstijl, want zij heeft precies dezelfde keuken!”

Kookeiland met aparte kastenwand

“Tijdens het adviesgesprek spraken we met adviseur Robin. In tweeëneenhalf uur tijd hebben we de keuken ontworpen. Het is een matzwarte keuken met kookeiland geworden. Het kookeiland heeft een bargedeelte, waar drie barstoelen aan staan. Daarnaast heb ik een aparte kastenwand in dezelfde matzwarte kleur. De keukenfronten zijn voorzien van lederen handgreepjes en een druksluiting. Het keukenblad is van composiet en is vervaardigd uit één stuk. Een loeizwaar blad en het is ook nog eens kras- en hittebestendig. Extra opvallend zijn de goudkleurige spoelbak van Lanesto en de bijpassende kraan en kokendwaterkraan van Selsiuz. De gouden kleur vond ik grappig en het past verrassend goed in de inrichting!”

Keukenapparatuur van AEG

“Bijna alle keukenapparaten zijn van AEG. Ik viel gelijk voor de apparaten van AEG, want deze zijn verkrijgbaar in een matzwarte kleur. In de kastenwand zijn twee ovens geplaatst, namelijk een stoomoven en een combi-oven. Daarnaast heb ik een koel-vriescombinatie, vaatwasser en inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. De kookplaat met afzuiging is van het merk Airforce. In het aanrechtblad zijn heel handige stopcontacten verwerkt, zodat ik aan het keukenblok altijd kan werken met keukenmachines. 

Perfecte montage en installatie

“De keuken is in twee dagen tijd geplaatst en geïnstalleerd. Superkeukens Arkel werkt hiervoor samen met een extern montagebedrijf. De monteurs waren echte perfectionisten: ze schonken veel aandacht aan de afwerking en ze zorgden ervoor dat de keukendeurtjes perfect werden afgehangen. Het resultaat mag er zijn: de keuken is een plaatje! Toch zijn de monteurs nog een keertje teruggekomen om de koel-vriescombinatie aan te passen. De deuren konden niet afzonderlijk van elkaar worden geopend: opende ik de koelkastdeur, dan ging de vriezer automatisch ook open. Zo ontstond er ijsvorming in de diepvries. De monteurs hebben dit opgelost door de diepvries van een apart kastdeurtje te voorzien. Nu werkt het goed!”

De keuken is een genot

“Ik ben superblij met mijn keuken van Superkeukens! Hij is praktisch ingedeeld en ik heb veel ruimte om te koken en groente te snijden. De ovens werken bovendien razendsnel, want ze zijn heel snel opgewarmd. Ik start mijn dag ’s ochtends heerlijk ontspannen met een kopje koffie en de krant (op de tablet). Brett komt vaak bij mij langs om gezellig te kletsen en een glas limonade te drinken. En helemaal leuk: ik kan mij de hele dag verheugen om ’s avonds eten te koken in de keuken. Ik heb het plezier in koken hervonden, want ik vind het fijn om gerechten te bereiden voor familie en vrienden. Het is een genot om in de keuken te staan!”

De beoordeling van
Christel Veeling

9

