Ontdek onze zwarte keukens

Zwart is het nieuwe wit

We zien steeds vaker dat mensen kiezen voor een zwarte keuken. We kunnen zelfs stellen dat zwart het nieuwe wit is in keukenland. Dat zwart een populaire kleur is, is niet zo gek, want zwart geeft de keuken een stijlvolle look. Net als bij kleding geldt: zwart is al-tijd goed! Nog een voordeel: zo’n donkere keuken past bij vrijwel alle interieurstijlen.

Chique, stoer, industrieel, zwart

De zwarte keuken is in 2021 helemaal hip. Een veel gekozen variant is die met zwarte keukenfronten in combinatie met een houten werkblad. Je creëert hier een stijlvolle, rijke keuken mee die ook nog eens in nagenoeg ieder interieur past. Ook een volledig zwarte keuken is populair: met zwarte fronten én een zwart keukenblad. Naast zwart zijn ook andere donkere kleuren en materialen een trend. Denk bijvoorbeeld aan diepgrijs, donkerbruin of notenhout. Je kunt er ook voor kiezen om je zwarte keuken te combineren met lichtere kleuren, zoals witte kasten met een zwart kookeiland. Of breng lichte details aan, door te kiezen voor een wit of marmeren aanrechtblad.

Materialen in een zwarte keuken

Zoals gezegd past een zwarte keuken erg goed bij een industriële inrichting. Dus (onbewerkt) hout, staal en warme kleuren en je zit goed. Het hout en staal is in een donkere tint erg mooi, maar ook lichtere houtsoorten doen het erg goed als blikvanger. Mocht jouw inrichting niet deze stijl hebben, wees dan niet bang om wat van die elementen te gebruiken. En als je er echt tegen bent, zwart is het nieuwe wit: alles is dus mogelijk. Wil je echt iets anders? Denk dan eens aan de combinatie van zwarte keukenkasten en werkblad met goudkleurige accessoires zoals een spoelbak en (kokendwater)kraan. Het ‘afvoerputje’ van jouw keuken wordt in één klap een ware eyecatcher. Combineer met goudkleurig keukengerei en keukenhulpjes en koken wordt een waar feestje.

De zwarte keuken en design

Als de nieuwe klassieker, is het zoals gezegd geoorloofd om het met van alles te combineren. Je kunt alles in dezelfde tint houden of juist zorgen voor contrast. Bijvoorbeeld met een lichte kleur tussendoor of door de spoelbak en kraan in een kleur als mat wit, koper of goud te nemen. Donkere, matte pasteltinten op de muur en natuurlijke elementen doen het ook erg goed. Afhankelijk van de keukenstijl die je hebt, kun je voor greepjes op de kasten gaan of juist voor een volledig greeploze keuken.

Zwarte keukens bij Superkeukens

Bij Superkeukens hebben we een uitgebreid assortiment zwarte keukens, dus laat je inspireren door deze nieuwe klassieker! Misschien heb jij je zwarte keuken al helemaal uitgedacht, misschien heb je nog wat inspiratie nodig. Onze adviseurs helpen je graag bij je keuze en met de 3D-keukenplanner kun je het eindresultaat meteen zien. Voor nog meer ideeën kun je gratis ons keukenboek aanvragen of kom langs in één van onze showrooms! Wist je dat je op onze website een eigen moodboard (of meerdere) kunt maken? Je vindt hier allerlei beelden van de keukens in onze showroom maar ook van keukens bij onze klanten thuis. Ideaal om je te laten inspireren! Je kunt jouw moodboard ook direct online delen met onze keukenadviseurs.

Onze keukencollectie