Ontdek onze zwarte keukens

Zwart is het nieuwe wit

Een zwarte keuken is niet meer weg te denken uit het keukenlandschap. Het geeft het interieur een rustige en minimalistische uitstraling. Zwart komt namelijk niet alleen in het aanrechtblad of keukenfront voor, maar ook het apparatuur is zwart. Dat maakt een keuken in donkere kleuren nog steeds erg geliefd in huis! Een ander bijkomend voordeel is dat een donkere keuken bij vrijwel alle interieurstijlen past. Ga jij voor een zwarte keuken? Lees meer over de mogelijkheden bij Superkeukens!

Welke zwarte keukens zijn populair?

Een mat zwarte keuken is veruit de meest populaire zwarte keuken van het moment. Denk aan zwarte (hoge) kasten met inbouw apparatuur, het aanrecht en keukeneiland met zwart marmeren keukenblad en bij voorkeur volledig greeploos. Dan heb je echt volgens de laatste trends een high-end keuken in huis. Liever iets minder modern? Ga dan voor de populaire industrieel landelijk zwarte keuken. De combinatie van onbewerkt hout, staal en donkere kleuren geven de keuken een robuuste uitstraling. Deze trend straalt warmte en gezelligheid uit in huis. Is een zwarte keuken echt te donker voor jou? We zien steeds meer antraciet voorbijkomen, gecombineerd met wit en lichte houtsoorten.

 

Een mat zwarte keuken of een zwarte keuken met eiland? Bij Superkeukens zijn de mogelijkheden ongelimiteerd.

Van rechte keukenopstellingen, tot hoekopstellingen met of zonder eiland. Bij Superkeukens kijken we naar de beste indeling voor jouw keuken. Daarnaast nemen we jouw lifestyle als leidraad aan in het keukenontwerp. Ben je een keukenprins(es) en nodig je vaak vrienden en familie uit? Dan realiseren we een keukeneiland met bar! Heb je kleine kinderen in huis rondlopen? Dan zijn hoge kasten met inbouwapparatuur ideaal. Op deze manier ontwerpen we altijd een keuken die bij jou past.

 

Kies voor het aanrechtblad naar keuze in jouw zwarte keuken.

Een volledig zwarte keuken met zwarte fronten én een zwart aanrechtblad. Gaaf! Er zijn veel keukenblad variaties mogelijk in composiet, graniet, keramiek of toplaminaat. Een marmerlook of donkere steen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt er ook voor kiezen om je zwarte keuken te combineren met lichte kleuren. Door te kiezen voor een marmer wit of houten aanrechtblad bijvoorbeeld. Een veel gekozen variant is die met zwarte keukenfronten in combinatie met een houten werkblad. Zo creëer je een moderne zwarte keuken met een vriendelijk contrast.

 

Tips voor het kopen van een zwarte keuken.

Breng al jouw wensen en ideeën voor een zwarte keuken in kaart. Naast het kiezen van een keukenfront, aanrechtblad en apparatuur kun je ook alvast nadenken over de accessoires. Ga je voor een zwarte kraan, of past goud of brons beter bij de uitstraling van jouw zwarte keuken? Wat komt er op de muur, stuc of tegels? Je kunt al je inspiratie opschrijven, of maak een moodboard via onze online moodboard tool. Bepaal daarnaast je budget en meet de ruimte op waar je zwarte keuken komt te staan. Ready? Dan kunnen de keukenadviseurs direct aan de slag met jouw keukenontwerp via de 3D-keukenplanner.

 

De voordelen en nadelen van een zwarte keuken.

Een zwarte keuken geeft een moderne en stijlvolle look aan je interieur. Je creëert rust en eenvoud doordat de zwarte keuken met zwarte apparatuur één geheel vormen. Een nadeel van een zwarte keuken is dat (kalk)vlekken eerder zichtbaar zijn op een zwarte keuken. Daarnaast kan een zwarte keuken snel donker ogen in huis. Dit los je eenvoudig op door na te denken over de details. De kleur op de muur bijvoorbeeld, of de keuze van de vloer. Alles is naar jouw wens mogelijk.

           

Profiteer van onafhankelijk advies bij aanschaf van jouw zwarte keuken.

Bij Superkeukens hebben we een uitgebreid assortiment zwarte keukens. Misschien heb jij je zwarte keuken al helemaal uitgedacht, misschien heb je nog wat inspiratie nodig. Onze adviseurs helpen je graag bij je keuze. Met de 3D-keukenplanner kun je het eindresultaat meteen zien.

 

De zwarte keuken van jouw dromen? Vraag het inspiratieboek aan.

Voor nog meer ideeën kun je gratis ons inspiratieboek aanvragen of kom langs in één van onze showrooms. Wist je dat je op onze website een eigen moodboard (of meerdere) kunt maken? Je vindt hier allerlei beelden van de keukens in onze showroom maar ook van keukens bij onze klanten thuis. Ideaal om je te laten inspireren! Je kunt jouw moodboard ook direct online delen met onze keukenadviseurs.