Ontdek onze zwarte keukens

Zwart is het nieuwe wit

Waar de witte keuken jarenlang het interieur heeft gedomineerd, lijkt die plek nu langzaam maar zeker overgenomen te worden door de zwarte keuken. Stoer, robuust, chique, strak, donkere keukens zijn het helemaal. Bij Superkeukens hebben we een uitgebreid keukenassortiment aan deze nieuwe klassieker. Lees snel verder hoe jij hem ook in huis kunt halen!

Chique, stoer, industrieel, zwart

De zwarte keuken is een model dat je tegenwoordig steeds meer ziet. Van volledig zwart tot zwarte kastgedeelten en alles daar tussenin. Het heeft een zeer chique uitstraling zonder pretentieus te zijn. Het past in feite in alle woonstijlen, maar leent zich voornamelijk voor industriële inrichtingen. Ook moderne stijlen zie je hier veel terug. Maar wees niet bang als je een landelijke of klassieke keuken hebt: met een paar slim geplaatste zwarte elementen heb je meteen een modern gevoel in huis. En zwart hoeft niet per se pikzwart te zijn: donkergrijs, antraciet, diepblauw, het geeft allemaal hetzelfde effect.

Materialen in een zwarte keuken

Zoals gezegd past een zwarte keuken erg goed bij een industriële inrichting. Dus (onbewerkt) hout, staal en warme kleuren en je zit goed. Het hout en staal is in een donkere tint erg mooi, maar ook lichtere houtsoorten doen het erg goed als blikvanger. Mocht jouw inrichting niet deze stijl hebben, wees dan niet bang om wat van die elementen te gebruiken. En als je er echt tegen bent, zwart is het nieuwe wit: alles is dus mogelijk.

De zwarte keuken en design

Als de nieuwe klassieker, is het zoals gezegd geoorloofd om het met van alles te combineren. Je kunt alles in dezelfde tint houden of juist zorgen voor contrast. Bijvoorbeeld met een lichte kleur tussendoor of door de spoelbak en kraan in een kleur als mat wit, koper of goud te nemen. Donkere, matte pasteltinten op de muur en natuurlijke elementen doen het ook erg goed. Afhankelijk van de keukenstijl die je hebt, kun je voor greepjes op de kasten gaan of juist voor een volledig greeploze keuken.

Zwarte keukens bij Superkeukens

Misschien heb jij je zwarte keuken al helemaal uitgedacht, misschien heb je nog wat inspiratie nodig. Hoe dan ook, het assortiment van Superkeukens heeft voor ieder wat wils. Onze adviseurs helpen je graag in je keuze en met de 3D-keukenplanner kun je het eindresultaat zo zien. Voor nog meer ideeën kun je gratis ons keukenboek aanvragen of kom langs in één van onze showrooms! Superkeukens, jij maakt ‘m super!