Handig: een kokendwaterkraan

Veel mensen die een nieuwe keuken kopen, kiezen voor een kokendwaterkraan. Bijvoorbeeld de Selsiuz, een 3-in-1-kraan die u bij Superkeukens vindt. Niet zo gek, want met een kokendwaterkraan hoeft u niet te wachten tot het water kookt wanneer u thee wilt zetten of pasta wilt koken. Toch doen er nog veel vooroordelen de ronde over de kokendwaterkraan. We helpen in deze blog een aantal misverstanden uit de wereld! 

Handig: een kokendwaterkraan

Een kokendwaterkraan is duur. 

Welnee! U zult zien dat de aanschafkosten van een kokendwaterkraan heel erg meevallen. Bovendien hebben veel mensen sowieso geen warmwaterleiding van de CV-ketel naar de keuken. De keuze tussen een ‘gewone’ boiler en een kokendwaterkraan is dan snel gemaakt! 

Zo’n kokendwaterkraan neemt veel ruimte in. 

Dat valt reuze mee. Het reservoir van de Selsiuz kokendwaterkraan van Superkeukens is net zo groot als dat van een ‘gewone’ close-in-boiler. Dat valt dus erg mee. En omdat Selsiuz 3-in-1-kranen levert, waarbij koud, warm én kokend water uit dezelfde kraan komen, hoeft er ook geen extra kraan in uw aanrechtblad geïnstalleerd te worden. Bovendien heeft u geen ontsierende waterkoker meer nodig op uw aanrecht. Ideaal! 

Best gevaarlijk, een kokendwaterkraan. 

Absoluut niet! Het is juist veiliger dan een waterkoker of een pan op het vuur, want totdat u het nodig heeft, zit het water veilig en wel in het reservoir. Uw kinderen (of uzelf!) kunnen zich dus niet verwonden door de stoom – of erger. Daarnaast hebben de kokendwaterkranen van Selsiuz kindveilige bedieningsknoppen. 

Dat moet haast wel slecht zijn voor het milieu! 

Ook dat is niet het geval. Ga maar na hoe lang het meestal duurt voordat water uit de CV-ketel beneden uit de keukenkraan stroomt. Er zijn dan al vele liters water verloren gegaan. Met een kokendwaterkraan heeft u meteen het warme water dat u nodig heeft – en kookt u niet onnodig veel, zoals vaak met een fluitketel of waterkoker wel het geval is. Bovendien is een kokenwaterkraan energiezuinig en kunt u met één druk op de knop de boiler uitzetten of de temperatuur verlagen. Handig wanneer u bijvoorbeeld een tijdje op vakantie gaat. 

Meer weten?

We hebben u in deze blog verteld wat een kokendwaterkraan allemaal níet is. Maar wat is het dan wel? Nou, heel simpel: een handige, duurzame manier om altijd kokend water bij de hand te hebben. Wilt u meer weten over de 3-in-1-kranen van Selsiuz? Kom dan langs bij uw dichtstbijzijnde filiaal van Superkeukens. Uw keukenadviseur vertelt u graag alles over de voordelen.