De keuken van
Maaike en Martijn

  • Eilandkeuken met lange kastenwand
  • Witte matte fronten en idem handgrepen
  • Aanrechtblad in lichtgrijs keramiek
  • Spoelbak en kraan in kleur gun metal
  • Keukenapparatuur van AEG en Airforce

Eilandkeuken met witte matte fronten en handgrepen

Heel blij met gezellige keukenruimte!

Maaike woont met haar vriend en haar twee zoons in een jaren 30-woning in Breda. De keukenruimte is onlangs vernieuwd en uitgerust met een prachtige eilandkeuken. Maaike: “Ik ben heel blij met de keuken. Hij is gezellig en we zijn er vaak te vinden. We staan tegenwoordig zelfs met vrienden te borrelen in de keuken!”

Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

263 cm + 260 cm + 243 x 97 cm

Bezoek aan Superkeukens Veenendaal

Drie jaar geleden zijn Maaike, haar vriend en haar twee zoons in de woning getrokken. Maaike vertelt: “De keuken was gedateerd. Hij was ouderwets en vol oude apparatuur, waaronder een gaskookplaat. Ik wilde graag elektrisch koken, want dat is veel beter voor het milieu en energiebesparend. Afgelopen zomer zijn we op aanraden van een kennis naar Superkeukens Veenendaal gegaan. Dit is niet om de hoek, maar we hadden het er graag voor over. De showroom van Superkeukens Veenendaal is onlangs volledig vernieuwd en bestaat uit tientallen showroomkeukens. We werden er verwelkomd door keukenadviseur Danny Slok.”

Verrast door het keukenontwerp

“Danny leidde ons rond door de showroom en liet ons alle opstellingen zien. Vooraf had ik al veel inspiratie opgedaan in het inspiratieboek van Superkeukens – met name door de klantverhalen te lezen. Ook heb ik op de website van Superkeukens een moodboard gemaakt. Het moodboard heb ik uitgeprint en meegenomen naar de afspraak met Danny. Tijdens het adviesgesprek hebben we onze wensen besproken en vervolgens ging Danny aan de slag met het keukenontwerp. Hij heeft ons enorm verrast met het ontwerp: de inrichting is zó anders geworden. Zo heeft Danny de keuken op een heel andere plek geplaatst dan dat hij oorspronkelijk zat. Dit leverde aanzienlijk meer ruimte op!”

Kiezen tussen wit en zwart

Het gezin heeft nu een eilandkeuken met bargedeelte en een lange kastenwand. Deze wordt door een pilaar gescheiden van een extra keukenblok met spoelgedeelte. “We hebben behoorlijk getwijfeld tussen de kleuren wit en zwart voor onze keuken. Na lang wikken en wegen hebben we toch gekozen voor een witte frontkleur. Ik denk dat wit het meest tijdloos is. De zwarte kleur hebben we terug laten komen in de zwarte keukenapparaten én de lampen boven het kookeiland. De keuken heeft witte matte fronten en de handgrepen zijn van exact dezelfde kleur. Dit ziet er chique en strak uit. Was deze optie er niet geweest, dan hadden we voor greeploos gekozen. Het aanrechtblad is van composiet en is lichtgrijs gemêleerd. We hebben daarnaast gekozen voor een spoelbak en kokendwaterkraan in de kleur gun metal. De kokendwaterkraan is van het merk Selsiuz.” 

Apparatuur van AEG en Airforce

De keuken is voornamelijk uitgerust met apparatuur van AEG, zoals een stoomoven, wijnkoelkast, warmhoudlade, koel-vriescombinatie en vaatwasser. “In de grote kastenwand wilden we graag twee apparaten plaatsen, maar we twijfelden over twee ovens. Allebei zijn we geen fanatieke koks en twee ovens waren daarom niet nodig. We hebben gekozen om naast de stoomoven met sous-videfunctie een wijnkoelkast te plaatsen. In de sfeervol verlichtte kast worden de flessen rode wijn op temperatuur gehouden. Handig, want zo kan ik altijd een wijntje inschenken voor onze visite. Onder de wijnkoelkast zit een warmhoudlade. Deze lade gebruiken we voor het voorverwarmen van borden óf voor het warmhouden van pannenkoeken. Hartstikke handig.” 

Van gas naar inductie

Maaike stelde één belangrijke voorwaarde aan de keuken: er moest een inductiekookplaat in! Maaike: “We koken al jaren op een gaskookplaat, maar ik wilde heel graag inductie koken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook efficiënter, veiliger én eenvoudiger dan koken op gas. Zo is het veel makkelijker om de kookplaat schoon te houden. In de inductiekookplaat van Airforce is een geïntegreerde afzuiging verwerkt. Handig, want je hebt hierdoor geen afzuigkap die in het zicht hangt en stoffig wordt.”

Visite ontvangen in de keuken

Na enkele maanden werd de keuken geleverd. Er werd vooraf een afleverafspraak gemaakt en de monteur is twee dagen bezig geweest om de keuken te monteren. Dit verliep vlekkeloos en we konden de keuken direct in gebruik nemen. We hebben de keuken nu drie maanden en hij bevalt heel goed! Het is een gezellige ruimte en we zijn hier dan ook vaak te vinden. We ontbijten en lunchen aan de bar. Komen er vrienden borrelen, dan nemen ze plaats op de barkrukken. Ik ben heel blij met de stoomoven: hierin kunnen we tal van verse gerechten eenvoudig in bereiden. Snel en gezond. Daarnaast ben ik superblij met de extra werkruimte en opbergruimte in de keuken. De lange kastenwand heeft heel hoge kasten die tot het plafond reiken. Hier kunnen we veel spullen in opbergen.”

De beoordeling van
Maaike en Martijn

10

