De keuken van
Caya Kraak

  • Keuken met schiereiland
  • Matzwarte fronten in houtskool kleur en grijs aanrechtblad
  • Alle apparaten zijn van AEG

Matzwarte keuken met klassieke paneeldeuren en industriële handgrepen

“Ik ben opeens veel in de keuken te vinden!”

Caya Kraak uit Purmerend wilde een industriële keuken en deze vond ze bij Superkeukens Amsterdam. De nieuwe matzwarte keuken met schiereiland zorgt voor urenlang kookplezier. Caya: “Ik ben opeens veel in de keuken te vinden. Ik probeer er nieuwe gerechten uit en ik kook regelmatig voor vrienden en familie!”

Frontkleur
Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

190 x 360 cm + 90 x 135 cm

Van landelijk naar industrieel 

Caya woont met haar partner en twee dochters van 6 en 9 jaar oud in Purmerend. Tien jaar gelegen heeft het gezin er een jaren ’80 woning gekocht. Caya vertelt: “Toen we het huis kochten, hebben we een relatief goedkope keuken van IKEA in het huis geplaatst. Dit was een landelijke keuken met een toog. In de loop der jaren is onze smaak erg veranderd en wilden we de landelijke keuken vervangen door een keuken met industriële uitstraling. Het afgelopen jaar hebben we ons huis rigoureus verbouwd en konden we gelijk de keuken veranderen.”

Ontwerp voldeed aan onze verwachtingen

“Via een kennis zijn we bij Superkeukens Amsterdam gekomen. We hadden op Pinterest al veel inspiratie opgedaan en wisten wat voor soort keuken we wilden. Tijdens het adviesgesprek met keukenadviseur Patrick hebben we alle keukenwensen besproken. Patrick voelde ons perfect aan en maakte aan de hand van onze wensen een ontwerp met 3D-tekening. De keuken kreeg langzaam vorm en het ontwerp voldeed bijna gelijk aan onze verwachtingen. En helemaal fijn: Patrick drong ons niets op en volgde ons in onze keuzes. Hij dacht mee en kwam zo tot het ultieme keukenontwerp. Daar waren we erg blij mee!”

Klassieke paneeldeurtjes en industriële handgrepen

“We hebben gekozen voor een matzwarte keuken met kookeiland dat grenst aan de keukenmuur – ook wel een schiereiland genoemd. De keuken is voorzien van klassieke paneeldeurtjes, gecombineerd met opvallende industriële handgrepen. Het natuurstenen keukenblad heeft een lichtgrijze kleur en heeft door de dikte een robuuste uitstraling. Het kookeiland heeft aan één zijde een uitsparing, zodat je er hoge stoelen onder kunt zetten en het eiland als bar kunt gebruiken. Onze dochters zitten vaak aan het kookeiland, net als onze visite.”

Geen ‘lelijke’ afzuigkap

“Alle keukenapparaten zijn van het merk AEG. Dit is geen bewuste keuze geweest, maar deze apparaten vonden we gewoon mooi passen bij het design van de keuken. We hebben gekozen voor twee ovens, namelijk een reguliere oven en combioven. Deze zijn boven elkaar geplaatst. Daarnaast hebben we een vaatwasser, koelkast zonder vriezer en inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. Dit is de AEG ComboHob. Ik wil in de keuken geen ‘lelijke’ afzuigkap hebben hangen, dus ik ben erg blij met de kookplaatafzuiging!”

Koken voor vrienden en familie

“Vóór de keuken geplaatst kon worden, moesten we andere ruimtes verbouwen. De keuken heeft dan ook even op afroep gestaan. Toen we toe waren aan de keuken, is deze op de afgesproken tijd geleverd en geplaatst. Dit verliep netjes. We merkten echter wel op dat één hoekkastje te ver open ging en tegen het ovendeurtje kwam. Dit hebben we gemeld bij Superkeukens Amsterdam en dit is heel snel en keurig opgelost. We hebben de keuken nu enkele maanden in gebruik en hij bevalt uitstekend. Ik ben opeens veel in de keuken te vinden. Ik probeer er nieuwe gerechten uit en ik kook regelmatig voor vrienden en familie!”
 

De beoordeling van
Caya Kraak

10

