Ontdek onze landelijke keukens

Karakteristiek en uitnodigend

Al jaren zijn landelijke keukens mateloos populair. Deze keukens hebben een karakteristieke uitstraling door de authentieke elementen als kaderdeurtjes, sierlijke handgrepen en open kasten. Een landelijke keuken wordt vaak gekozen in een rustige, warme kleur zoals gebroken wit of zand. Maar ook blauw of grijs past erg mooi bij dit type keukens. Deze kleuren geven je keuken net een wat stoerder uiterlijk. Wil je een keuken met een nostalgische look & feel, maak dan jouw keuze voor de landelijke keukens van Superkeukens!

Gezelligheid in de landelijke keuken

De landelijke keuken is het hart van de woning. In de keuken wordt niet alleen gekookt, maar het is ook dé plek voor gezellig samen eten en kletsen. Het ademt warmte en sfeer uit. Het is een keuken waarin geleefd mag worden. Niet voor niks zijn de meeste landelijke keukens voorzien van een grote keukentafel. De landelijke keuken is niet alleen in trek bij mensen die landelijk wonen, maar ook bij mensen die een moderne woning willen combineren met een landelijke interieurstijl.

Authentieke elementen landelijke keuken

Landelijke keukens zijn veelal voorzien van authentieke elementen, zoals kaderdeurtjes, geruite tegelvloeren en porseleinen gootstenen die verzonken liggen in het keukenblad. De vormgeving in de landelijke keuken is verre van strak: er wordt gebruikgemaakt van randen, versieringen en ornamenten. Daarnaast mogen opvallende knoppen, gebogen grepen en natuurstenen werkbladen niet ontbreken.

Landelijke keukens en materiaalgebruik

In de landelijke keuken zie je tal van natuurlijke materialen, zoals een extra dik composieten keukenblad met een verzonken porseleinen spoelbak. Of het gebruik van eerlijke, natuurlijke materialen, zoals natuursteen. Sterk en robuust, maar tegelijkertijd huiselijk en warm. Qua kleurstelling zijn lichte tinten als crème, vanille en gebroken wit populair, maar uiteraard ook aardetinten als bruin, zand en beige. Wil je een wat stoerdere uitstraling kies dan voor blauw of grijs.

Ruim opgezette
keukens

Bij een landelijke keuken staat vooral de ruimte centraal. De keuken is zeer ruim opgezet, zodat er veel bewegingsruimte is. Ook is er ruimte voor grote meubels, zoals een hardhouten eettafel met zes of acht eettafelstoelen. Alles maar dan ook alles in de landelijke keuken is gericht op gezelligheid, warmte en ontspanning. Breng een bezoek aan een showroom van Superkeukens en doe inspiratie op van jouw landelijke keuken.