Ontdek onze landelijke keukens

Karakteristiek en uitnodigend

Landelijke keukens zijn al sinds jaar en dag populair. Deze keukens hebben een karakteristieke uitstraling door authentieke elementen als kaderdeurtjes, sierlijke handgrepen en open kasten. Wil je een keuken met een nostalgische look & feel, maak dan jouw keuze voor de landelijke keukens van Superkeukens!

Wat zijn landelijke keukens en waarom zijn ze zo populair?

De landelijke keuken is het hart van de woning. In de keuken wordt niet alleen gekookt, maar het is ook dé plek om gezellig samen te eten en kletsen. Het ademt warmte en sfeer uit. Het is een keuken waarin geleefd mag worden. Niet voor niks zijn de meeste landelijke keukens voorzien van een grote keukentafel. Alles in de landelijke keuken is gericht op gezelligheid, warmte en ontspanning. Dat maakt landelijke keukens zo populair.

Waar moet je rekening mee houden bij de keuze voor een landelijke keuken?

Bij een landelijke keuken staat de ruimte centraal. De keuken is zeer ruim opgezet, zodat er veel bewegingsruimte is. Ook is er ruimte voor meubels, zoals een lange tafel en een buffetkast. In de landelijke keuken zie je vaak royale kookeilanden met werkbladen van natuurlijke materialen.  De vormgeving in de landelijke keuken is verre van strak: er wordt gebruikgemaakt van randen, versieringen en ornamenten. Landelijke keukens zijn vaak voorzien van authentieke elementen, zoals kaderdeurtjes, geruite tegelvloeren en porseleinen gootstenen die verzonken liggen in het keukenblad. Daarnaast mogen opvallende knoppen, gebogen grepen en natuurstenen werkbladen niet ontbreken. Kies je voor een landelijke keuken? Dan klinkt dit je als muziek in de oren.

Kies je voor een witte landelijke keuken of een moderne landelijke keuken?

Een landelijke keuken wordt vaak gekozen in een rustige, warme kleur zoals gebroken wit of zand. Maar ook blauw of (donker) grijs past erg mooi bij dit type keukens. Deze kleuren geven je keuken een wat gewaagder uiterlijk. De keukenkasten en lades zijn bij landelijke keukens zelden greeploos, maar uitgevoerd met bijzondere greepjes. Een lederen greepje past zowel in een landelijke keuken als een moderne opstelling. Het combineren van materialen geeft jouw keuken een heel eigen karakter.

Voor wie is een landelijke keuken optimaal geschikt?

Het idee dat een landelijke keuken alleen past op een grote woonboerderij is achterhaald. De landelijke keuken is niet alleen in trek bij mensen die landelijk wonen, maar ook bij mensen die een moderne woning willen combineren met een landelijke interieurstijl.

Profiteer van onafhankelijk advies bij de keuze voor jouw landelijke keuken

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor het realiseren van jouw Superkeuken in landelijke stijl? Breng een bezoek aan een showroom van Superkeukens en doe inspiratie voor jouw landelijke keuken.

De landelijke keuken van jouw dromen kopen? Vraag de inspiratiebrochure aan!

Wil je alvast zelf inspiratie opdoen en kijken hoe een landelijke keuken in jouw huis staat? Ga dan aan de slag met de tools op onze inspiratiepagina. Zo kan je ook gratis ons inspiratieboek online bestellen.

Landelijke keukens en materiaalgebruik

In de landelijke keuken zie je vaak royale kookeilanden met werkbladen van natuurlijke materialen. Vaak zijn deze keukenbladen sterk en robuust en tegelijkertijd huiselijk en warm. Qua kleurstelling zijn lichte tinten als crème, vanille en gebroken wit populair, maar uiteraard ook aardetinten als bruin, zand en beige. Wil je een wat stoerdere uitstraling kies dan voor (donker) grijs. De keukenkasten en lades zijn bij landelijke keukens zelden greeploos maar uitgevoerd met bijzondere greepjes. Een lederen greepje past zowel in een landelijke keuken als een moderne opstelling. Het combineren van materialen geeft jouw keuken een heel eigen karakter.

Ruim opgezette keukens

Bij een landelijke keuken staat vooral de ruimte centraal. De keuken is zeer ruim opgezet, zodat er veel bewegingsruimte is. Ook is er ruimte voor grote meubels, zoals een lange tafel. Alles in de landelijke keuken is gericht op gezelligheid, warmte en ontspanning. Breng een bezoek aan een showroom van Superkeukens en doe inspiratie op van jouw landelijke keuken.

Gezelligheid in de landelijke keuken

De landelijke keuken is het hart van de woning. In de keuken wordt niet alleen gekookt, maar het is ook dé plek voor gezellig samen eten en kletsen. Het ademt warmte en sfeer uit. Het is een keuken waarin geleefd mag worden. Niet voor niks zijn de meeste landelijke keukens voorzien van een grote keukentafel. De landelijke keuken is niet alleen in trek bij mensen die landelijk wonen, maar ook bij mensen die een moderne woning willen combineren met een landelijke interieurstijl.

Authentieke elementen landelijke keuken

Landelijke keukens zijn veelal voorzien van authentieke elementen, zoals kaderdeurtjes, geruite tegelvloeren en porseleinen gootstenen die verzonken liggen in het keukenblad. De vormgeving in de landelijke keuken is verre van strak: er wordt gebruikgemaakt van randen, versieringen en ornamenten. Daarnaast mogen opvallende knoppen, gebogen grepen en natuurstenen werkbladen niet ontbreken.