Ontdek onze landelijke keukens

Karakteristiek en uitnodigend

Landelijke keukens zijn al sinds jaar en dag populair. Deze keukens hebben een karakteristieke uitstraling door de authentieke elementen als kaderdeurtjes, sierlijke handgrepen en open kasten. Een landelijke keuken wordt vaak gekozen in een rustige, warme kleur zoals gebroken wit of zand. Maar ook blauw of (donker) grijs past erg mooi bij dit type keukens. Deze kleuren geven je keuken net een wat stoerder uiterlijk. Wil je een keuken met een nostalgische look & feel, maak dan jouw keuze voor de landelijke keukens van Superkeukens!

Landelijke keukens en materiaalgebruik

In de landelijke keuken zie je vaak royale kookeilanden met werkbladen van natuurlijke materialen. Vaak zijn deze keukenbladen sterk en robuust en tegelijkertijd huiselijk en warm. Qua kleurstelling zijn lichte tinten als crème, vanille en gebroken wit populair, maar uiteraard ook aardetinten als bruin, zand en beige. Wil je een wat stoerdere uitstraling kies dan voor (donker) grijs. De keukenkasten en lades zijn bij landelijke keukens zelden greeploos maar uitgevoerd met bijzondere greepjes. Een lederen greepje past zowel in een landelijke keuken als een moderne opstelling. Het combineren van materialen geeft jouw keuken een heel eigen karakter.

Ruim opgezette keukens

Bij een landelijke keuken staat vooral de ruimte centraal. De keuken is zeer ruim opgezet, zodat er veel bewegingsruimte is. Ook is er ruimte voor grote meubels, zoals een lange tafel. Alles in de landelijke keuken is gericht op gezelligheid, warmte en ontspanning. Breng een bezoek aan een showroom van Superkeukens en doe inspiratie op van jouw landelijke keuken.

Gezelligheid in de landelijke keuken

De landelijke keuken is het hart van de woning. In de keuken wordt niet alleen gekookt, maar het is ook dé plek voor gezellig samen eten en kletsen. Het ademt warmte en sfeer uit. Het is een keuken waarin geleefd mag worden. Niet voor niks zijn de meeste landelijke keukens voorzien van een grote keukentafel. De landelijke keuken is niet alleen in trek bij mensen die landelijk wonen, maar ook bij mensen die een moderne woning willen combineren met een landelijke interieurstijl.

Authentieke elementen landelijke keuken

Landelijke keukens zijn veelal voorzien van authentieke elementen, zoals kaderdeurtjes, geruite tegelvloeren en porseleinen gootstenen die verzonken liggen in het keukenblad. De vormgeving in de landelijke keuken is verre van strak: er wordt gebruikgemaakt van randen, versieringen en ornamenten. Daarnaast mogen opvallende knoppen, gebogen grepen en natuurstenen werkbladen niet ontbreken.