Ontdek onze kookeilanden

Eilandkeukens, spoeleilanden en schiereilanden

Een eilandkeuken is al lang niet meer exclusief voor grote, dure keukens. Een kookeiland of kookschiereiland is inmiddels in elk huis te plaatsen. Van spoeleilanden en kookeilanden tot een combinatie van de twee, het assortiment van Superkeukens bevat veel verschillende opties. Lees snel meer over de mogelijkheden.

De verschillende soorten kookeilanden

Een eilandkeuken is een blikvanger in iedere keuken en is heel goed te combineren met verschillende stijlen: van modern matzwart tot landelijk wit. Tegenwoordig is het zelfs niet meer nodig om een grote ruimte te hebben. Natuurlijk kent iedereen de grote losstaande kookeilanden, eventueel met spoelmogelijkheid. Toch is er voor kleinere ruimtes nog een hele hoop mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een kleiner keuken eiland of alleen een spoeleiland. Ook is het mogelijk een schiereiland te laten plaatsen waarbij er een deel aan het bestaande aanrecht zit. Hier kun je bijvoorbeeld een barretje aan maken.

Alles spic en span op je spoeleiland

Mocht een kookeiland niet haalbaar zijn vanwege aansluitingen, dan is een spoeleiland wellicht wat voor jou. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt je eiland in dit geval gebruikt om te spoelen. Je spoelbak met kraan (of kokendwaterkraan!), vaatwasser en natuurlijk kastruimte is een fijne plek om je vieze keukengerei weer schoon te maken. Bovendien heb je de luxe uitstraling van een heus kookeiland. Houd er wel rekening mee dat de waterleidingen hiervoor verlegd moeten worden. Uiteraard kun je ook het kookeiland en spoeleiland verenigen. Hiervoor is vaak wel meer ruimte nodig dan bij de losse varianten. Onze keukenadviseurs adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Kookeilanden en eilandkeukens bij Superkeukens

Wil je inspiratie komen opdoen voor jouw eilandkeuken of weet je al precies wat je wilt? In beide gevallen ben je bij Superkeukens aan het juiste adres. Onze showrooms ontvangen je met alle liefde en plezier en voorzien je van het juiste advies voor het keuken eiland van jouw dromen, inclusief een 3D-tekening. Maak snel een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij één van onze 44 vestigingen. Nu alvast inspiratie op doen? Vraag ons gratis inspiratieboek aan en bekijk op je gemak onze collectie. Superkeukens, jij maakt ‘m super!