Kookeiland van Superkeukens

Binnen moderne keukens neemt het kookeiland een steeds belangrijkere plaats in. Natuurlijk moet u er wat ruimte voor hebben, maar het is niet zo dat alleen in een villa een kookeiland kan staan. Een kookeiland in uw keuken is vaak ook een kwestie van keuzes maken en wellicht een kleine aanpassing.

Het loont de moeite als u van gezellig koken houdt om samen met onze adviseur te kijken wat in de bij u beschikbare ruimte mogelijk is als u een kookeiland zou willen.
 

Keukenopstelling met kookeiland

Het grote voordeel van een keukenindeling met een kookeiland is dat u de mogelijkheid biedt om aan de keuken aan te sluiten bij de eetkamer of woonruimte. Zeker als u het leuk vindt om in gezelschap te koken is een kookeiland een mooie manier om het gezelschap bij elkaar te houden tijdens het koken. Het koken wordt dan onderdeel van het samenzijn in plaats van een onderbreking.
 

Wat is een kookeiland nu precies

Wat vindt u normaliter in een kookeiland? De meeste kookeilanden zijn rond de 1.80 meter of iets breder, dit is nodig om aan beide zijden van de kookplaat of spoelbak nog werkruimte over te houden. Meestal wordt er voor de kookplaat gekozen in het eiland als er ook nog een wandopstelling achter staat. Dan staan namelijk de te spoelen delen niet zo in het zicht. Een belangrijkere reden om de kookplaat op het kookeiland te willen hebben is het feit dat u langer met koken dan met spoelen bezig bent en dus meer naar de kamer of het gezelschap kijkt van achter de kookplaat.
 

Kookeiland met bargedeelte

Een mooie extra mogelijkheid bij het hebben van een kookeiland is het erbij plaatsen van krukken aan een bargedeelte. Dit kan overigens ook op de rug van een U-keuken of G-keuken, en het betrekt de kok ook veel meer bij het gezelschap of andersom.

Een kookeiland hoeft niet veel duurder te zijn als u de juiste keuzes maakt voor wat betreft kasten en uitrusting. Onze adviseur helpt graag met de diverse mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs of langskomen in een Superkeukens-winkel bij u in de buurt!