Ontdek onze kookeilanden

Eilandkeukens, spoeleilanden en schiereilanden

Droom je van de luxe van een kookeiland in jouw huis? Een kookeiland brengt een keuken tot leven en is al lang niet meer exclusief voor grote, dure keukens. Een kookeiland of kookschiereiland is inmiddels in elk huis te plaatsen. Van spoeleilanden en kookeilanden tot een combinatie van de twee, het assortiment van Superkeukens bevat veel verschillende opties. Lees snel meer over de mogelijkheden.

Wat is een kookeiland en waarom zijn ze zo populair?

In een keuken wordt niet alleen maar gekookt, maar geleefd. De keuken is de plek huis waar je met het gezin, familie en vrienden samenkomt. Van samen ontbijten tot dineren, een snelle hap of gezellige borrel. Een kookeiland vormt de brug tussen de keuken en de rest van het huis.
 

Waar moet je op letten bij de keuze voor een keuken met kookeiland?

Een goede meting is het halve werk. Om de mogelijkheden voor het plaatsen van een keuken met kookeiland te bepalen zijn de juiste maten nodig. Ook is het handig om vooraf te kijken waar de huidige aansluitingen en leidingen liggen. Mocht een kookeiland niet haalbaar zijn vanwege aansluitingen, dan is een spoeleiland wellicht wat voor jou. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt je eiland in dit geval gebruikt om te spoelen. Je spoelbak met kraan (of kokendwaterkraan), vaatwasser en natuurlijk kastruimte is een fijne plek om je vieze keukengerei weer schoon te maken. Bovendien heb je de luxe uitstraling van een heus kookeiland. Houd er wel rekening mee dat de waterleidingen hiervoor verlegd moeten worden. Uiteraard kun je ook het kookeiland en spoeleiland verenigen. Hiervoor is vaak wel meer ruimte nodig dan bij de losse varianten. Onze keukenadviseurs adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.

 

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kookeiland?

Een kookeiland creëert naast een hoop gezelligheid ook een ruimtelijk gevoel in de keuken. Daarnaast is het van belang na te denken over waar welke keukenapparatuur wordt geplaatst. Het is bijvoorbeeld niet praktisch om aan de ene kant de kookplaat te plaatsen en aan de andere kant de spoelbak. Hierdoor zal je vaak om het keukeneiland heen moet lopen, wat niet erg handig is.

 

Van kookeiland met bar tot kookeiland in een kleine keuken, bij Superkeukens maken we het mogelijk!

Een kookeiland is een blikvanger in iedere keuken en is heel goed te combineren met verschillende stijlen: van modern matzwart tot landelijk wit. Een kookeiland past ook prima in een kleine keuken. Denk bijvoorbeeld aan een kleiner keuken eiland of alleen een spoeleiland. Ook is het mogelijk een schiereiland te laten plaatsen waarbij er een deel aan het bestaande aanrecht zit. Van het aanrecht kun je een bar laten maken. Alles is mogelijk!

 

Wat zijn de optimale afmetingen van een kookeiland?

De optimale afmetingen van een kookeiland zijn een meter bij twee meter. Past dit in jouw keuken? Het is namelijk altijd belangrijk om rekening te houden met de loop in huis. Zodat om het eiland heen genoeg ruimte is om te bewegen, maar ook om kasten te openen en bijvoorbeeld barkrukken uit te schuiven. We streven met een keukenontwerp altijd naar de meest ideale situatie zodat je de ruimte optimaal benut, en dus ook maximaal geniet van jouw keuken.

 

Profiteer van onafhankelijk advies bij het kopen van jouw kookeiland keuken.

De keukenadviseurs in onze showrooms ontvangen je met alle liefde en plezier en voorzien je van het juiste advies voor het keuken eiland van jouw dromen, inclusief een 3D-tekening.

 

Het kookeiland van jouw dromen kopen? Vraag het inspiratieboek aan.

Wil je inspiratie komen opdoen voor jouw eilandkeuken of weet je al precies wat je wilt? In beide gevallen ben je bij Superkeukens aan het juiste adres. Maak snel een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij één van onze 43 vestigingen. Nu alvast inspiratie op doen? Vraag ons gratis inspiratieboek aan en bekijk op je gemak onze collectie. Superkeukens, jij maakt ‘m super!