De keuken van
Milou Hubers

  • Hoogglans keuken in kristalwitte kleur
  • Donkergrijs keukenblad van composiet
  • Carrouselkast zonder loze ruimtes

Hoogglans keuken in de kleur kristalwit

“Je krijgt echt waar voor je geld”

Sinds 2018 wonen Milou Hubers, haar vriend Danny Visser en hun hond Dino in een droomhuis in Hilversum. In een interview vertelt Milou over hun zoektocht naar een nieuwe droomkeuken. Deze vonden ze bij Superkeukens.

Frontkleur
Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

350 x 250 centimeter

Zoektocht naar een nieuwe keuken

Toen Milou en Danny de woning in Hilversum kochten, was de inrichting behoorlijk gedateerd. Er moest een flinke verbouwing aan te pas komen, waarbij onder andere de keuken onder handen genomen werd. De keuken die in het huis zat, was namelijk al veertig jaar oud. Milou: “In de zoektocht naar een nieuwe keuken hebben we meerdere keukenspeciaalzaken bezocht. Hier vonden we echter niet wat we zochten. Niet alleen wat betreft collectie, maar we werden er ook niet prettig geholpen. De medewerkers waren opdringerig en wilden zo snel mogelijk tot een koop overgaan. Een bekende van ons werkt bij Superkeukens Tiel, dus zodoende zijn we daar uitgekomen. Bij Superkeukens werden we op een heel fijne manier geholpen.”

Keukenontwerp in één middag

“We maakten een afspraak met Superkeukens Tiel en zijn daar een middag naartoe gegaan. We werden ontvangen met een kop koffie en kregen een rondleiding door de showroom. Vervolgens gingen we om tafel met de adviseur. Mijn vriend en ik wisten exact wat voor een keuken we wilden, want we hadden al veel inspiratie opgedaan. We hebben enkele uren met de adviseur gezeten om onze wensen te bespreken. De adviseur ging aan de slag met het ontwerp en langzaam maar zeker ontstond onze droomkeuken. Op een groot televisiescherm konden we de 3D-afbeelding van de keuken bekijken.”

Zelf keuken monteren

Milou vervolgt: “We hebben niet lang na hoeven denken over het keukenontwerp: de keuken zag er precies zo uit zoals wij wilden. Ook over de prijs waren we tevreden. We hebben de keuken vervolgens besteld, en binnen enkele weken kon hij geleverd worden. De keuken hoefde niet gemonteerd te worden, want dit wilden we zelf oppakken. Mijn vriend is heel handig en heeft met behulp van anderen de keuken geplaatst en alle apparatuur geïnstalleerd. Dit ging hartstikke goed, want alle geleverde meubels en het geleverde keukenblad hadden precies de juiste afmetingen.”

Hoogglans keuken met donkergrijs keukenblad

Milou en Danny hebben gekozen voor de L-vormige keuken Sorrento Plus. Dit is een hoogglans keuken in de kleur kristalwit. Het aanrechtblad is van composiet en heeft een donkergrijze kleur. Milou: “In het donkergrijze blad zitten lichtgekleurde spikkels, en dit zorgt voor een subtiel contrast. Tijdens het ontwerpproces zaten we nog te twijfelen over de handgrepen. Omdat we een hoogglans keuken wilden, hebben we toch gekozen voor subtiele opleggrepen. Op deze manier zie je geen vingerafdrukken op het hoogglans oppervlak. De achterwand van de keuken is van betonciré. Dit ziet er heel chique uit. Over de betonciré is een speciale coating aangebracht, zodat water, vetspetters en ander vuil gemakkelijk van de achterwand gehaald kunnen worden. Het vuil trekt niet in het beton.”

Carrouselkast zonder loze ruimtes

De keuken beschikt over een bijzondere carrouselkast, want de plateaus in de kast kan je naar je toe trekken. Zo kan je de kastruimte goed benutten en heb je geen loze ruimtes. De oven en combimagnetron zijn van Siemens en de rest van de apparatuur is van AEG, zoals de vaatwasser, afzuigkap en inductiekookplaat. De kookplaat is net zo breed als het keukenkastje eronder. Zo is de kookplaat breder dan gebruikelijk. De plaat is voorzien van vier pitten en een turbostand. Op die manier kan je gerechten snel aan de kook brengen. Heel handig!”

De beoordeling van
Milou Hubers

10

