Kies de achterwand van jouw keuken

Wat kies je? Tegels, glas, RVS of hetzelfde materiaal als jouw aanrechtblad? Er zijn verschillende opties voor de achterwand van jouw keuken. Superkeukens geeft je enkele tips voor het kiezen van de achterwand! Lees er hier meer informatie over.
 

De achterwand in de keuken heeft behoorlijk wat te verduren. Bij het fornuis en de gootsteen wordt de wand met name vuil, bijvoorbeeld door waterspetters, dampen, vloeistoffen en vetten. Welk materiaal is hiertegen bestand? In veel gevallen kiest men voor een achterwand van RVS of natuursteen, maar ook wandtegels zijn erg in trek. Lees hier enkele tips voor het kiezen van de achterwand! 
 

Tip 1: Een gemakkelijk schoon te maken achterwand

Wil je een achterwand die eenvoudig schoon te maken is, dan kan je gebruikmaken van een achterwand van kunststof of glas. Deze materialen zijn gemakkelijk schoon te maken, ze zijn water- en vuilafstotend en hygiënisch. Een voordeel van een kunststof achterwand, is dat deze naadloos in het keukenblad overgaat. Zo hoopt er zich geen vuil op in de kieren. 
 

Tip 2: Een achterwand van hout

Hout is een zeer mooi en warm materiaal. Wellicht zou je het niet verwachten, maar dit natuurlijke materiaal kan zeer goed toegepast worden als achterwand. Zaak is wel dat je het oppervlak goed behandelt, bijvoorbeeld met een coating of beschermlaag. Je kan het hout uiteraard ook combineren met een ander materiaal, zoals RVS of natuursteen. Zo combineer je de eigenschappen van beide materialen. 
 

Tip 3: Een achterwand van metaal of RVS

Wil je jouw keuken een industriële look meegeven? Dan maak je gebruik van een achterwand van metaal of RVS. Deze zilvergrijze materialen hebben een zeer strakke look & feel en ze zijn ook nog eens voorzien van hygiënische eigenschappen. Zo zijn deze materialen water- en vuilafstotend en zeer goed schoon te maken. Het is wel aan te raden om de materialen te voorzien van een beschermende coating, zodat je extra lang plezier heeft van jouw achterwand van RVS of metaal.
 

Tip 4: Een achterwand met originele materialen

Ben je op zoek naar een unieke achterwand? Denk dan eens aan een achterwand waarop een foto is geprojecteerd: je kan bijvoorbeeld een foto laten drukken op een kunststof achtergrond. Daarnaast is het ook mogelijk om de achterwand te voorzien van verlichting, een glazen plaat of een patroon van mozaïektegels. Tegenwoordig zie je ook veel mensen die de achterwand betegelen met keramische tegels óf die de wand voorzien van een stucwerk van betonciré. Dit wordt ook wel betonstuc genaamd. Laat je in deze gevallen goed voorlichten om de voor- en nadelen van betonciré te bespreken. 
 

Advies van Superkeukens

Wil je meer informatie over dit blogbericht? Aarzel niet en breng een bezoek aan één van de Superkeukens-winkels bij je in de buurt. Onze adviseurs ontvangen je met een kop koffie en een gedegen advies. Wij bespreken de mogelijkheden en bekijken graag welke achterwand in jouw keuken de juiste optie is!