Oven en magnetron in één: combimagnetron

De combimagnetron is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. In de meeste nieuwe keukens wordt standaard tegenwoordig een combimagnetron meegeleverd. De multifunctionaliteit van de combimagnetron is dat je vanaf ontdooien tot bereiden van jouw gerecht eigenlijk alles kan doen in één keukenapparaat. Daarnaast kan het handig zijn om te beschikken over een aparte oven. Mocht je meerdere maaltijden tegelijkertijd willen verwarmen, dan is dat op die manier altijd mogelijk. De gewone magnetron voor opwarmen en ontdooien is een klein beetje achterhaald, maar wordt toch nog verkocht in kleinere hoeveelheden voor inbouw in een keuken.

Wat is een combimagnetron?

Een combimagnetron combineert verschillende apparaten in één. Het gemakkelijke van dit type oven is dat je de functie van de magnetron koppelt aan het gemak van een heteluchtoven en grilloven. Dat bespaart dus ruimte in de keuken.
 

Inhoud van de combimagnetron

Voordat je een combimagnetron aanschaft, adviseren wij je om op een aantal zaken te letten. De grootte van het apparaat is bijvoorbeeld belangrijk. Mocht je een pizza willen verwarmen of voor meerdere personen koken, dan is het wel zo gemakkelijk dat jouw gerecht in de magnetron past. De inhoud van onze combimagnetrons varieert van ruim 10 liter tot 40 liter. De inhoud van een gewone combimagnetron bedraagt gemiddeld 20 tot 26 liter. Het draaiplateau van de magnetron wordt uiteraard ook groter naarmate de inhoud ruimer is. Daarnaast kan je gerechten stapelen met plateaus.
 

Wat zijn de functies van een combimagnetron?

Afhankelijk van het model kan een combimagnetron beschikken over de volgende functies:

  • Convectiewarmte onder en boven (de normale oven functie)
  • Magnetronfunctie voor ontdooien of opwarmen van eten
  • Grillfunctie die voor het korstje zorgt door grote hitte van boven
  • Stoomfunctie die water verhit tot kookpunt en het daar houdt, waardoor snel en met behoud van smaak en vitamines snel wordt verhit.
  • Crispfunctie die de magnetronfunctie combineert met een speciale onderplaat voor het krokant opwarmen van bijvoorbeeld pizza’s
     

Bediening van een combi magnetron

Vroeger moesten de functies van de combimagnetron handmatig worden bedacht en ingesteld. Tegenwoordig heb je veel automatische programma’s waarbij je het type voedsel en de hoeveelheid of gewicht ingeeft en het keukenapparaat doet de rest. Dit is erg eenvoudig dankzij ook de verbeterde menuweergave en besturing op de meeste combimagnetrons. Voor meer informatie kan je terecht bij een van de vele adviseurs van Superkeukens. Bezoek een van de 42 vestigingen in Nederland.