De keuken van
Familie Van den Bos

  • Strakke kastenwand
  • Schiereiland
  • Slimme indeling

Veel opbergruimte zónder bovenkastjes

“Het idee voor de lades is ter plekke ontstaan”

Waar moet je beginnen bij het uitzoeken van een keuken? De familie Van den Bos uit Baarn kreeg van de interieurarchitect het advies om eens bij Superkeukens in Utrecht te gaan kijken. “En dat is ons prima bevallen.”

Prijs-kwaliteit van de keuken

Marlous van den Bos vertelt waarom de interieurarchitect aanraadde om voor Superkeukens te kiezen. “Zij én haar andere klanten hadden daar al goede ervaringen opgedaan. Vooral vanwege het ruime assortiment en de optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Wij zijn dus niet naar andere zaken gegaan, maar hebben meteen Superkeukens een bezoek gebracht. En dat is prima bevallen!”

Keuken in grijstinten

De keuken van de familie Van den Bos heeft contrasterende kleuren. “Voordat we naar de winkel toe gingen, dachten we eigenlijk dat we zouden uitkomen bij een hoogglans witte keuken met een contrastkleur. Die contrastkleur is er wel gekomen, maar hoogglans wit is uiteindelijk heel lichtgrijs geworden, samen met donkergrijs. De donkere kleur komt terug in de hoge kastenwand die in de muur verzonken zit. De kleurcombinatie hebben we ter plekke uitgezocht. Het keramisch matgrijze aanrechtblad maakt het design helemaal af.”

Volop opbergruimte dankzij laden 

Het lage gedeelte van de strakke keuken heeft geen bovenkastjes. Een bewuste keuze, vertelt Marlous. “We wilden een rustig beeld creëren in onze keuken. De grijze onderkastjes zijn overigens uitgerust met lades, een idee dat ter plekke ontstond tijdens ons bezoek aan Superkeukens. We zijn heel blij dat we daarvoor gekozen hebben, want je kunt overal veel makkelijker bij. Je trekt de spullen als het ware naar je toe en dat is ideaal. De lades zijn in overleg met Superkeukens voorzien van verdelers, echt heel handig. Om het rustige beeld compleet te maken hebben we ook gekozen voor een kookplaat met een geïntegreerde afzuiginstallatie. Zo hoefde er geen afzuigkap boven het schiereiland te komen.”

Tevreden

Het plaatsen van de keuken was snel gepiept. “Waar we overigens overheen hadden gelezen, is dat het verpakkingsmateriaal van de keuken niet afgevoerd zou worden. Gelukkig was onze aannemer op het moment van plaatsen nog bezig in huis, dus die heeft het meegenomen. Maar over de keuken zelf zijn we zeer tevreden: alles werkte vanaf dag 1 zoals ’t hoort en de indeling is erg praktisch. De oven zit bijvoorbeeld op een heel handige plaats – mede op advies van Superkeukens. Ik zou Superkeukens dan ook zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar een keuken!”

De beoordeling van
Familie Van den Bos

8.7

