De keuken van
Familie Jutte

  • U-vormige keuken  
  • Combi matwitte fronten en fronten in eikenfineer 
  • Wandplanken en metalen wandkast met glas 
  • Antracietkleurig werkblad in kunststof 
  • Werkblad extra hoog geplaatst (99 centimeter)  

U-vormige keuken in twee kleurstellingen (én met extra hoog werkblad)

“In slechts één middag hebben wij onze droomkeuken ontworpen!”

Willy en Jelle Jutte wilden een nieuwe keuken. Ze brachten een bezoek aan Superkeukens Amersfoort. Willy: “Keukenadviseur Sjoerd snapte gelijk wat wij wilden en heeft dit éxact zo vertaald naar een keukenontwerp. We hebben een U-vormige keuken in twee kleurstellingen: de keuken heeft matwitte keukenfronten, gecombineerd met eikenhout fineer. Echt prachtig!” Meer weten? Lees het volledige klantverhaal!

Crèmekleurige keuken met landelijke paneeldeuren

Maak kennis met Willy Jutte. Ze woont met haar man Jelle in Amersfoort. Het stel heeft drie volwassen kinderen en één van hen woont nog thuis. Ruim dertig jaar geleden kochten Willy en Jelle een nieuwbouwhuis in Amersfoort. Willy vertelt: “Tijdens de bouw van ons huis hebben we gekozen voor een standaard nieuwbouwkeukentje. Vijf jaar later hebben we dit keukentje uitgebroken en een mooie nieuwe keuken laten zetten: een robuuste, crèmekleurige keuken met landelijke paneeldeuren. Destijds was dit een hypermoderne keuken, maar in de loop der jaren is de mode sterk veranderd. Na vijfentwintig jaar is het de hoogste tijd om de keuken te vervangen door een nieuw exemplaar!

Aantrekkelijk geprijsde keukens

Ik bladerde tal van interieurtijdschriften door, op zoek naar de perfecte keuken. Ik zocht op internet en ik speurde social media af. Dit zorgde ervoor dat ik een goed beeld had van onze nieuwe keuken. Vervolgens bezochten we verschillende keukenspeciaalzaken bij ons in de buurt. We zagen hier heel mooie keukens staan, maar ze waren steeds boven ons budget. Onze dochter raadde ons aan om bij Superkeukens te kijken, want hier zouden de keukens aantrekkelijk geprijsd zijn. Bovendien kende ze Sjoerd, één van de adviseurs van Superkeukens Amersfoort. We hebben een afspraak gemaakt en gingen langs voor een vrijblijvend keukenontwerp. Dat klikte meteen!  

Keukenontwerp verliep razendsnel

Sjoerd gaf een rondleiding door de showroom en liet ons zien wat er allemaal mogelijk was. Vervolgens gingen we met elkaar in gesprek. Jelle had thuis al een plattegrond getekend van de keukenruimte en de indeling die wij voor ogen hadden. Toen Sjoerd onze wensen had geïnventariseerd en de plattegrond had bekeken, zei hij dat hij het al wel wist. Hij vroeg ons om een kop koffie te pakken en op ons gemak door de showroom te lopen. Hij zou zich ontfermen over een eerste ontwerp. We volgden zijn instructies op en liepen rustig door de showroom. Niet veel later riep hij ons weer bijeen: hij had een keukenontwerp gemaakt en wilde deze met ons delen. Wat bleek? Sjoerd snapte gelijk wat wij wilden en heeft dit éxact zo vertaald naar een ontwerp. In slechts één middag hebben wij onze droomkeuken ontworpen!

Werkblad 99 centimeter hoog

We hebben een U-vormige keuken in twee kleurstellingen: de keuken heeft matwitte keukenfronten, gecombineerd met eikenhout fineer. Daarnaast hebben we een metalen wandkast met glazen deuren én een zijde met wandplanken. Hierop kan ik het oude servies van mijn grootmoeder uitstallen. Het antracietkleurige aanrechtblad is van kunststof. In onze vorige keuken hadden we ook een kunststof keukenblad en dat beviel goed. Het is heel sterk en je hebt niet snel beschadigingen. Extra bijzonder is de hoogte van het werkblad, deze is namelijk éxtra hoog. In ons gezin is iedereen lang en we wilden op een aangename manier aan het aanrecht staan, zonder te moeten bukken. Bovendien wilden we het werkblad over laten lopen in de vensterbank. We hebben daarom gekozen voor een werkhoogte van 99 centimeter (normaal is dit ongeveer 90 centimeter).

Keukenapparaten met slimmigheidjes

De keuken is uitgerust met verschillende inbouwapparaten, zoals een koelkast, vriezer, vaatwasser, combi-oven, inductiekookplaat en afzuigkap. De apparaten beschikken over enkele slimmigheidjes. Zo is de afzuigkap op de inductiekookplaat afgestemd: zet ik de kookplaat aan, dan springt de afzuigkap ook meteen aan. De inductiekookplaat is extra groot. Zijn we met het hele gezin bij elkaar, dan kook ik een uitgebreide maaltijd. Ik kan dan wel zes pannen op de kookplaat kwijt! Bovendien vind ik het ontzettend fijn om een grote koelkast en een aparte vriezer te hebben. Voorheen hadden we een kleine koel-vriescombinatie in de keuken en in de schuur stond een aparte koelkast en vriezer. Ik was het beu om steeds naar de schuur te moeten om bepaalde gekoelde producten te pakken.

Monteurs waren echte vakmensen

Na het bestellen kon de keuken binnen tien weken geleverd worden. In de tussentijd heeft Jelle de oude keuken zelf afgebroken en alle puin afgevoerd. Het montagebedrijf waar Superkeukens Amersfoort mee samenwerkt is toen langsgekomen om de nieuwe keuken in te meten. Zij zouden de montage van de keuken voor hun rekening nemen. In samenspraak met Superkeukens hebben zij ook de afwerking van de keuken opgepakt, zoals het stuken van de muren, het aanleggen van stopcontacten en het installeren van extra lichtpunten. Dit verliep echt hartstikke goed. De monteurs waren echte vakmannen: ze wisten wat ze deden en werkten netjes en schoon. Na de plaatsing van de keuken hebben ze de afwerking voor hun rekening genomen. 

Complimenten over de keuken 

De keuken hebben we inmiddels in gebruik en hij bevalt heel goed! Hij is praktisch ingedeeld en we hebben volop werkruimte. Het is een sfeervolle en warme keuken en ik ben er graag. Geregeld krijgen we complimenten over onze nieuwe keuken, bijvoorbeeld van vrienden, familie en buren. Ik ben heel blij met de hulp van Superkeukens Amersfoort en met de hulp van keukenadviseur Sjoerd in het bijzonder. Hij heeft heel goed naar onze wensen geluisterd en wist precies wat wij wilden. Dat maakte het uitzoeken van een nieuwe keuken heel gemakkelijk!”

De beoordeling van
Familie Jutte

8

