De keuken van
Ellen Moonen en Benjamin Dekker

  • Leefkeuken in twee verschillende kleuren
  • Kookeiland en kastenwand
  • Hoogwaardig keukenblad in natuursteen
  • Innovatieve apparaten van ATAG

Two tone leefkeuken met innovatieve apparatuur

“De keuken is een echte eyecatcher!”

Ellen Moonen woont met vriend Benjamin Dekker en kat James in de Brabantse plaats Riel. De woning van het stel is volledig verbouwd en is uitgerust met een keuken van Superkeukens. Benjamin heeft de beeldschone keuken zelf ontworpen, want hij is manager bij Superkeukens Tilburg en Breda! Lees er hier meer over.

Te kleine keuken

Ellen en Benjamin waren lange tijd op zoek naar een nieuwe woning. Ellen vertelt: “Ik woonde in een rijtjeswoning in Tilburg. Op een gegeven moment is Benjamin bij mij ingetrokken en dat ging prima. De ruimte was alleen beperkt en de keuken was klein. Vooral Benjamin vond dat jammer, want hij houdt enorm van koken en staat graag in de keuken. Niet zo verwonderlijk, want hij werkt in de keukenbranche. We gingen op huizenjacht en kwamen uit in Riel, een dorp onder de rook van Tilburg. Ik ben opgegroeid in Riel en mijn familie woont er. We hadden er een prachtig huis op het oog, maar het moest wel volledig worden verbouwd.” 

Huis volledig verbouwd

Het stel ging de uitdaging aan. In mei 2020 kregen ze de sleutel van de woning en bijna vijf maanden lang is er verbouwd. Ellen: “Met de hulp van professionals hebben we de woning van top tot teen aangepakt. We hebben het huis 3,5 meter uitgebouwd, binnenmuren zijn verplaatst, de garage is bij het huis betrokken, alle wanden zijn opnieuw gestuukt, de vloeren zijn vernieuwd en de badkamer, toilet én keuken zijn nieuw geplaatst. We wilden de keukenruimte groter maken en omturnen naar een leefkeuken met kookeiland. We zijn graag in de keuken: Benjamin kookt iedere dag en maakt borrelhapjes klaar. Met familie en vrienden borrelen we geregeld aan de keukentafel – niet voor niets staan hier acht eetkamerstoelen aan!” 

Nieuwe leefkeuken is eyecatcher

“Benjamin heeft de leefkeuken zelf ontworpen en het is een echte eyecatcher geworden! We hebben een eilandkeuken met twee kleurtinten: het kookeiland is lavazwart en het keukenblok met hoge kastenwand is wit. De keukenfronten beschikken over onopvallende greeplijsten. Het lichtgrijze aanrechtblad is van natuursteen met zeer goede krasbestendige en hittebestendige eigenschappen. We hebben aanvankelijk wat gestoeid met de indeling, want we wilden dat de keuken perfect was en paste bij onze wensen. Zo hebben we uiteindelijk gekozen voor drie hoge kasten en een lang aanrechtblad waar de gootsteen in is geplaatst. In het kookeiland is de inductiekookplaat verwerkt, zodat we daar kunnen koken. Dit is de meest ideale en praktische indeling.”

Innovatieve apparaten van ATAG

“Aangezien Benjamin bij Superkeukens werkt, wilde hij graag het neusje van de zalm. Hij weet precies wat de mogelijkheden zijn en heeft de keuken dan ook uitgerust met innovatieve en slimme apparatuur. Alle apparaten zijn van ATAG, zoals de koelkast, vaatwasser, inductiekookplaat met afzuiging en heteluchtoven. De zwarte oven heeft een softclose deursluiting en een heel grote inhoud. Ideaal, want ik houd ervan om koekjes, taart en cake te bakken. De inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging werkt perfect. We hebben de afzuiging aangesloten op een afvoerpijp die naar buiten gaat, zodat je tijdens het koken geen enkel kookluchtje ruikt. En helemaal fijn: doordat de afzuiging in de kookplaat is verwerkt, hebben we geen afzuigkap nodig. Dit zorgt voor volop ruimte.”

Handige kokendwaterkraan en vaatwasser

“In de keuken is de nieuwste kokendwaterkraan van Quooker geplaatst. Het is een fancy kraan, want je kan er naast kokend water ook bruisend water en gefilterd water mee tappen. Ik gebruik de kokendwaterkraan vooral voor theewater, want ik ben een echte theeliefhebber. Haha, in de keuken hebben we één grote lade voor al mijn theedoosjes. Ik kan onze gasten altijd een lekker theesmaakje aanbieden! Ik ben ook heel blij met de vaatwasser: deze beschikt over maar liefst drie lades, zodat er extra veel vaat in kan. In de vaatwasser is ook ledverlichting ingebouwd: hartstikke handig wanneer je ’s avonds laat de vaatwasser wilt inruimen.” 

Nog jaren plezier van keuken!

De keuken is afgelopen september geplaatst door een extern montagebedrijf waar Superkeukens Tilburg en Breda mee samenwerken. ’s Ochtends vroeg startte de monteur. Hij werkte heel zorgvuldig en netjes en halverwege de middag was de monteur al klaar! Na een paar weken is de monteur nog eens teruggekomen om extra stopcontacten te plaatsen. We merkten dat we toch net te weinig stopcontacten hadden ingecalculeerd. Inmiddels hebben we de keuken enkele maanden in gebruik en hij bevalt heel goed. Het is een fijne keuken met veel werkruimte en opbergruimte. Hij is gemaakt van degelijke en goede materialen en hij kan tegen een stootje. Het is misschien een hele investering, maar het is het dubbel en dwars waard. We zullen nog jaren plezier van de keuken hebben!”

De beoordeling van
Ellen Moonen

9

