De keuken van

  • Groot eiland
  • Combinatie van materialen
  • Siemens Stoomoven

Eiland in karakteristieke ruimte

Unieke combinatie van materialen

In een uniek huis als dit is het creëren van de ideale keuken nog niet zo eenvoudig. Na diverse bezoeken aan keukenwinkels kwamen de bewoners terecht bij Superkeukens in Beuningen. “En daar hebben ze goed met ons meegedacht, zodat we uiteindelijk de perfecte keuken hebben ontworpen.”

Frontkleur
Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

270 cm + 543 x 120 cm

Aandacht voor materialen

Bij het samenstellen van de keuken is veel aandacht besteed aan de materiaalkeuze. “We hebben in de lichte delen van de keuken bijvoorbeeld gekozen voor een kleur die nét geen wit is, maar een heel lichte grijstint. De houtlook fronten en het blad zijn niet van echt hout, maar het is bijna niet van echt te onderscheiden. Je kunt de nerven voelen en op de hoge kast kun je goed zien dat er geen herhaling in het patroon zit. Het ziet er zo realistisch uit dat één van onze vrienden de keuken zag en zei: ‘Wat mooi, dat gerookt eiken heb ik ook in mijn eettafel!’. Een andere keuze waar ik heel blij mee ben, zijn de zwarte greeplijsten. Die waren aanvankelijk van RVS, maar in combinatie met de strakke zwarte oven is zwart toch wel mooier. Dat soort dingen vallen je op als je door de 3D-tekening van je keuken heen gaat ‘lopen’. Het ontwerp gaat daardoor echt leven.” 

Groot eiland

“Dat we graag een groot kookeiland wilden, stond al snel vast. Maar dat bleek nog lastiger dan gedacht. Ons eiland is namelijk 5.40 meter breed en in die lengte worden aanrechtbladen niet geleverd. Dan krijg je dus te maken met storende naden. Op een gegeven moment zag mijn vrouw op Pinterest een plaatje van een keukeneiland met verschillende materialen in het blad, daar werden we op slag verliefd op. Bovendien is het dan logisch dat het blad niet uit één stuk is gemaakt. Met die foto zijn we naar Superkeukens gegaan. Onze keukenadviseur Leo had de grootste lol: hij zat al 25 jaar in de branche, maar had nog nooit zo’n groot kookeiland getekend.”

Combinatie van RVS en glas

In het keukeneiland is het aanrechtblad deels gemaakt van RVS. “Dat levert Superkeukens zelf niet, maar ze dachten goed mee en gaven adressen van partijen die dat wél konden leveren. Ook de spatwand van veiligheidsglas tussen de twee delen van het aanrechtblad in komt niet van Superkeukens, maar van een glasleverancier. Ik heb zelf de keuken geplaatst en het glas zit tussen de twee helften vastgeklemd.” 
 

Apparatuur in de keuken

In het kookeiland is een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging verwerkt. “Voorheen kookten we niet op inductie, maar ik moet zeggen dat het heel snel went. Ook de afzuiging doet het goed. Je ruikt geen etensgeurtjes en daarvoor hoeven we hem niet eens op de hoogste stand te zetten – integendeel zelfs, stand 3 van de 8 is meestal al voldoende. Ook de stoomoven van Siemens studioLine bevalt ons prima: hij is groot en praktisch geruisloos. En met de kokendwaterkraan zijn we enorm blij, het is zó handig om meteen kokend water te hebben!”

Tevreden

De bewoners zijn erg tevreden over hun nieuwe keuken. “Hij ziet er prachtig uit en hij is ook praktisch. Het enige nadeel is dat de koelkast soms wat veel geluid maakt, maar verder zijn we heel tevreden - ook over de adviezen en de service van Superkeukens, ondanks het personeelsverloop in de winkel. We hebben meerdere contactpersonen meegemaakt, maar desondanks is alles goed verlopen. Dat je niet hoeft te onderhandelen over de prijs is bovendien een groot voordeel. Bij andere keukenzaken worden agressieve verkoopmethodes gehanteerd, maar bij Superkeukens is dat absoluut niet het geval. Hier gingen we tevreden de deur uit.”

De beoordeling van
tevreden eigenaren van een eilandkeuken

9

