Mogelijkheden van een hoekkeuken

Praktisch en ruim

De hoekkeuken is één van de meest voorkomende keukens in Nederland. Niet zo gek, want met een hoekkeuken maak je optimaal gebruik van de ruimte die je in jouw huis hebt. Je hebt meer kastruimte en werkruimte dan bij een rechte keuken én je hebt het voordeel van een kastje in de hoek. Lees hier meer over de mogelijkheden van de hoekkeuken, door velen ook wel L-vormige keuken genoemd.

Optimale benutting van jouw nieuwe keuken

Dat kastje in de hoek van jouw nieuwe keuken levert jou werkelijk een zee aan ruimte op! En het leuke is: je kiest zelf hoe je jouw hoekkastje inricht. Neem je er schappen in, dan kan je de ruimte achterin de hoek gebruiken om spullen op te bergen die je niet dagelijks gebruikt. Een keukenmachine, die gigantische soeppan uit jouw pannenset, de ovenschalen: de hoek van jouw hoekkast wordt zo optimaal benut. Het ultieme gemak heb je echter met een carrouselkast. Daarmee hoef je niet in de hoek van jouw kastje te duiken om iets te pakken, maar draai je het gewoon naar je toe.

Hoekkeuken inmeten

Een hoekkeuken of L-vormige keuken biedt praktisch comfort. Woon je in een wat ouder huis? Dan is het wél heel belangrijk dat je jouw keuken goed laat inmeten. In oude huizen zijn hoeken namelijk niet altijd precies 90 graden. Wanneer je dat weet vóórdat jouw keuken wordt geleverd, kan je de wanden nog recht laten stuken voordat jouw hoekkeuken geplaatst wordt. Zo verloopt de montage soepel en kan je des te sneller van jouw nieuwe keuken genieten!

Voordelen van hoekkeuken

Een hoekkeuken heeft veel voordelen. Naast de mogelijkheden van een hoekkast, heb je ook een extra hoek in jouw aanrechtblad. In deze hoek kan je jouw koffiezetapparaat of waterkoker gemakkelijk kwijt, zonder dat deze in de weg staat. Je hebt lekker veel werkruimte om bijvoorbeeld etenswaar te snijden of deeg te kneden. En omdat een hoekkeuken aan de onderkant al veel kastruimte biedt, kan je ervoor kiezen om de bovenkastjes weg te laten, of slechts aan één kant. Ideaal! 

Jouw nieuwe hoekkeuken

Heb je in jouw woning ruimte voor een hoekkeuken en wil je wel eens kijken hoe dat nu zou staan in jouw huis? Met de 3D-planner op onze site teken je jouw eigen keuken in precies de ruimte die je tot jouw beschikking hebt. Als je liever met eigen ogen wilt zien wat de keuzemogelijkheden zijn, dan is het handig om naar één van de 44 showrooms van Superkeukens te komen. We laten je graag alle keukens zien en wij ontwerpen jouw L-keuken helemaal op maat!