Hoekkeuken

Praktisch en ruim

Optimaal gebruik maken van de ruimte in jouw huis? Kies dan voor een hoekkeuken! Met een hoekkeuken heb jij alle ruimte om als keukenprins of keukenprinses aan de slag te gaan. Niet zo gek dat het daarom ook één van de meest voorkomende keukens in Nederland is. Bij Superkeukens vind je dé hoekkeuken van jouw dromen!

Wat zijn hoekkeukens en waarom zijn ze zo populair?

Hoekkeukens zijn enorm populair en worden door velen ook wel L-vormige keukens genoemd. Met een hoekkeuken heb jij de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van je keuken. Dat kastje in de hoek van jouw nieuwe keuken levert jou werkelijk een zee aan ruimte op. En het leuke is: je kiest zelf hoe je jouw keukenkastje inricht. Of je nu kiest voor een kast met schappen, of voor een carrouselkast, de hoek van jouw hoekkast wordt altijd optimaal benut. Daarnaast heb je in een hoekkeuken meer bewegingsvrijheid dan in een rechte keuken. Naast de mogelijkheden van een hoekkast, heb je ook een extra hoek in jouw aanrechtbladIn deze hoek kan je jouw koffiezetapparaat of waterkoker gemakkelijk kwijt, zonder dat deze in de weg staat. Je hebt lekker veel werkruimte om bijvoorbeeld etenswaar te snijden of deeg te kneden. En omdat een hoekkeuken aan de onderkant al veel kastruimte biedt, kan je ervoor kiezen om de bovenkastjes weg te laten, of slechts aan één kant. Ideaal! 

 

Waar moet je op letten bij de keuze voor een hoekkeuken?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een hoekkeuken te plaatsen, is het belangrijk dat je jouw keuken laat inmeten. Vooral bij oudere huizen is dit van belang. In oude huizen zijn hoeken namelijk niet altijd precies 90 graden. Wanneer je dat weet vóórdat jouw keuken wordt geleverd, kan je de wanden nog recht laten stuken voordat jouw hoekkeuken geplaatst wordt. Zo verloopt de montage soepel en kan je des te sneller van jouw nieuwe keuken genieten! Daarnaast kan er ook gekeken worden naar een eventueel hoekstopcontact. Vaak is deze hoek een loze ruimte en houd je zo meer ruimte over bij de rest van je keukenwand.

Met de volgende tips haal jij het maximale uit een hoekkeuken in een kleine ruimte

Wanneer je een kleine keuken hebt, wil je deze natuurlijk optimaal benutten. Een hoekkeuken is dan ideaal! Doordat je met een hoekkeuken genoeg ruimte hebt, zijn er genoeg mogelijkheden voor veel opbergruimte dankzij verschillende kasten. Kies bijvoorbeeld voor een handige carrouselkast. Daarmee hoef je niet in de hoek van jouw kastje te duiken om iets te pakken, maar draai je het gewoon naar je toe. Daarnaast creëer je met een kleine hoekkeuken een kleine open keuken waardoor je gemakkelijk contact maakt het woongedeelte. 

 

Welke mogelijkheden heb je voor het samenstellen van een keuken in een hoek?

Van een hoekkeuken met bar tot aan een hoekkeuken met een kastenwand. De mogelijkheden voor een hoekkeuken zijn zeer divers. Om je keuken optisch nog groter te laten lijken, kan je kiezen voor een hoekkeuken zonder bovenkastjes. Of creëer in een grote ruimte nog meer werkplek en ga voor een keukeneiland. Ontwerp samen met een keukenadviseur al jouw wensen en ontdek de talloze mogelijkheden voor een hoekkeuken. Met de 3D-keukenplanner kun je het eindresultaat meteen zien. Zo heb jij zekerheid dat jouw hoekkeuken ook écht de perfecte keuken is voor jouw woning.

 

Van hoekkeuken met bar tot een hoekkeuken met eiland. Bij Superkeukens is er altijd een keuken van jouw keuze

Hou je van een strak, modern design? Of toch meer van landelijk? Er zijn diverse hoekkeukens bij Superkeukens om het perfecte uiterlijk voor jouw keuken te creëren. Bijvoorbeeld een hoekkeuken met eiland die naast een keuken ook dient als ontmoetingsplek voor jouw familie en vrienden. Wat je wensen ook zijn, bij Superkeukens vind je altijd dé keuken van jouw dromen.

 

Profiteer van onafhankelijk advies bij jouw moderne hoekkeuken in onze showroom

Weet je al precies hoe jouw ideale hoekkeuken eruit moet zien, of juist niet? Bij Superkeukens ben je altijd van harte welkom. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan hoekkeukens en onze adviseurs helpen je graag in je keuze. We laten je graag alle mogelijkheden zien én ontwerpen jouw hoekkeuken op maat. Met onze 3D-keukenplanner kunnen we het uiteindelijke resultaat makkelijk aan je laten zien.

 

De nieuwe hoekkeuken van jouw dromen kopen? Bekijk ze in ons inspiratieboek!

Voor nog meer ideeën kun je gratis ons inspiratieboek aanvragen of kom langs in één van onze showrooms. Wist je dat je op onze website een eigen moodboard (of meerdere) kunt maken? Je vindt hier allerlei beelden van de keukens in onze showroom maar ook van keukens bij onze klanten thuis. Ideaal om je te laten inspireren! Je kunt jouw moodboard ook direct online delen met onze keukenadviseurs.