Voldoende kastruimte met uiteenlopende keukenkastjes

Een keuken bestaat in basis uit een samenstelling van verschillende soorten keukenkastjes. In deze kastjes wordt de keukenapparatuur geplaatst. Vervolgens wordt het werkblad op de kasten gemonteerd, de spoelbak wordt erin geplaatst en alle keukenspullen en voorraad wordt erin opgeborgen.

Standaard keukenkasten

Vaak wordt een keuken voorzien van onder- én bovenkasten en eventueel hoge of anderhalve kasten: met deze kasten verkrijg je volop kastruimte zodat je al je spullen kunt opbergen. Er zijn allerlei varianten mogelijk, bijvoorbeeld klepkastjes of een kastje met (melk)glas erin. Naast deze standaard keukenkastjes zijn er drie soorten keukenkasten die aan populariteit terrein winnen. Deze keukenkasten zijn zeer praktisch in gebruik en zorgen er ook nog eens voor dat loze opbergruimte wordt vrijgemaakt.
 

Carrouselkast

Met name de hoek van een keuken is een verloren opbergruimte. Want de hoek van het keukenkastje is moeilijk bereikbaar en niemand heeft zin of is in staat om diep te bukken om naar achteren te reiken. De carrouselkast lost dit op door gebruik te maken van een uniek systeem: aan de deurtjes zijn planken bevestigd die rond kunnen draaien. Op deze manier zal je nooit moeite hebben om ergens bij te kunnen, want de spullen in het keukenkastje komen naar jou toe in plaats van dat jij ver moet reiken om ze te kunnen pakken!
 

Apothekerskast

Een hoge kast is fijn, want u kunt er veel in kwijt. Toch blijf je zitten met een grote openslaande deur en je kan er maar vanaf één kant bij. Een oplossing hiervoor is de apothekerskast: deze schuift uit de keuken naar buiten toe en heeft van onderen tot boven een ijzeren frame met manden. In deze manden kan je keukenspullen opbergen. Doordat deze kast naar buiten toe open schuift, is het mogelijk om van links en rechts overal bij te kunnen.
 

Keukenkastje met laden

Met name populair in moderne keukens, design keukens en Italiaanse keukens zijn keukenladen. Deze zijn bijvoorbeeld geplaatst aan weerszijden van het gasfornuis of onder de kookplaat. De keukenladen worden veelal gebruikt voor pannen, maar ook voor voorraad of een inbouwafvalemmer. Omdat er verschillende hoogtes en breedtes verkrijgbaar zijn, is een keukenlade geschikt voor allerlei voorraad.

 

Keukenkastjes: boven en onder?

Je kunt er bij het samenstellen van je keuken voor kiezen om zowel boven als onder keukenkastjes te plaatsen. Maar bovenkastjes zijn niet altijd even praktisch of mooi. Bijvoorbeeld wanneer je een kleine keuken hebt, of in een hoekkeuken. Je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld alleen aan één kant kastjes te plaatsen en de andere hoek niet te voorzien van keukenkastjes. Dat geeft een ruimtelijker beeld.
 

Advies over keukenkasten

Wil je meer informatie over kastruimte in je keuken? Neem contact op met de keukenspecialisten van Superkeukens of breng een bezoek aan de Superkeukens-vestiging bij je in de buurt! Onze medewerkers lichten de mogelijkheden graag aan je toe en vertellen welke mogelijkheden keukenkastjes bieden. Plan vooraf een uitgebreid adviesgesprek in, zodat onze medewerkers extra de tijd voor je kunnen nemen en jullie gemakkelijk over kunnen gaan op het ontwerpen van een nieuwe keuken.