Voldoende kastruimte met uiteenlopende keukenkastjes

Een keuken bestaat in basis uit een samenstelling van verschillende soorten keukenkastjes. In deze kastjes wordt de keukenapparatuur geplaatst. Vervolgens wordt het werkblad op de kasten gemonteerd, de spoelbak wordt erin geplaatst en de voorraad wordt erin opgeborgen.

Standaard keukenkasten

Vaak wordt een keuken voorzien van onder- én bovenkasten en eventueel hoge of anderhalve kasten: met deze kasten verkrijg je volop kastruimte zodat je al je spullen kunt opbergen. Er zijn allerlei varianten keukenkasten mogelijk, bijvoorbeeld klepkastjes of een kastje met (melk)glas erin. Naast deze standaard keukenkastjes zijn er drie soorten keukenkasten die erg populair zijn. Deze keukenkasten zijn zeer praktisch in gebruik en zorgen er ook nog eens voor dat loze opbergruimte wordt benut.

Slimme keukenkast: de carrouselkast

Met name de hoek van een keuken is een verloren opbergruimte, omdat deze moeilijk te bereiken is. De carrouselkast lost dit op door gebruik te maken van een uniek systeem: aan de deurtjes zijn planken bevestigd die rond kunnen draaien. Op deze manier zal je nooit moeite hebben om ergens bij te kunnen, want de spullen in het keukenkastje komen naar jou toe in plaats van dat jij ver moet reiken om ze te kunnen pakken!

Populairste keukenkastjes: de apothekerskast

Een hoge kast biedt veel opbergruimte. Bij dit type keukenkast moet je echter rekening houden met een grote openslaande deur, waardoor je er maar vanaf één kant bij kunt. Een oplossing hiervoor is de apothekerskast: deze schuift uit de keuken naar buiten toe en heeft van onder tot boven een ijzeren frame met manden. In deze manden kan je keukenspullen opbergen.

Doordat deze keukenkastjes naar buiten toe open schuiven, is de inhoud in één oogopslag zichtbaar en kun je er zowel van de linker- als rechterkant bij. Dit maakt het een zeer gebruiksvriendelijke en veelzijdige kast die tegenwoordig dan ook veelvuldig wordt gekozen bij de keuze voor een nieuwe keuken.

Handige keukenkasten: keukenkastjes met laden

Met name in moderne keukens, design keukens en Italiaanse keukens wordt gebruik gemaakt van keukenladen. Deze zijn bijvoorbeeld geplaatst aan weerszijden van het gasfornuis of onder de kookplaat. De keukenladen worden veelal gebruikt voor pannen en bestek, maar ook voor voorraad of een inbouwafvalemmer. Om een harde klap te voorkomen bij het sluiten van de lade, kun je kiezen voor een soft-close systeem

Kies je voor bovenkasten of enkel onderkasten?

Je kunt er bij het samenstellen van je keuken voor kiezen om zowel boven als onder keukenkastjes te plaatsen. Maar bovenkastjes zijn niet altijd even praktisch of mooi. Bijvoorbeeld wanneer je een kleine keuken of hoekkeuken hebt.

Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om aan één kant keukenkasten te plaatsen en de andere hoek niet te voorzien van een keukenkast. Dat geeft een ruimtelijker beeld en met het kiezen van de juiste keukenkasten zorg je ook nog eens voor een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Advies over keukenkastjes

Wil je meer informatie over het kiezen van de juiste keukenkast in jouw keuken? Breng een bezoek aan de Superkeukens vestiging bij jou in de buurt! Onze keukenadviseurs laten je graag alle verschillende soorten keukenkastjes zien en kunnen je adviseren over de mogelijkheden. Plan online alvast jouw adviesafspraak in, zo weet je zeker dat onze adviseurs extra de tijd voor je kunnen nemen voor het ontwerp van jouw nieuwe keuken.