Kleine keukens van Superkeukens

Keukens zijn er in alle soorten en maten. Maar een ideale keuken hoeft niet altijd groot te zijn. Bij Superkeukens weten ze wat de mogelijkheden én charmes zijn van een kleine keuken. Ontdek zelf wat je uit jouw kleine keuken kan halen en kies voor een keuken van Superkeukens!

Waar moet je rekening mee houden bij de keuze voor een kleine keuken?

Het is in Nederland niet ongebruikelijk om maar een kleine keukenruimte te hebben. Als je net zoals vele anderen over een kleine keuken beschikt of van plan bent een kleine keuken aan te schaffen, zijn het vaak niet de kosten, maar de indeling van de keuken waar je goed over na moet denken. Ook is het mogelijk om een deel van de keukenruimte bij de woonkamer te betrekken of een tafel met stoelen daar te plaatsen zodat de ruimte beter wordt benut.


Wat zijn de voor- en nadelen van een kleine keuken?

De voordelen van een kleine keuken zijn de lage kosten. Een kleine keuken kost relatief minder in verhouding tot een grote keuken. Dit komt omdat er simpelweg minder werkblad, materiaal en apparatuur nodig is. Het gebruiksgemak is hoog doordat alles op kleine afstand van elkaar staat. Dat maakt een kleine keuken handig en overzichtelijk. De nadelen van een kleine keuken zijn de beperkte bewegingsvrijheid en het hebben van minder opberg- en werkruimte.

 

Kleine keuken inspiratie nodig? Bekijk enkele voorbeelden van Superkeukens!

Kies je voor een kleine hoekkeuken of een kleine keuken met eiland? Bij Superkeukens is alles mogelijk! Iedere keuken is uniek, groot of klein, modern of klassiek. Er is geen keukenruimte in Nederland met exact dezelfde afmetingen. Daarnaast wilt ook niemand dezelfde keuken als een ander en heeft ieder een andere smaak. Daarom staan er bij ons in de winkel allerlei verschillende opstellingen en zijn er ruimtes met voorbeelden van mogelijkheden op het gebied van keukengrepen, werkbladen, keukenfronten en meer. Kom langs in de showroom en onze keukenadviseur maakt van je kleine keuken een droomkeuken!

 

Tips voor het efficiënt inrichten van jouw kleine keuken

In een kleine keuken zijn mensen vaak bang dat er niet genoeg ruimte overblijft om te koken en overal goed bij te kunnen. Dit hoeft echter absoluut niet zo te zijn. Bij het goed benutten van de ruimte die je wel hebt, kan een kleine keuken alles bieden wat je nodig hebt of zelfs méér dan dat. De oplossing zit in een goede combinatie van slimme opbergruimte, keukeninbouwapparatuur en oog voor ergonomie en speciale keukenkasten. De hoek van de keuken is bijvoorbeeld geen loze ruimte meer wanneer daar een carrouselkast wordt geplaatst. Of wat dacht je van extra hoge bovenkasten voor meer ruimte? Een apothekerskast is smal maar hoog en door alle apparatuur in inbouw-variant te kiezen worden deze netjes weggewerkt en geïntegreerd in de keuken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden. Maar onze adviseur laat ze graag allemaal zien in onze keukenzaak.

 

Profiteer van onafhankelijk advies bij de keuze voor jouw kleine keuken.

Of het nu een kleine keuken of grote keuken wordt, onze keukenadviseurs hebben ruimschoots ervaring met beide en zijn als geen ander in staat om een prachtige keuken samen te stellen. Maak vandaag nog een afspraak met een keukenadviseur, of laat je inspireren door onze prachtige voorbeelden in onze keukenbrochure of in de collectie online.

 

Een kleine keuken van jouw dromen kopen? Vraag de inspiratiebrochure aan!

Wil je alvast zelf inspiratie opdoen en kijken hoe een kleine keuken in jouw huis zal staan? Ga dan aan de slag met de tools op onze inspiratiepagina. Zo kan je ook gratis ons inspiratieboek online bestellen.