Kleine keukens van Superkeukens

Als je net zoals vele anderen over een kleine keuken beschikt of van plan bent een kleine keuken aan te schaffen, zijn het vaak niet de kosten maar de indeling van de keuken waar je goed over na moet denken. Het is in Nederland niet ongebruikelijk om een kleine keuken ruimte te hebben.

In tegenstelling tot veel andere landen staat de keuken niet centraal in een huishouden waardoor de beschikbare ruimte tijdens de bouw van een huis vaak ook niet zo ruim bemeten is als in andere landen. Om dit te vergroten is het mogelijk om een deel van de keukenruimte bij de woonkamer te betrekken of een tafel met stoelen daar te plaatsen zodat de ruimte in een kleine keuken beter wordt benut.

Of het nu een kleine keuken of grote keuken wordt, onze keukenadviseurs hebben ruimschoots ervaring met beide en zijn als geen ander in staat om een prachtige keuken samen te stellen. Maak vandaag nog een afspraak met een keukenadviseur, of laat je inspireren door onze voorbeelden in onze keukenbrochure of in de collectie online.

Ga slim om met de ruimte in een kleine keuken

Veel mensen zijn bang dat er niet genoeg ruimte overblijft in de kleine keuken om te kunnen koken en overal goed bij kunnen. Dit hoeft echter absoluut niet zo te zijn. Bij het goed benutten van de ruimte die je wel hebt, kan ook een kleine keuken alles bieden wat je nodig hebt of zelfs meer dan dat. De oplossing ligt in een goede combinatie van slimme opbergruimte, keukeninbouwapparatuur en een oog voor ergonomie en speciale keukenkastjes.

De hoek van de keuken is bijvoorbeeld geen loze ruimte meer wanneer daar een carrouselkast wordt geplaatst. Of wat dacht je van extra hoge bovenkasten voor meer ruimte. Een apothekerskast is smal maar hoog en door alle apparatuur in inbouw-variant te kiezen worden deze netjes weggewerkt en geïntegreerd in de keuken. Dit zijn uiteraard slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden, maar onze adviseur laat graag alle mogelijkheden zien in onze keukenzaak.

Een kleine keuken is maatwerk

Iedere keuken is uniek, groot of klein, modern of klassiek. Er is geen keukenruimte in Nederland met exact dezelfde afmetingen en niemand wil dezelfde keuken als een ander want smaken verschillen. Dit geldt net zo goed voor een kleine keuken.

Daarom staan er bij ons in de winkel allerlei verschillende opstellingen en zijn er ruimtes met voorbeelden van mogelijkheden op het gebied van keukengrepen, werkbladen, keukenfronten en uiteraard kleine keukens. Kom langs in de showroom en onze keukenadviseur maakt van jouw kleine keuken een droomkeuken!