Bekijk de keukeneilanden van Superkeukens

Keukeneilanden voor ruimte en sfeer

Tegenwoordig zijn keukeneilanden niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Het zijn echte eyecatchers en kunnen jouw inrichting in één klap vernieuwen. Tevens creëren ze een ruimtelijk gevoel in de kamer. Niet alle ruimtes zijn geschikt voor keukeneilanden; in een kleine ruimte is het wellicht beter om te kiezen voor een half eiland of een “normale” keuken. Grote ruimtes zijn vrijwel altijd geschikt voor keukeneilanden, maar ook middelgrote ruimtes kunnen er een grote verbetering door opdoen.

Voordelen van keukeneilanden

Een van de voordelen van keukeneilanden is dat de kok niet meer tegen een saaie tegelwand aan hoeft te kijken, maar kan in plaats daarvan de kamer inkijken. Een stuk gezelliger! Je kan overigens zelf bepalen wat er precies op het keukeneiland komt: enkel een kookplaat, of wordt er ook een spoelbak en een oven aan toegevoegd? Misschien zelfs een mogelijkheid voor zitplaatsen in de vorm van barkrukken? Geschikt voor ontbijt- of lunchplek of zelfs om gezellig met z'n tweeën aan te eten in de avond.

De keukenruimte

Wanneer je besluit voor keukeneilanden te gaan, is het belangrijk met een paar zaken rekening te houden. Een daarvan is bewegingsruimte. Het is belangrijk dat je goed om het keukeneiland heen kan lopen, en eventuele deurtje goed open kunnen. Daarnaast is het van belang na te denken over waar welke keukenapparatuur wordt geplaatst. Het is bijvoorbeeld niet praktisch om aan de ene kant de kookplaat te plaatsen en aan de andere kant de spoelbak. Hierdoor zal je vaak om het keukeneiland heen moet lopen, wat niet erg handig is.

Koken en praten met jouw gasten 

Je bent bijna klaar met het feestmaal voor jouw gasten en plotseling gaat de deurbel. Eén van jouw gasten is er eerder dan verwacht. Geen paniek, want je hebt een keukeneiland. Schuif een stoel of een hoge kruk aan en schenk jouw gast een goed glas wijn in. Zo kun jij rustig verder koken, zonder dat je jouw vriend of kennis alleen in de woonkamer achter hoeft te laten. Voor meer informatie kan je terecht bij een van onze adviseurs in de Supekeukens-winkels.