Het mooiste keukeneiland vind je bij Superkeukens

Creëer meer dan alleen een keuken en maak van jouw kookeiland een ontmoetingsplek! De afgelopen jaren is de populariteit van een keukeneiland enorm toegenomen en dat is niet zo vreemd. Het is namelijk een perfecte verbinding van een kook-, opberg én leefruimte. Met wat zitplekken eromheen maak jij het perfect voor een snelle hap of een volwaardige eetplaats met familie of vrienden. Maak jouw dromen waar en koop een keukeneiland bij Superkeukens!

Wat is een keukeneiland en waarom zijn ze zo populair?

Een keukeneiland is simpel gezegd een eiland met daarin een kookplaat verwerkt. Het is ook wel de plek in de keuken waar het hele gezin samenkomt. Waar je in de ochtend ontbijt, en waar je in de avond aan borrelt met vrienden. Het is daarom niet gek dat een keuken eiland niet meer is weg te denken uit de moderne keuken. Een keukeneiland is een echt eyecatcher en kan jouw inrichting in één klap vernieuwen.

 

Waar moet je op letten bij de keuze voor een keukeneiland

Wanneer je besluit om voor een keuken met eiland te gaan, is het belangrijk om met een paar zaken rekening te houden. Eén daarvan is bewegingsruimte. Het is belangrijk dat je om het keukeneiland heen kan lopen, en eventuele lades en deuren goed open kunnen. Niet alle ruimtes zijn geschikt voor een keuken met eiland; in een kleine ruimte is het wellicht beter om te kiezen voor een half eiland of een ‘normale’ keuken. Grote ruimtes zijn vrijwel altijd geschikt voor keukeneilanden, maar ook middelgrote ruimtes kunnen er een grote verbetering door opdoen.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een keukeneiland?

Een van de voordelen van een keukeneiland is dat de kok niet meer tegen een saaie tegelwand aan hoeft te kijken, maar in plaats daarvan de kamer inkijkt. Een stuk gezelliger! Een keukeneiland creëert naast een hoop gezelligheid ook een ruimtelijk gevoel in de ruimte. Daarnaast is het van belang na te denken over waar welke keukenapparatuur wordt geplaatst. Het is bijvoorbeeld niet praktisch om aan de ene kant de kookplaat te plaatsen en aan de andere kant de spoelbak. Hierdoor zal je vaak om het keukeneiland heen moet lopen, wat niet erg handig is.

 

Welke mogelijkheden heb je voor het samenstellen en kopen van jouw keukeneiland bij Superkeukens?

Bij Superkeukens bepaal je zelf hoe het keukeneiland eruit gaat zien. Of je nu gaat voor een keukeneiland met enkel een kookplaat, of dat je er ook voor kiest om een spoelbak en een oven aan het eiland toe te voegen. Het kan allemaal. Misschien is er zelfs een mogelijkheid voor zitplaatsen in de vorm van barkrukken? Een kookeiland is geschikt als ontbijt- of lunchplek of zelfs om gezellig met z'n tweeën aan te eten in de avond. De mogelijkheden voor het indelen en kopen van een keukeneiland zijn eindeloos!

 

Wat zijn de optimale afmetingen van een keukeneiland?

De optimale afmetingen van een keukeneiland hangen af van je voorkeuren en de ruimte. Er wordt in ieder geval een minimale doorgang van 90 cm rondom het keukeneiland aangeraden. Op deze manier blijft de bewegingsruimte optimaal. Lukt het niet om deze minimale doorgang te realiseren? Dan kun je ook kiezen voor een schiereiland. Deze staat met één zijde tegen de muur. Ideaal voor kleinere ruimtes. 

 

Tips voor het kopen van een keukeneiland

Is het jouw droom om een keukeneiland te realiseren in jouw nieuwe keuken? Maak gebruik van onze  3D-planner om te kijken of het keukeneiland binnen de mogelijkheden van jouw huis past.

 

Profiteer van onafhankelijk advies bij het kopen van een keuken eiland

Laat je verrassen met onafhankelijk keukenadvies in één van onze vestigingen. De nieuwe eilandkeuken van jouw dromen? Vraag ons inspiratieboek aan en bekijk onze collectie. Van populaire klassiekers tot moderne keukens met de nieuwste mogelijkheden. Of maak direct een afspraak en kom langs bij een vestiging bij jou in de buurt!