Gasfornuis kopen? Kom langs bij Superkeukens

Gasfornuis

In diverse nieuwe keukens wordt tegenwoordig een gasfornuis geleverd. Ondanks alle vooruitgang op technisch en optisch vlak, is gas nog steeds de populairste kookplaat variant. En de luxe uitstraling van een breed gasfornuis veroorzaakt ook weer een opleving van het fornuis. Los daarvan is het erg efficiënt om een gasfornuis in te zetten, want je hebt een meubel van 60-90 centimeter voor een prijs die in veel gevallen lager ligt dan de combinatie van keukenkast, kookplaat, oven en aanrechtblad.

Een voordeel van zeker een breed gasfornuis is dat je een grote oven erbij hebt wat erg handig is als je grotere ovengerechten als taarten of pizza’s wil maken. Tevens heb je bij brede gasfornuizen, zoals onder andere Boretti, een kookdeel van soms wel zes pitten. Handig voor meer dan vier pannen, maar bij vier pannen ook lekker veel ruimte zodat ze elkaar niet in de weg staan. Bij een kleinere kookplaat is het niet altijd gemakkelijk om dat te doen. Gasfornuizen zijn te leveren van 60 centimeter tot aan wel anderhalve meter!
 

Plaatsing en gebruik van een gasfornuis

Je kan een gasfornuis combineren met een keuken achterwand en afzuigkap, in een combinatie uitvoering. Dit zijn in exact dezelfde stijl en afmetingen samengestelde producten die optisch en technisch één geheel zijn. Dit zie je nog wel eens in een nostalgische keuken omdat ondanks de sterk verbeterde techniek hier nog hoofdzakelijk gaskookplaten en fornuizen worden toegepast.

Wel zie je in een modern gasfornuis snufjes als elektronische klokken, sterk isolerende ovendeuren (erg kindveilig) en vlambeveiliging. Naast gasfornuizen zijn er ook varianten met een keramische kookplaat of inductiekookplaat. De ovenfunctie is tegenwoordig vrijwel standaard multifunctioneel. Grillen, heteluchtoven, circulatiegrillen, alleen boven verwarmen of alleen onder, alles kan.

De fornuizen werken meestal op krachtstroom, met aansluitwaardes die al gauw 6,7 kilowatt bedragen. Let hierop bij de aanleg van jouw gas en elektra voor jouw keuken als je dit wil. Overigens leveren wij altijd een aansluitschema en leidingschema bij de instructies, en daarop staat ook wat de aansluitwaardes zijn. We zien je graag terug in een van onze vestigingen in Nederland!