Apothekerskast in de keuken

Nieuwe keukens bevatten steeds vaker één of meerdere apothekerskasten. De laatste jaren zijn lades in het algemeen populairder geworden en dat geeft ook al een ander zicht op de opslag van uw pannen, servies of ingrediënten in je keuken. Lades en de apothekerskast geven gemakkelijke toegang tot de opgeborgen spullen zonder dat je diep moet graaien of diep door de knieën hoeft te gaan wat bij keukenkasten nog weleens aan de orde is. Zeker ook de hoekkast in een keuken is een drama om spullen uit te pakken, tenzij je een carrouselkast of Le Mans kast toepast.

Soorten apothekerskasten

Een apothekerskast komt in tal van varianten, net als alle andere soorten keukenmeubelen. Hierdoor lijkt het erg onoverzichtelijk als je met behulp van een keukenbrochure zelf zou proberen de perfecte apothekerskast te kiezen. Dat is ook waarom we in ieder Superkeukens-keukencentrum een 3D-keukenprogramma gebruiken om het geheel inzichtelijk te maken op een groot scherm.

De apothekerskast is verkrijgbaar in diverse breedtes om met verschillende materialen én verschillende situaties een oplossing te kunnen bieden. Zo heb je voor een apothekerskast waar je kleine kookingrediënten in gaat zetten, geen brede kast nodig maar voor een kast voor pannen en brede borden wel.

Voordelen van een apothekerskast

Het grootste voordeel van een apothekerskast in de keuken ligt niet alleen op het vlak van ergonomie, maar zeker ook in de vergroting van de praktische opslagruimte. Door de indeling die je vaak deels zelf kan bepalen, kan je in deze kast veel kwijt wat ook nog eens tot achteraan gemakkelijk toegankelijk is.

Het is hierdoor niet alleen een kast om weinig gebruikte spullen toch in de keuken te kunnen bewaren, het is juist ook een kast die veelvuldig gebruikt zal gaan worden. Kom langs bij een van de Superkeukens winkels en onze adviseurs helpen je graag verder!

Jouw apothekerskast op maat

Heb je ook behoefte aan praktische opbergruimte en wil je optimaal gebruik maken van beschikbare ruimte in je keuken? Of ga je voor een geheel nieuwe keuken en wil je de beschikbare kastruimte meteen goed en optimaal inrichten? Kom dan snel naar Superkeukens voor een vrijblijvend adviesgesprek. Want je vindt bij ons niet alleen jouw droomkeuken, maar ook de meest praktische inrichting van jouw kastruimte zoals met een apothekerskast!