De keuken van
Roelof en José Rustenhoven

  • Greeploze keuken in parallelopstelling
  • Fronten in eikenhout (houtoptiek)
  • Antracietkleurig aanrechtblad van graniet
  • Verlichting onder keukenblad
     

Greeploze keuken in eikenhout

“Alleen maar lof voor Superkeukens Arkel”

Maak kennis met Roelof en José Rustenhoven. Het echtpaar woont in een tussenwoning in Herwijnen (Betuwe). De keuken in de woning is vorig jaar vernieuwd en het resultaat mag er zeker zijn! Roelof en José zijn ontzettend blij met de keuken én de hulp van Superkeukens Arkel. 

Oude keuken vol beschadigingen

José vertelt: “Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar een andere woning. Onze dochters wonen niet meer thuis en het was tijd om wat kleiner te gaan wonen. We kochten een tussenwoning in Herwijnen en hebben de woning naar onze wens gemaakt. De keuken die in de woning zat, voldeed nog wel. Toch zat hij onder de beschadigingen, met name op de keukenfronten. Afgelopen jaar zijn wij ons gaan oriënteren op een nieuwe keuken. We bezochten verschillende keukenspeciaalzaken, maar die zaken vonden we schreeuwend duur. Vervolgens zijn we naar Superkeukens Arkel gegaan.

Keukenontwerp op maat

We stapten de showroom van Superkeukens Arkel binnen en werden gelijk aangesproken door adviseur Robin van Dijk. Robin leidde ons langs de showroomkeukens. Op één van de keukens viel ons oog: een keuken in eikenhoutoptiek. De keukenfronten waren van kunststof, maar lijken precies op echt hout. Er zitten zelfs houtnerven in. Deze keuken had een warme uitstraling: dit past precies bij onze industriële inrichting! We gingen in gesprek met Robin en bespraken onze wensen. We hadden de afmetingen van onze keukenruimte bij ons en gingen direct aan de slag met een ontwerp op maat. De keuken die werd ontworpen, was ruim de helft goedkoper dan de keukens die we in andere keukenspeciaalzaken zagen. Een heel verschil!

Fronten, aanrechtblad en led-strips

Onze keuze ging uit naar een keuken met een parallelopstelling, want deze opstelling paste het beste in de beschikbare ruimte. Tegenover het keukenblok met spoelgedeelte en kookplaat is een losse kastenwand geplaatst. De keukenfronten hebben een eikenhouten kleur en het aanrechtblad is van graniet. We hebben nog wel even nagedacht over de kleur van het aanrechtblad, want zou het niet te donker zijn? We kregen verschillende kleurstaaltjes mee en uiteindelijk hebben we gekozen voor een antracietkleurig blad. En helemaal bijzonder: onder het aanrechtblad en onder de bovenzijde van de kastenwand zijn led-strips geplaatst. Dit ziet er ’s avonds heel sfeervol uit! 

Keuze voor keukenapparatuur

In de keuken hebben we keukenapparatuur van verschillende merken. Zo is de combi-oven van Samsung, de koelkast van ETNA en de vaatwasser van Pelgrim. In de keuken is een kokendwaterkraan en bijpassend zeeppompje geplaatst van Selsiuz. De kokendwaterkraan is echt ideaal, want je beschikt gelijk over heet water en kan snel een kopje thee zetten. In de nieuwe keuken hebben we ook bewust gekozen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging van Ariforce. Ik hoorde hier goede verhalen over, maar ik was altijd huiverig dat de kookluchtjes niet goed werden opgezogen. Inmiddels hebben we de kookplaat enkele maanden in gebruik en hij bevalt supergoed! Ik vind het bovendien handig dat je de filters eenvoudig kan reinigen in de vaatwasser.

Montage van de keuken

Toen de keuken beschikbaar was, werd er een montageafspraak gepland. De montage werd gedaan door een extern montagebedrijf. Het ging aanvankelijk niet helemaal goed met de planning, dus adviseur Robin heeft diverse malen contact gehad met het montagebedrijf. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en is de keuken hartstikke mooi gemonteerd. Echt vakwerk! Na plaatsing is Robin nog eens langsgekomen om te kijken naar het resultaat. Hij had een fles rode en een fles witte wijn bij zich. Heel attent! 

Alleen maar lof!

We zijn ontzettend blij met de keuken – een mooie keuken voor weinig geld! De keuken heeft een warme uitstraling en hij past goed bij ons industriële interieur. We hebben voldoende opbergruimte, want we hebben heel grote lades en een handige kastenwand. Het is een plaatje. Bovendien zijn wij heel blij met de service en de hulp van Robin. Hij dacht met ons mee, hij was geïnteresseerd en hij luisterde écht. Toen het niet zo soepel liep met het montagebedrijf, heeft hij hier bovenop gezeten. Dat was prettig. Wij hebben alleen maar lof!”
 

De beoordeling van
Roelof en José Rustenhoven

9

