Ontdek onze houten keukens

Natuurlijk, stoer en warm

Een houten keuken is niet alleen een mooi gezicht, het is ook erg veelzijdig. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe keuken, overweeg dan zeker om er hout in te verwerken. En dat kan van een volledig houten keuken met houten frontjes tot simpele houten details. Het assortiment van Superkeukens heeft meerdere opties om hierin te variëren. Lees dus snel verder voor de mogelijkheden.

Hout voor iedere stijl

Hout is al lang niet meer voorbestemd voor bepaalde stijlen keukens. Een keuken kopen in bijvoorbeeld landelijke stijl stond altijd gelijk aan hout, maar de natuurlijke vormen van het hout komen tegenwoordig in steeds meer keukens voor: van de designkeuken en moderne keuken tot aan de klassieke keuken en industriële keuken. Het geeft niet alleen een warme en knusse uitstraling, je brengt ook de natuur weer in huis. En omdat geen enkele boom hetzelfde is, heb je nooit hetzelfde patroon in je keuken.

Houten keukens en hun samenstelling

Elke stijl keuken is dus gebaat bij houten elementen. Hoewel massief houten keukens prachtig zijn, hangt er ook een behoorlijk prijskaartje aan. Daarom werken wij bij Superkeukens met houtstructuur. Hierbij hebben we een fineerlaag op een MDF- of spaanplaatonderlaag gelegd zodat je een houtlook krijgt. Dit doet niets onder qua kwaliteit. Sterker nog: het werkt niet waardoor de vorm mooi blijft, het is makkelijker schoon te houden en een stuk goedkoper dan zijn massieve tegenhanger. Daarbij kunnen de mooie delen van de boom makkelijker gekopieerd worden aangezien er geen dikke plakken nodig zijn.

Mix & match met kleuren

Wanneer je voor hout kiest in je nieuwe keuken, haal je natuurlijk warmte en de natuur in huis. Maar je haalt er ook een materiaal mee in huis dat je kunt aanpassen en waarmee je makkelijk kunt combineren. Zo kun je natuurlijk voor de eigen kleur van het hout kiezen, maar zijn verschillende tinten ook mogelijk. Uiteraard kun je er ook een opvallende kleur op zetten, waarbij je de keus hebt om de nerf wel of niet te zien. Ook leent hout zich uitstekend om te combineren met andere materialen zoals een natuurstenen blad, opvallende spoelbakken en kranen en contrasterende fronten.

Houten keukens bij Superkeukens

Een houten keuken is een mooie toevoeging aan jouw huis. Misschien weet je al helemaal hoe hij eruit moet komen te zien, misschien zit je nog verlegen om inspiratie. In dat geval ben je bij Superkeukens aan het goede adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment houtlook keukens en onze adviseurs helpen je graag in je keuze en kunnen je het eindresultaat met onze 3D-keukenplanner laten zien. Voor extra inspiratie kun je gratis ons keukenboek aanvragen. Superkeukens, jij maakt ‘m super!

Showroomkeukens van deze vestiging