De keuken van
Christiaan en Joyce Schinkel

  • Eilandkeuken met bar en hoge kastenwand
  • Bijpassende zwarte keukenapparaten van ETNA
  • Veel werk- en opbergruimte
  • Front Burton, metaal zwart
     

Eilandkeuken in stoere zwarte kleur

“Ik ben iedere dag weer blij als ik de keuken zie!”

Christiaan en Joyce Schinkel wonen in een twee-onder-een-kapwoning in Kampen. Het stel wilde een grote woonkeuken en liet door een aannemer een uitbouw plaatsen. De nieuwe keuken kochten ze bij Superkeukens Zwolle. 

Frontkleur

Uitbouw van de keuken

Joyce: “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar onze vorige keuken was nog geen vier jaar oud. Het was een keuken van Superkeukens, namelijk keuken Beethoven met witte fronten, zwarte grepen en een composiet aanrechtblad. Een heel fijne keuken, maar hij was aan de kleine kant. We liepen al langer met het idee om onze woning uit te bouwen, zodat we een grote woonkeuken konden maken. In 2020 werden de plannen concreet en aan het begin van 2021 startte de aannemer met de bouw. Dankzij de uitbouw hebben we heel veel extra leefruimte. Het ziet er prachtig uit!”

Al eerder een keuken van Superkeukens

In onze zoektocht naar een nieuwe keuken kwamen we direct bij Superkeukens uit. We hebben al twee keer eerder een keuken van Superkeukens gehad en dat beviel super. De service én de prijs-kwaliteitverhouding waren heel goed. Op Instagram doe ik veel inspiratie op en zag ik de zwarte keuken Burton van Superkeukens vaak voorbijkomen. Ik was op slag verliefd. Daarna zijn we naar Superkeukens gegaan om onze droomkeuken samen te stellen. 

Geen twijfels over keukenontwerp

Bij Superkeukens Zwolle werden we geholpen door Kelly. Ik vertelde haar dat we keuken Burton wilden. We gingen met haar om de tafel en namen onze wensen en de maten van onze keukenruimte door. Ze vroeg ons naar ons budget en binnen mum van tijd had ze een keukenontwerp gemaakt: de zwarte keuken met kookeiland, bar en hoge kastenwand. De keukenkasten zijn voorzien van lederen greepjes en het blad is van keramiek. Het ontwerp was – op een kleine aanpassing na – helemaal naar wens. En helemaal fijn: hij paste perfect binnen ons budget. Wij zijn geen twijfelaars, dus hebben toen direct akkoord gegeven op de keuken! 

Zwarte keuken = zwarte apparaten

Ik wilde de keuken volledig zwart hebben, dus hebben we gekozen voor keukenapparatuur in een zwarte kleur. Zo kwamen we uit bij ETNA, want deze apparaten zien er mooi uit en hebben een prima prijs. We kozen voor een vaatwasser, koelkast, vriezer, oven en combioven. De kookplaat met geïntegreerde afzuiging is van Airforce, het merk van Superkeukens. In het begin moesten we enorm wennen aan de kookplaat, want we waren gewend om op gas te koken. Het was abracadabra, maar nu willen we niet anders! En zo fijn dat de afzuigkap in de kookplaat is verwerkt: dit geeft de keuken een heel open uitstraling. De kokendwaterkraan in van Selzius. Ideaal om even gauw thee te maken of groenten te koken. 

Keukenlevering en -montage

De keuken werd in maart 2021 geleverd, zodat hij direct geplaatst kon worden wanneer de aannemer klaar was met de uitbouw. We hadden wat pech en konden de keuken pas twee weken later plaatsen dan de bedoeling was. Dat was voor Superkeukens geen probleem: de bezorg- en montagedatum werden gewoon opgeschoven. Heel fijn! De keuken werd geplaatst door monteur Ben Docter uit Nunspeet. Het was een feest der herkenning, want hij had ook onze vorige keuken geplaatst. 

Een droomkeuken!

Joyce: “De keuken is een echte droomkeuken. Kom ik na een werkdag thuis, dan ben ik iedere keer weer blij!”. Lees het interview met Joyce. 

De keuken hebben we inmiddels negen maanden in gebruik en hij bevalt supergoed! We kwamen van een L-vormige keuken met weinig werkruimte en hebben nu een eilandkeuken met een groot werkblad. We kunnen naast elkaar staan als we koken! En helemaal handig: de keuken heeft zoveel opbergruimte, dat we al onze keukenspullen kunnen opbergen. Voorheen moesten we naar de garage om bepaalde pannen of keukenapparaten te pakken. Het is een fijne woonkeuken waar we regelmatig zitten met vrienden en ouders. En kom ik na een werkdag thuis, dan ben ik iedere keer weer blij als ik de keuken zie. Kortom, een droomkeuken!”

De beoordeling van
Christiaan en Joyce Schinkel

9.3

