De keuken van
Adri en Else Hoekstra

  • L-vormige keuken
  • In donkerblauwe, kobaltachtige kleur
  • Veel opbergruimte in ruime keuken

Donkerblauwe keuken van 5 bij 2,5 meter lang

“De keuken is ruim, beschikt over veel opbergruimte en hij ziet er supertof uit!"

Sinds kort beschikt familie Hoekstra uit Arkel over een prachtige keuken. Het gezin heeft bij Superkeukens Arkel een unieke keuken samengesteld: de L-vormige keuken is maar liefst 5 bij 2,5 meter lang en voorzien van een donkerblauwe, kobaltachtige kleur. Adri Hoekstra vertelt hoe deze bijzondere keuken tot stand is gekomen. 

Frontkleur
Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

500 x 250 centimeter

Tijd voor een nieuwe keuken

Adri Hoekstra woont met zijn vrouw Else en vier kinderen in een historische woning in Arkel. Onlangs heeft het gezin het gehele huis gerenoveerd. Adri: “De keuken stamt uit de jaren ’80 van de vorige eeuw en was grondig versleten. In de loop der jaren hebben we de keuken nog eens een likje verf gegeven, zodat hij er weer even tegenaan kon. Toen we onze gehele woning verbouwden en de keuken een nieuwe plek in huis kreeg, was het tijd voor een nieuwe keuken.”

Direct de laagste prijs, zonder onderhandelen

In de zoektocht naar een nieuwe keuken hebben Adri en Else verschillende keukenspeciaalzaken bezocht. “Bij één van deze keukenzaken hebben we een ontwerp laten maken, waarna we een offerte ontvingen. Deze offerte was aanvankelijk erg hoog, maar na onderhandelen konden er zo duizenden euro’s van het totaalbedrag worden gehaald. Dit gaf ons het gevoel dat we werden bedonderd en alsnog teveel voor de keuken betaalden. Wat ging dit er anders aan toe bij Superkeukens: hier kregen we direct de laagste prijs gepresenteerd, zonder over de prijs te onderhandelen. Echt een verademing!”

Donkerblauwe keuken van 5 bij 2,5 meter

Het echtpaar is in totaal vier keer bij Superkeukens Arkel geweest om samen met keukenadviseur Ruben Dossin de ideale keuken samen te stellen. Het is geen dertien-in-een-dozijn keuken geworden, maar een op maat gemaakte L-vormige keuken met een zeer groot oppervlak en een opvallende, niet-alledaagse kleur. Zo is de keuken 5 bij 2,5 meter lang en voorzien van een donkerblauwe, kobaltachtige kleur. “Het was nog wel lastig om de juiste kleur te bepalen. Vooraf hadden we een specifieke RAL-kleur in gedachten, maar bij Superkeukens wordt er gewerkt met NCS-kleuren. Adviseur Ruben heeft ons vervolgens geholpen met het zoeken van de bijpassende NCS-kleur.” 

Volop opbergruimte en kunststof keukenblad

“De nieuwe keuken heeft een strak en tijdloos karakter. Door gebruik te maken van tal van lades, is er volop opbergruimte in de keuken. Bovendien is de korte zijde van de keuken voorzien van hoge kasten met een koelkast én een vriezer van 1 meter 80 hoog. Deze kasten zijn weggewerkt in een koof, zodat ze in de muur verstopt lijken te zitten. Ook ontstaat er op deze manier een handig en speels nisje met twee houten planken. De keuken is daarnaast voorzien van een kunststof keukenblad met een eikenhouten uitstraling. Het ziet er uit als echt eiken en het beschikt over natuurlijke nerven. Het blad is van goede kwaliteit, want het is van een loeizwaar materiaal gemaakt. ”

Kwalitatieve en functionele keukenapparaten

De keuken is uitgerust met kwalitatief hoogwaardige keukenapparaten. Naast de immense koelkast en vriezer beschikt de keuken over een combioven, kokendwaterkraan, vaatwasser, afzuigkap en inductiekookplaat. “We hebben niet gekozen voor één specifiek merk, maar we hebben de apparaten geselecteerd op kwaliteit én functionaliteit. De keukenapparaten zijn bijvoorbeeld van AEG, Siemens en Selsiuz, maar ze hebben wel dezelfde look & feel met zwarte en zilverkleurige accenten”, aldus Adri. Het gezin kookte voorheen nog niet op inductie, maar op een elektrische kookplaat. Het grote voordeel van inductie vindt Adri dat de kookzones onmiddellijk koel zijn wanneer pannen van de plaat wordt gehaald. 

Prettige adviseurs zonder gladde verkooppraatjes

Inmiddels heeft het gezin de keuken een half jaar in gebruik en hij bevalt hartstikke goed. Adri: “De keuken is ruim, beschikt over veel opbergruimte en hij ziet er supertof uit! Daarnaast ben ik heel tevreden met de service van Superkeukens. Ruben en zijn collega’s zijn heel behulpzaam en straight. Ze zeggen waar het op staat en hangen geen gladde verkooppraatjes op. Dit geeft een vertrouwd en prettig gevoel. Bovendien is de afterservice zeer goed. Ruben kwam na plaatsing nog langs om de keuken in levende lijve te bekijken. Ik vertelde dat in de tussentijd één van de lades van de vriezer kapot was gegaan en dat de lade onder de inductieplaat wel warm werd tijdens het koken. Hij heeft dit gelijk doorgegeven aan kantoor en de problemen zijn snel en kosteloos verholpen. Top!”

De beoordeling van
Adri en Else Hoekstra

10

