Een hoekkeuken in uw huis

Een hoekkeuken is één van de meest voorkomende keukens in Nederland. Niet zo gek, want met een hoekkeuken maakt u optimaal gebruik van de ruimte die u in uw huis heeftt. U heeft meer kastruimte en werkruimte dan bij een rechte keuken én u heeft het voordeel van een kastje in de hoek.

Hoekkastje

Dat kastje in de hoek levert u werkelijk een zee aan ruimte op! En het leuke is: u kiest zelf hoe u uw hoekkastje inricht. Neemt u er ‘gewoon’ schappen in, dan kunt u de ruimte helemaal achterin de hoek gebruiken om spullen op te bergen die uniet dagelijks gebruikt. Een keukenmachine, die gigantische soeppan uit uwpannenset, de ovenschalen… de hoek van uw hoekkast wordt zo optimaal benut. Het ultieme gemak heeft u echter met een carrouselkast. Daarmee hoeft u niet in de hoek van uw kastje te duiken om iets te pakken, maar draait u het gewoon naar u toe.
 

Hoekkeuken inmeten

Een hoekkeuken biedt dus heel veel praktisch comfort. Woont u in een wat ouder huis? Dan is het wél heel belangrijk dat u uw keuken goed laat inmeten. In oude huizen zijn hoeken namelijk niet altijd precies 90 graden. Wanneer u dat weet vóórdat uw keuken wordt geleverd, kunt u de wanden nog recht laten stuken voordat u hoekkeuken geplaatst wordt. Dan gaat alles op de dag van installatie soepel en kunt u des te sneller van uw nieuwe keuken genieten!
 

Voordelen van een hoekkeuken

Een hoekkeuken heeft veel voordelen. We hebben zojuist de ruimte in het hoekkastje al genoemd, maar diezelfde ruimte heeft u natuurlijk ook op uw aanrechtblad. In de hoek kunt u uw koffiezetapparaat of waterkoker gemakkelijk kwijt, zonder dat hij in de weg staat. U heeft lekker veel werkruimte om bijvoorbeeld ingrediënten te snijden of deeg te kneden. En omdat een hoekkeuken aan de onderkant al veel kastruimte biedt, kunt u ervoor kiezen om de bovenkastjes weg te laten, of slechts aan één kant. U kunt dus alle kanten op met een hoekkeuken.
 

Uw nieuwe hoekkeuken

Heeft u in uw woning ruimte voor een hoekkeuken en wilt u wel eens kijken hoe dat nu zou staan in uw huis? Met de 3D-planner op onze site tekent u uw eigen keuken in precies de ruimte die u tot uw beschikking heeft. Als u liever met eigen ogen wilt zien wat de keuzemogelijkheden zijn, dan is het handig om naar een van de 42 keukenzaken van Superkeukens te komen. We laten u graag alle keukens zien en wij ontwerpen uw keuken helemaal op maat!

Neem contact op

Heeft u vragen?

Heeft u vragen omtrent de service en garantie van uw keuken of gaat uw vraag over een geheel ander onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.