De mogelijkheden van aanrechtbladen

Bij de aanschaf van een keuken is het aanrechtblad een belangrijk onderdeel, want het bepaalt de uitstraling van de gehele keuken. Omdat het aanrechtblad zo’n eyecatcher is, wordt er steeds vaker voor een granieten aanrechtblad of composieten werkblad gekozen, in plaats van het veelgebruikte aanrechtblad van kunststof. Lees hier meer!

Welke typen keukenbladen zijn er mogelijk bij Superkeukens?

Keukenbladen zijn in zeer verschillende materialen en uitvoeringen leverbaar. Hieronder hebben we de meest voorkomende op een rij gezet.

Spaanplaat of MDF
Je kunt kiezen voor een aanrechtblad van spaanplaat met een fineerlaag. Dit zijn de meest prijsvriendelijke aanrechtbladen. MDF-werkbladen met een fineerlaag zijn een duurder alternatief, maar hierbij is het mogelijk een spoelpak of wastafel in het blad te verzinken – dit is niet mogelijk bij een aanrechtblad van spaanplaat. 

Composiet en natuursteen
Je kan ook kiezen voor een composiet aanrechtblad. Composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit hars, quartz en afvalgruis van natuursteen. Doordat het een samengesteld product is, heeft het zeer goede producteigenschappen en is het minder bewerkelijk dan natuursteen. Natuursteen is zeer gevoelig voor vetvlekken en aantasting door agressieve schoonmaakmiddelen. 

Hout en RVS
Uiteraard kan je ook kiezen voor massief houten aanrechtbladen of RVS-werkbladen. Dit zijn duurdere materialen, waardoor ze niet vaak worden toegepast in gunstig geprijsde keukens. Houten aanrechtbladen zijn daarentegen wel erg geliefd omdat ze in de loop der tijd een doorleefd uiterlijk verkrijgen.

 

Waar moet je rekening mee houden bij de keuze voor de verschillende soorten aanrechtbladen?

Om niet voor verrassingen te staan, is het bij de aankoop van een aanrechtblad belangrijk om met de twee punten hieronder rekening te houden.

Afwerking
Houd rekening met de afwerking van het aanrechtblad. Je kunt kiezen voor een matte finish of een beschermende of vochtwerende laag. Aanrechtbladen van natuursteen, zoals een graniet keukenblad, moeten optimaal worden beschermd tegen vocht en bijtende vloeistoffen. Daarnaast zijn aanrechtbladen te leveren als vlakke platen en platen met een waterkering. Dit is een iets verhoogde rand waardoor vloeistoffen niet zomaar op de grond lopen als deze geknoeid is.

Prijs
De kosten van aanrechtbladen liggen tussen enkele tientallen tot honderden euro’s per meter. Hierbij wordt de prijs vooral bepaald door het gebruikte materiaal en de afwerking. Zo is het logisch dat een kunststof keukenblad goedkoper is dan een keramieken keukenblad. In de meeste gevallen zijn de kosten voor een aanrechtblad een vierde deel van de totale keukenprijs. Vanzelfsprekend zijn de afmetingen van het keukenblok medebepalend voor de totaalprijs.

 

Alles over de optimale hoogte van een keukenblad.

Werkbladen zijn er in allerlei soorten, maar ook in diverse hoogte maten. Passend bij de stijl van jouw keuken. De optimale hoogte hangt dus af van jouw wensen en smaak. Het grof van de aanrechtbladen is twee centimeter dik, maar je ziet ook dikkere werkbladen. Dit komt doordat er in veel gevallen gebruik wordt gemaakt van randafwerking waarbij stroken tegen de toplaag gezet zijn – al dan niet met een versteviging. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 

Keukenblad vervangen? Ook dan kies je voor Superkeukens!

Is je huidige keuken nog in een goede staat, maar is alleen het keukenblad aan vervanging toe? Ook dat regelen we voor jou bij Superkeukens. Kom langs met de maten van jouw keuken, zoek een blad uit en wij regelen de rest.

 

Profiteer van onafhankelijk advies bij de keuze voor jouw aanrechtblad.

Wil je meer informatie over aanrechtbladen en de mogelijkheden? Schroom niet en neem contact op met Superkeukens! Kom langs bij een vestiging bij je in de buurt of bekijk de mogelijkheden op onze website. Wil je een diepgaand keukenadvies ontvangen, maak dan een afspraak voor een adviesgesprek. Hierin kunnen onze keukenspecialisten de mogelijkheden van je keuken met je bespreken! 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van aanrechtbladen? Vraag het inspiratieboek aan of kom langs in een van onze winkels.

Voor nog meer ideeën kun je gratis ons inspiratieboek aanvragen of kom langs in één van onze showrooms. Wist je dat je op onze website een eigen moodboard (of meerdere) kunt maken? Je vindt hier allerlei beelden van de keukens in onze showroom maar ook van keukens bij onze klanten thuis. Ideaal om je te laten inspireren! Je kunt jouw moodboard ook direct online delen met onze keukenadviseurs.