Composieten keukenblad bij Superkeukens

Een keukenblad kan gemaakt worden van uiteenlopende materialen, zoals kunststof of graniet. Een van de meest populaire materialen van dit moment, zijn aanrechtbladen gemaakt van composiet. Omdat dit materiaal wat betreft prijsstelling tussen graniet en kunststof in zit, komt het vaak voor dat goedkopere keukens luxe worden gemaakt met de prachtige uitstraling van dit materiaal.

Het materiaal composiet

Composiet is een samengesteld materiaal dat grotendeels bestaat uit kwarts vermengd met kleurmiddelen als pigmenten en harsen van bijvoorbeeld polyester. Zo ontstaat er een materiaal wat grotendeels bestaat uit natuurlijke materialen met een natuurlijke uitstraling. Composiet heeft verschillende goede producteigenschappen, waaronder krasvastheid en waterdichtheid. Een composieten aanrechtblad heeft minder onderhoud nodig dan een granieten aanrechtblad.

Composieten keukenblad op maat

Bij composieten werkbladen kan je kiezen voor eigentijdse randafwerkingen die het blad dikker doen lijken, maar je kan ook kiezen voor een handige waterkering die ervoor zorgt dat het water niet gemakkelijk op de grond terecht komt. Daarnaast kan je bij een composieten keukenblad zelf de kleur en de structuur samenstellen: deze wordt met behulp van pigmenten bepaald tijdens het productieproces. Op die manier kan je een keukenblad op maat maken.

Voor- en nadelen van een composieten keukenblad

De combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat dat een composiet werkblad blad niet poreus en hygienisch is; voedselresten trekken er niet in. Composiet is krasbestendiger dan bladen van veel andere materiaalsoorten en is erg onderhoudsvriendelijk.
Gebruik wel altijd onderzetters en snijplanken. Schroeiplekken en krassen kunnen niet worden hersteld.Honed varianten zijn vlekgevoeliger door hun open structuur met name bij donkere werkbladen lijken door lichtinval en omgevingskleuren niet egaal getint

Composieten keukenbladen bij Superkeukens

Wil je meer weten over composieten aanrechtbladen en de mogelijkheden van het materiaal composiet? Schroom niet en neem contact op met de keukenspecialisten van Superkeukens! Uiteraard kan je ook een bezoek brengen aan de dichtstbijzijnde Superkeukens-vestiging. Graag tot ziens!