Granieten keukenbladen bij Superkeukens

Een van de meest gebruikte materialen voor een aanrechtblad, is graniet. Veel mensen kiezen voor een granieten aanrechtblad omdat het een exclusieve uitstraling aan hun keuken geeft, en tegelijkertijd beschikt over diverse positieve producteigenschappen. Lees hier meer informatie over granieten keukenbladen!

Het materiaal graniet

Graniet is een echt natuurproduct: het is een hardsteen die wordt gewonnen uit steengroeves over de hele wereld. De granieten blokken worden vervolgens getransporteerd naar de uiteindelijke steenverwerker die na het keuren van de kwaliteit van het graniet er een eindproduct van maakt zoals granieten keukenbladen. Graniet kan in verschillende lengtes worden aangeboden en dit houdt dus in dat je vooraf niet altijd weet waar een eventuele scheiding in het keuken werkblad ligt. Dit wordt min of meer in de groeve bepaald aan de hand van hoeveel graniet ze uit één stuk kunnen zagen.

Eigenschappen van een granieten aanrechtblad

Een granieten keukenblad is volledig krasbestendig in de zin dat het niet stuk kan gaan. Wat graniet uit zichzelf niet is – maar wat voor een keukenblad wel handig is – is waterdicht. Om het granieten oppervlak waterbestendig te maken, moet het voor het eerste gebruik behandeld worden. Na verloop van tijd moet deze behandeling van het granieten werkblad enkele malen herhaald worden, zodat de levensduur van uw aanrechtblad aanzienlijk wordt verlengd!

Afwerking van granieten werkbladen

Kies je voor een granieten keukenblad, dan kan je deze op verschillende manieren afwerken! Als eerste heb je de hoogglans gepolijste afwerking van het granieten keukenblad, wat het onderhoud van een blad gemakkelijker maakt en goed past bij een hoogglans keuken. De gezoeten of geschuurde versie van een granieten keukenblad heeft een wat mattere afwerking en deze is door het ‘ruwere’ oppervlak minder makkelijk te reinigen. Tot slot is een gebrande afwerking mogelijk. Een gebrand granieten keukenblad heeft een natuurlijke en nostalgische uitstraling, maar is goed af te nemen.

Granieten keukenbladen bij Superkeukens

Wil je meer weten over granieten aanrechtbladen en de mogelijkheden van het materiaal graniet? Schroom niet en neem contact op met de keukenspecialisten van Superkeukens! Uiteraard kan je ook een bezoek brengen aan de dichtstbijzijnde Superkeukens-vestiging voor een advies op maat.