De keuken van
Peter en Marleen Theeuwen

  • Satijnblauwe keuken in eilandopstelling
  • Landelijke elementen, zoals glazen bovenkastjes en kaderdeuren
  • Alle apparatuur van Siemens

Satijnblauwe eilandkeuken met landelijke elementen

“We vonden onze keuken in het inspiratieboek van Superkeukens!”

Peter en Marleen Theeuwen wonen met hun drie jongvolwassen kinderen in een vrijstaande woning in America. De woning heeft een landelijk karakter, en dit wilden ze graag doorvoeren in de keuken. Bij Superkeukens Horst ontwierpen ze hun satijnblauwe eilandkeuken. Marleen Theeuwen vertelt er meer over.

Klein keukentje van 53 jaar oud

Marleen: “De keuken die in ons huis zat, was al 53 jaar oud. Het was een klein keukentje en was niet praktisch ingedeeld, maar in de loop der jaren was ik eraan gehecht geraakt. Maar toen wij ons hele huis wilden verbouwen en levensloopbestendig wilden maken, hebben we gelijk de keukenruimte meegenomen. We hebben de verbouwing groots aangepakt en we hebben een heel stuk uitgebouwd. Hierdoor werd het oude keukentje ineens twee keer zo groot!”

Keuken uit inspiratieboek

Peter en Marleen gingen langs bij verschillende keukenspeciaalzaken in de regio. Hier vonden ze geen enkele keuken die ze mooi vonden. Vervolgens vroegen ze online het inspiratieboek van Superkeukens aan en ze bladerden erdoorheen. Nog steeds zagen ze geen geschikte keuken, tót ze op de laatste pagina van het inspiratieboek kwamen. Hier zagen ze de keuken van hun dromen: een satijnblauwe keuken met landelijke elementen, zoals kaderdeurtjes, gietijzeren handgrepen en een aanrechtblad in eikenhoutoptiek. Op slag waren ze verliefd! (keuken staat in inspiratieboek van 2019, red)

Authentieke details

Met het inspiratieboek onder de arm, brachten Peter en Marleen een bezoek aan Superkeukens in Horst. Hier troffen ze keukenadviseur Ricardo. “We werden op een heel fijne manier ontvangen door Ricardo. Hij nam de tijd voor ons en vroeg ons wat voor een keuken we wilden. We lieten hem de satijnblauwe keuken uit het inspiratieboek zien. Samen hebben we die keuken passend gemaakt voor onze keukenruimte. Zo hebben we gekozen voor een eilandkeuken met bargedeelte. Binnen een mum van tijd kregen we het ontwerp opgestuurd, en na overleg met onze kinderen hebben we nog enkele kleine wijzigingen aangebracht. Zo vonden ze het mooi als de keuken nog enkele authentieke details kreeg, als glazen bovenkastjes en kaderdeurtjes met een groef.”

Ruime leefkeuken

Nadat het ontwerp was goedgekeurd door het hele gezin, werd de bestelling geplaatst. Marleen: “Enkele weken na de bestelling, kreeg ik een belletje dat de keuken geleverd kon worden. We planden een afspraak in en op de afgesproken dag en tijd werd de keuken gemonteerd. De twee monteurs zijn anderhalf dag geweest, en toen is de keuken kookklaar geïnstalleerd. De keuken is een plaatje: hij heeft een warme uitstraling, mede door de blauwe kleur en het aanrechtblad in eikenhoutoptiek. Hij past goed bij de rest van onze verbouwde woning. Het is een flinke keuken en dit komt goed van pas met ons gezin met drie kinderen en aanhang. Zo hebben we twee barkrukken aan het keukeneiland staan, en verderop staat een grote eettafel met acht stoelen. Het is een leefkeuken waar we veel tijd met elkaar doorbrengen.”

Keukenapparatuur van Siemens

“De keuken is uitgerust met apparatuur van het merk Siemens. We hebben een stoomoven én een combioven, en dat is echt ideaal. Afgelopen Kerst hebben wij de ovens al veelvuldig gebruikt, want zo konden we ovengerechten en taarten tegelijk afbakken. De keuken beschikt over een inductiekookplaat met vijf pitten en een ingebouwde afzuigkap. De afzuiging kan met een druk op de knop worden bediend, zodat de kap aan de achterzijde van de kookplaat naar boven komt. Hij werkt hartstikke goed en neemt alle kookluchtjes weg! Daarnaast hebben we een koelkast, diepvries en vaatwasser van Siemens. De kokendwaterkraan is van het merk Quooker. Wij zijn heel blij met de kokendwaterkraan, want we gebruiken hem voor het bereiden van thee en koffie én voor het koken van aardappelen en groenten. Dat gaat razend vlug!” 

Hartstikke blij met keuken

“De keuken hebben we nu al bijna een jaar in gebruik en hij bevalt perfect. Ik ben hartstikke blij met de kleur en de uitstraling van de keuken. De apparatuur werkt hartstikke goed en we hebben volop werkruimte en kastruimte. De keuken is ruim van opzet en we kunnen urenlang tafelen aan de grote eettafel. Ik vind het bovendien ook heerlijk om tijdens het koken naar buiten te kijken – vanuit de keuken kijk je uit op de tuin.” 

De beoordeling van
Peter en Marleen Theeuwen

10

