Keuken ontwerpen? Vind het mooiste Keukenontwerp bij Superkeukens

Bij Superkeukens staan adviseurs klaar om met behulp van ons 3D tekenprogramma een keukenontwerp te maken. Via speciale training en jarenlange ervaring kan de keukenplanner gebruikt worden om nauwkeurig iedere keukenopstelling in 3D vorm te geven.

Wat zijn de mogelijkheden bij Superkeukens om online een keuken te ontwerpen?

Het tekenen van een keuken die helemaal naar smaak en budget is en waarin al jouw keukenideeën zijn verwerkt, dat is altijd een leuke en uitdagende klus. Wij willen namelijk ervoor zorgen dat het keukenontwerp 100% naar wens is. De keuken zal tenslotte een jaar of acht (Nederlands gemiddelde) in huis staan en dan is een perfecte keuken niet te veel gevraagd.

 

Een 3D keukenontwerp van jouw droomkeuken? Bij Superkeukens nemen we de tijd voor het ontwerp van jouw keuken.

Om de adviseur enig houvast te geven en het keukenontwerp in 1 of 2 afspraken te voltooien, is enige voorbereiding erg welkom. De adviseurs staan klaar om te helpen, maar als je al wat informatie hebt meegenomen, dan kan er meer tijd besteed worden aan uitleg en het laten zien van alle mogelijkheden.

 

Zelf een keuken ontwerpen? Zo nemen we de tijd om de keuken in te richten naar jouw smaak en keuze.

Keukenopstelling
Het belangrijkste om mee te beginnen in het keukenontwerp zijn de afmetingen van de ruimte en van het keukenblok zelf. Dit is namelijk de ruimte waarin de adviseur de keuken opbouwt en is ook erg belangrijke informatie voor de montage. Daarnaast is het goed om te weten waar deuren, ramen en eventuele extra wanden geplaatst zijn. Onze adviseurs zijn vooral creatieve ontwerpers, er wordt rekening gehouden met het soort ruimte en hoe de keuken hier het beste inpast.

Montage en aansluitmogelijkheden
Voor het plaatsen van de keukenapparatuur en de kraan met spoelbak is het belangrijk om te weten waar alle aansluitingen zitten van gas, water en elektriciteit. Deze worden in het keukenontwerp erbij getekend. Vaak worden bij een nieuwe keuken nieuwe contactdozen geplaatst en bij het vervangen van een oude keuken zal het soms nodig zijn om een aparte stroomgroep te maken. Dit in verband met het uitbreiden van de keukenapparatuur. Vergelijkbaar met een eigen stroomgroep hebben voor de wasmachine en droger. Dit is veiliger en zorgt voor een situatie waarin je altijd genoeg stopcontacten hebt voor alle keukenaccessoires zoals een waterkoker, keukenmachine, koffiezetapparaat en een rijstkoker.

Hoeveel ruimte is er nodig in de kastjes?
Wanneer de ruimte, keukenopstelling en aansluitpunten bekend zijn, kan de keuken opgebouwd worden uit verschillende keukenmeubelen. Er zijn tal van keukenkastjes verkrijgbaar, waarbij je hoofdzakelijk kijkt naar bovenkasten, onderkasten, ladenblokken en speciale kasten zoals een apothekerskast. De 'blokken' zijn ook de behuizing van de keukenapparatuur. Daarnaast wordt het aanrechtblad gekozen, waarbij besloten wordt welk materiaal wordt gebruikt en hoe dik het blad zal zijn. Er zijn verschillende materialen in verschillende prijsklassen. Tijdens het tekenen van de keuken, nemen we het aanrechtblad altijd mee in het keukenontwerp.

Hoe uitgebreid ga je koken en welke keukenapparatuur heb je daarbij nodig?
De keuken heeft zijn vorm, de kasten zitten erin, het keukenblad is gekozen, tijd om de apparatuur te kiezen. Het is niet vereist om alle mogelijke apparatuur te plaatsen (misschien heb je nog een goede koelkast staan) en er is de keuze uit vrijstaand of inbouwapparatuur. Tegenwoordig wordt meestal gekozen voor inbouwapparatuur om een strak design te creëren.

 

Profiteer van onafhankelijk advies bij het ontwerp van jouw keuken.

Kom langs in een van onze winkels en profiteer van onafhankelijk advies van onze keukenadviseurs. Op het moment dat een keukenontwerp definitief is, is ook de prijs inzichtelijk. Wanneer vooraf het budget bekend is gemaakt, zal de adviseur ervoor gezorgd hebben dat de eindprijs hier zoveel mogelijk onder blijft. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk, niet iedere gemaakte keus is geschikt voor ieder budget. Natuurlijk valt altijd over de prijs te praten, hoewel wij bij voorbaat eerlijke prijzen hanteren.

 

Een uniek keukenontwerp van jouw dromen? Vraag het inspiratieboek aan of kom naar de winkel!

Voor meer ideeën kun je gratis ons inspiratieboek aanvragen of kom langs in één van onze showrooms. Wist je dat je op onze website een eigen moodboard (of meerdere) kunt maken? Je vindt hier allerlei beelden van de keukens in onze showroom maar ook van keukens bij onze klanten thuis. Ideaal om je te laten inspireren! Je kunt jouw moodboard ook direct online delen met onze keukenadviseurs.