De keuken van
Frank en Conny de Jonge

  • Rustieke keuken in parallelopstelling
  • Extra matte fronten in leemkleur
  • Keukenapparatuur van Pelgrim en ETNA
  • Inductiekookplaat met downdraftafzuiging

Leemkleurige keuken met praktische indeling

“Het ontwerp was goed en precies zoals ik wilde”

Maak kennis met Frank en Conny de Jonge uit Zwolle. Het echtpaar wilde afscheid nemen van hun voormalige T-vormige keuken in kersenhoutkleur. Bij Superkeukens Zwolle werden ze geholpen door verkoopster Kelly. Samen met Kelly hebben ze een nieuwe droomkeuken gerealiseerd! 

Frontkleur

Vorige keuken was niet praktisch

Conny vertelt: “Onze vorige keuken was veertien jaar oud. Hij was nog niet afgeschreven, maar hij voldeed niet meer aan onze wensen. De keuken was van kersenhout en de kleur en uitstraling pasten niet meer bij de rest van onze woninginrichting. Bovendien vonden we de indeling niet praktisch, want het was een T-keuken zonder bovenkastjes. Wilde je even wat vaat schoonspoelen of eten afgieten, dan moest je continu om het keukenblok heen lopen. Echt niet handig! En doordat we geen hoge kasten hadden, misten we opbergruimte.”

Relaxed en ongedwongen gesprek

“We oriënteerden ons op een nieuwe keuken en bezochten verschillende keukenspeciaalzaken. Keer op keer werden we er agressief benaderd. De verkopers waren gericht op verkoop en hadden weinig oog voor onze wensen. Dat was een afknapper. Toen gingen we naar Superkeukens op Woonboulevard Zwolle. Hier werden we heel prettig ontvangen door verkoopster Kelly, een leuke en lieve meid! Ze nam de tijd voor ons en het gesprek verliep heel relaxed en ongedwongen. Ik vertelde haar over al onze keukenwensen – we wisten namelijk precies wat we wilden! Na dit gesprek ging Kelly aan de slag met het keukenontwerp. Diezelfde avond kregen we het eerste ontwerp in onze mailbox. Zo snel! Een paar dagen later hadden we een tweede gesprek en hier hebben we het ontwerp definitief gemaakt. Volgens Kelly waren wij één van de snelste beslissers ooit, haha! Het ontwerp was gewoon goed en was precies zoals ik wilde.” 

Matte keukenfronten zónder vingerafdrukken

Conny en Frank kozen voor een leemkleurige keuken in parallelopstelling. Hierbij zijn twee losse keukenblokken tegenover elkaar geplaatst. De keuken beschikt over bovenkastjes – iets wat Conny miste in haar oude keuken. “De keuken heeft een prachtige kleur, namelijk leemkleur. Dit zit een beetje tussen lichtbruin en lichtgrijs in. We hebben gekozen voor een extra matte afwerking. Eerst had ik mijn twijfels hierover, want ik dacht dat je hier allemaal vingerafdrukken op zou zien. We hebben meerdere kleinkinderen en die zitten nogal eens aan de keukenkastjes. Kelly verzekerde ons dat je de vingerafdrukken niet zou zien, want de kasten zijn met een speciale coating behandeld. En het werkt. Je ziet geen enkele vingerafdruk.”

Afzuigkap is lelijk ding

“De keuken hebben we uitgerust met een vaatwasser, koelkast en losse vriezer. Al deze inbouwapparaten zijn van het merk ETNA. Daarnaast hebben we een inductiekookplaat en combioven van het merk Pelgrim. De inductiekookplaat beschikt over een downdraftafzuiging. Ik vind een afzuigkap een lelijk ding en wilde in de nieuwe keuken gebruikmaken van kookplaatafzuiging. De afzuiging is heel bijzonder: hij is namelijk in het midden van de kookplaat geplaatst. Kook je op de linker kookzones, dan wordt enkel de linker afzuiging ingeschakeld. Kookgeurtjes worden hartstikke goed weggenomen en de kookplaat én afzuiging is goed schoon te maken! De combioven met magnetron is ook een heel mooi apparaat. Hij beschikt over 170 programma’s, onder andere voor het bakken van cake, taart en de meest uiteenlopende ovenschotels en gerechten.”

Keuken is netjes gemonteerd

Het echtpaar heeft de keuken in recordtempo gekocht en hij kon ook in recordtempo geplaatst worden. “We hebben de bestelling geplaatst in november en volgens Kelly kon de keuken nog vóór de Kerst geplaatst worden. Zelf hadden we minder haast, daarom hebben we de keuken in januari laten plaatsen – na de feestdagen. Monteurs Harry en Martijn hebben de keuken hartstikke netjes geplaatst. Het monteren en afwerken nam drie dagen in beslag, maar al na de eerste dag konden we de kookplaat gebruiken. De kookplaat was echter wel beschadigd, want hij kwam kapot uit de verpakking. Harry heeft gelijk een nieuwe besteld, maar ook deze bleek kapot in de verpakking te zitten. Vervolgens is Harry naar de leverancier gereden om de derde kookplaat op te halen en te controleren. Hier heeft hij gelijk gemeld dat de verpakking aangepast moet worden.”

Bekwame en eerlijke verkoopster

Inmiddels hebben we de keuken alweer enkele maanden in gebruik en hij is perfect! Hij is precies zo geworden zoals ik in gedachten had. Hij is praktisch ingedeeld en er is veel werkruimte en opbergruimte. De keuken heeft een rustige en neutrale uitstraling en past goed bij de rest van ons interieur. Enkele weken na levering hebben we bij Kelly nog een houten plankje en lampje besteld – deze wilden we boven de kookplaat hebben. Dit kon geplaatst worden door Superkeukens, maar mijn man heeft het zelf opgepakt. We zijn dik tevreden over Superkeukens en met name over Kelly. Wat een bekwame en eerlijke verkoopster, echt top!”

De beoordeling van
Frank en Conny de Jonge

10

