Mat of hoogglans: wat kies je?

Wanneer je een nieuwe keuken koopt, heb je heel wat te kiezen. Welke kleur bijvoorbeeld, en welke stijl. Met dat laatste hangt een heel belangrijke keuze samen: die voor een matte keuken, of juist een hoogglans keuken. Wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? Je leest het in deze blog. 

Ruimtelijk effect

Heb je een kleine keuken? Dan kan je de ruimte met een hoogglans keuken groter laten lijken. Hoogglans spiegelt namelijk een beetje en door die reflectie lijkt de ruimte groter dan hij in werkelijkheid is. Zeker wanneer je kiest voor een hoogglans keuken in een lichte kleur, zoals wit, is dat het geval.

Strak en modern

Veel mensen denken bij een moderne keuken meteen aan een hoogglans keuken. De afgelopen jaren was het inderdaad ook zo dat de meeste écht strakke keukens voorzien waren van hoogglans frontjes. Toch is dat langzaam maar zeker aan het veranderen. Er zijn heel veel strakke, moderne keukens op de markt gekomen die juist een matte finish hebben. Zeker in een wat donkerder tint kan dat heel stijlvol zijn! 

Schoonmaakgemak

Eerlijk is eerlijk: op een hoogglans oppervlak zie je álles. Iedere vingerafdruk is zichtbaar – en zeker bij een greeploze keuken is dat iets om over na te denken. In een hoogglans keuken ben je dus hoogstwaarschijnlijk wat meer aan het poetsen dan in een matte keuken. 

De prijs

Over het algemeen geldt dat een hoogglans keuken wat duurder is dan een matte keuken, omdat er andere materialen gebruikt moeten worden om het hoogglanseffect te bereiken. Het prijsverschil is overigens ook weer niet zó groot dat een hoogglans keuken alleen maar bereikbaar is voor de happy few! Bij Superkeukens krijg je overigens meteen duidelijkheid over de prijs en al in de showroom en op onze website worden de verschillen duidelijk. 

Jouw smaak

De allerbelangrijkste reden om te kiezen voor een matte, of juist voor een hoogglans keuken, is natuurlijk nog altijd jouw persoonlijke smaak. Gelukkig vind je bij ons keukens in alle stijlen en voor ieder budget. Kom dus snel langs bij Superkeukens en ontdek welke keuken bij je past!