Keukeneiland bij Superkeukens

Keukens met een eiland worden steeds vaker verkocht. Met name in nieuwbouwwoningen of bij verbouwingen zijn keukens met een eiland populair. U moet er wat ruimte voor hebben, want een keukeneiland neemt wel wat ruimte in. Maar als u de ruimte heeft, geeft een keukeneiland optimale vrijheid! 

Wonen, leven en ook koken in de keuken

Een kookeiland biedt mogelijkheden om de keukenruimte te betrekken bij de eetkamer. Doordat u met uw gezicht naar de eetkamer staat te werken, kunt u blijven deelnemen aan een gesprek. Als u een keukeneiland goed inricht, dan kunt u zowel spoelen als koken met uw gezicht naar de woonkamer toe.

Een populair variant op het kookeiland is tegenovergesteld aan het kook- en spoelgedeelte een barretje of een uitstekend blad met stoelen of barkrukken. Dit kan overigens ook prima aan de zijkant van het eiland, het belangrijkste is dat uw tafelgenoten aan het eiland kunnen zitten om te kletsen of wat te drinken. Dit is dan ook gelijk een prima plek voor het ontbijt met een krantje erbij en uwkoffiemachine kan dan gelijk zijn diensten bewijzen voor de versgemalen koffie. 
 

Keukeneiland als parallelle opstelling

Een ander voordeel aan een keukeneiland is dat als uw ruimte niet breed genoeg is voor een eiland waar spoelen en koken naast elkaar kunnen, u tegenover uw kookeiland een keukenblok kunt plaatsen. Daardoor krijg u een parallele keukenopstelling. U krijgt dan gelijk veel werkruimte erbij - altijd fijn! - en ook veel bergruimte, afhankelijk van de keuze voor de keukenkastjes. Het voordeel van een parallelle keukenopstelling is dat u in één of twee hoge kasten de oven en magnetron kunt plaatsen.

Zo is het keukeneiland of kookeiland een extra luxe deel van uw keukenopstelling die veelzijdig in te passen is in grotere woonkamers of kleinere woonkamers waarbij u de keuken graag wilt betrekken.
 

Bewegingsvrijheid

Als u het eiland in het midden van de keuken zet, moet u wel wat ruimte hebben. Zo moet u aan beide kanten minimaal 90 cm tot 120 cm overhouden om goed te kunnen lopen en werken. Ook is het belangrijk om de vaatwasser of koelvriescombinatie goed open kunnen maken, terwijl alles binnen handbereik blijft. Daarvoor heeft u dus wat ruimte nodig. Maar heeft u die ruimte in uw woning, dan heeft u met een eilandkeuken optimale luxe en bewegingsvrijheid!