De keuken van
Nikita en Joeri Hoogenkamp

  • Kastenwand & schiereiland  
  • Kasten van zwart eikenfineer met houtnerf 
  • Composieten werkblad  
  • Matching koffiecorner én kapstok 

Strakke eilandkeuken met zwart eikenfineer

“Zelfs de kapstok komt van Superkeukens!”

Toen Nikita en haar man Joeri een nieuw huis kochten in Nijverdal, moest álles aangepakt worden. Onder andere de keuken.  Ze brachten een bezoek aan Superkeukens Zwolle. Nikita: “Keukenadviseur Ricardo dacht met ons mee en wist gelijk onze stijl en smaak te achterhalen. Dat was zó fijn! We hebben gekozen voor een open keuken met kastenwand. Modern, strak en stijlvol door de combinatie van het zwarte eikenhout fineer en het composieten werkblad. We zijn er ontzettend blij mee!” Meer weten? Lees hier het volledige klantverhaal.

Alles nieuw

In 2020 vonden Nikita en Joeri Hoogenkamp hun droomhuis in Nijverdal. Het huis was een opknappertje, maar dat deden ze met liefde! Voordat de grote verhuizing plaatsvond werd het huis compleet gestript. Wat volgde was een zeven maanden durende verbouwing. Nikita: “We wilden alles nieuw, zo ook de keuken. Met een duidelijk plaatje in ons hoofd van de perfecte keuken, gingen we op pad.” Via mond-tot-mond reclame van kennissen en vrienden kwamen ze bij Superkeukens Zwolle terecht, waar de tevredenheid van anderen werd bevestigd. Hier vonden Nikita en Joeri de service die ze zochten én hun droomkeuken.

Door een andere bril naar de bouwval kijken

Zodra Nikita en Joeri Superkeukens Zwolle binnenstapten en werden geholpen door keukenadviseur Ricardo, waren ze positief verrast. Zowel door het advies, de tekeningen als door de speciaal voor Superkeukens ontwikkelde 3D bril. Met deze VR bril konden ze namelijk tijdens de zeven maanden durende verbouwing, de nieuwe keuken aan vrienden en familie laten zien. “Dat was hartstikke leuk en iedereen reageerde daar zo super positief op! In een complete bouwval konden we zo toch al laten zien hoe onze nieuwe keuken er bij zou komen te staan.” 

Een nieuwe indeling

Hoe de nieuwe keuken is geworden, was niet exact wat Nikita en Joeri in eerste instantie voor ogen hadden. Zij hadden de indeling volledig omgedraaid bedacht en ook de kastenwand behoorde niet tot de eerste opties. Maar keukenadviseur Ricardo had een ander plan. Hij dacht mee en had een duidelijke visie en inbreng in hoe de perfecte keuken van Nikita en Joeri eruit zou moeten zien. “Ricardo had een heel goed idee van wat bij ons paste en wat onze smaak en stijl is. Dat was heel prettig!” Aldus Nikita. 

Kastenwand en schiereiland

Die nieuwe indeling werd als volgt: een hoge kastenwand, afgewerkt met mat zwart eikenfineer. Dit werd de achterwand van de keuken, met daarvoor een ruimtelijk ogend kookeiland. Een schiereiland, technisch gezien, omdat deze grenst aan één van de muren. De koffiecorner werd geadviseerd door Superkeukens en is toch wel één van de gezelligste plekjes in de keuken geworden, net zoals het sfeervolle zitje met de twee barkrukken. Hier is het heerlijk borrelen terwijl er aan de andere kant gekookt wordt. Combineer dit met de uitgesproken eigen smaak van het stel, in combinatie met stijlvolle diepzwarte accenten en een prachtig composieten werkblad, en je hebt een plaatje van een keuken! 

Kookgemak voorop

Een inductiekookplaat met werkbladafzuiging, in plaats van een losse afzuigkap hadden ze nog niet eerder gehad, maar is een aangename verrassing! “Echt een win-win actie, want door de werkbladafzuiging oogt het ruimtelijker en qua gebruiksgemak is het ideaal.” 

Een prachtig geheel

De stijl van de keuken combineert erg mooi met de rest van de woning. Het is prachtig afgestyled door middel van subtiele accenten, accessoires en natuurlijk de robuuste zware stalen deuren en kenmerkende visgraatvloer. Ook de matzwarte kraan en spoelbak past helemaal in dit plaatje! Maar uniek in deze keuken is toch wel hoe de stijl doorgetrokken is in de rest van woning. Zelfs de kapstok is een eyecatcher! 

Een matching kapstok

Dat zelfs de kapstok in dezelfde stijl is uitgevoerd als de keuken, is geen toeval. Dit idee hebben Nikita en Joeri zelf aangedragen. En zeg nou eerlijk: hoe leuk is dat?! Superkeukens Zwolle leverde eenzelfde plank zoals de wandplanken in de koffiecorner, zelf bedachten ze er de lichtstrip bij, en voilà: een prachtige kapstok in eenzelfde stijl. 

Handig!

Met een handige man in huis en familieleden die ook graag de handen uit de mouwen steken was het plaatsen van de keuken iets wat het stel met plezier zelf heeft opgepakt. In twee à drie dagen was dit al afgerond. De keuken werd snel geleverd, en ook al mistte er één van de frontjes – door een productiefout – werd dit heel rap opgepakt door Superkeukens en werd dit adequaat afgehandeld. “We zijn echt heel goed en snel geholpen, en het feit dat we zelf op afroep konden bepalen wanneer de keuken geleverd werd, maakt het voor ons een heel gemakkelijke en fijne aankoop.”

De beoordeling van
Familie Hoogenkamp

9

