Praktische informatie over keukendeurtjes

Het materiaal dat wordt gebruikt voor keukendeurtjes is meestal spaanplaat, MDF of massief hout bij een houten keuken. Daarnaast is ook RVS, glas, kunststof of glas in lood mogelijk. De afwerking van het deurtje met lak, fineer, folie of bijvoorbeeld bamboe en een kleur en/of dessin geeft het die uitstraling waar je naar op zoek bent. Naast standaard links of rechts openslaande deuren, zijn ook klepdeuren verkrijgbaar. Met name geschikt voor de bovenkasten.

Het profiel

De meeste keukendeurtjes die wij plaatsen zijn voorzien van een vlak keukenfront. Erg populair, eenvoudig schoon te houden en verkrijgbaar in diverse materialen. Het is ook mogelijk om keukendeurtjes te kiezen met een subtiel of juist opvallend profiel. Bijvoorbeeld in een kader, cassette of toog profiel. Of facetgeslepen glasdeurtjes. In een landelijke keuken of nostalgische keuken oogt het nog klassieker om pilaster-elementen aan te brengen.

De finishing touch bij het front is de plint en achterwand, die niet per se in hetzelfde materiaal als de keukendeurtjes hoeven te zijn. Veelgebruikte materialen voor de plint zijn RVS of kunststof. En voor de keukenachterwand ook nog weleens graniet.

 

Handgrepen en knoppen

Bij Superkeukens hebben we een groot assortiment handgrepen en knoppen voor op de keukendeurtjes. Diverse zijn speciaal voor onze landelijke keukens bestemd. Goudkleurig van messing gemaakt, knoppen of grepen verkrijgbaar in vierkant of rond. Of iets uit onze selectie moderne handgrepen, gemaakt van staal of kunststof. De keuze is enorm en de adviseur weet exact wat mooi past in de keuken.
 

Greeploze keukendeurtjes

Al sinds jaren erg populair is de zogeheten greeploze keuken. Via een gleuf in de keukendeurtjes en een hol profiel kan je de deur zelf vastpakken. Tegenwoordig is het mogelijk om alle keukendeurtjes te voorzien van een greeploze greep, of er nu een koelkast of vaatwasser achter verborgen zit.
 

Scharnieren

Keukendeurtjes openen via speciale keukenkast scharnieren. Deze zijn niet aan de buitenkant zichtbaar (ook niet via schroefgaten) en zorgen ervoor dat de keukendeurtjes direct naast elkaar geplaatst kunnen worden. Bij de montage wordt via deze speciale scharnieren ervoor gezorgd dat de keukendeurtjes perfect openen en sluiten, de scharnieren zijn namelijk tot op de millimeter nauwkeurig per stuk af te stemmen. Samen met de stelpoten onder de keukenkasten zorgt dit voor een kaarsrechte keuken ondanks een eventueel ongelijke vloer. En via soft motion techniek die verwerkt zit in de keukenkast scharnieren sluiten keukendeurtjes geluidloos.